Pablomx 04.05.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Mam taki problem. Mieszkam z rodzicami. Mają już swoje lata, wymagają opieki... Dom jest piętrowy, oni mieszkają na dole, ja z rodziną na piętrze. Przydał by się jeszcze jeden pokój. Nie chcę nic dobudowywać, a mam z mieszkania wejście na strych. No i tu pytanie, ile kosztowało by, czy wogóle dało by się zaadoptować części tego strychu na pokój, powiedzmy sypialnie. Strych nie jest ocieplony, jest spadzisty pod kątem ok 25-30 st. W miejscu gdzie miałby być pokój, przydało by sie część dachu podwyższyć. Dach też przydało by sie wyremontować, ale to narazie za duże koszty. Podłoga to wylewka. teraz pytania: 1. Dało by się podwyższyć tylko część dachu? 2. Jakie tak mniej więcej były by koszty takiego remontu (pomieszczenie ok 3-4m na ok 4-5m)? Omijam koszty ogrzewania, samo wydzielenie pokoju, ocieplenie, podłoga ewentualnie dach. Może te pytania są głupie, ale nie orientuje się w budownictwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts