Andrzej Wilhelmi 17.05.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Rynny to nie płotki śnieżne! Poprawnie zamontowane rynny śnieg nie uszkodzi. Rynny Plastmo też polskie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 17.05.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Rynny to nie płotki śnieżne! Poprawnie zamontowane rynny śnieg nie uszkodzi. Rynny Plastmo też polskie. Pozdrawiam. A co sądzisz o Bryzach? We wszystkich składach jeżeli oferowali polskie i plastikowe to Bryza o Plastmo nic nie mówili. Nie wiem czy to kwestia marketingu czy czego innego. A Plastmo robi dobre rynny, godne polecenia? Może niech się wypowiedzą użytkownicy domów z różnymi rynnami i opiszą swoje doświadczenia w tej materii ale z podaniem marki/firmy rynien jakie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.05.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Mam Plastmo i są OK. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 20.05.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 My będziemy mieć rynny PCV GAMRAT- ciemny brąz,jakie są to się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 09.06.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 pcv sam montowałem i montuje się super bo można to trochę wygiąc naciągnąć przy nierównościach, natomiast przy metalu już nie jest tak cukierkowo trzeba na to poświęcieć więcej czasu żeby to wszystko miało ręce i nogi jakaś nierówność i do poprawki nie ma przebacz dlkatego pcv jest prostsze i szybsze w montażu. co do jakości to jak kupisz towar u pseudoproducenta to każdy Ci się rozleci ja mam u siebie pcv od mniej więcej ośmiu lat i jest dobrze tochę wyblakły ale bardzo delikatnie w porównaniu z tym co inni pomontowali. Pozdrawiam ok, pcv sam montowałeś, a stal też? czy porównujesz "ze słyszenia" tudzież "oczytania"? bo ja sam (tzn. we dwóch) montowałem jedno i drugie i stwierdzam ze równie cukierkowo jest w obu przypadkach, a 0,5mm stal jest równie elastyczna co kilkumilimetrowy plastik, nierówności widać tak samo na jednym i drugim, a czas montażu zależy w dużej mierze od dokładności jak również doświadczenia lub jego braku a w bardzo małym stopniu od materiału wybieranego pomiędzy pcv a stalą powlekaną pracowałem trohę w dachach jako handlowiec rynny montowałem u siebie i raz z montażystą u klienta tak dla rozgrzewki i żeby wiedziec z czym to się je, dla mnie montaż pcv jest łatwiejszy i szybszy powtarzam dla mnie, zresztą Ci montazysci też twierdzili że tak jest dlatego z nimi wybrałem się na metal, ogólnie można przecież kupić miedziane rynny. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsalpin 25.02.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Rynny ocynkowane z porządnej blachy dobrze zabezpieczonej ocynkiem to 10 lat i....malowanie. A potem znów 10 i....malowanie. I tak kilkukrotnie.Poza tym na dobrze polutowanych rynnach osadzonych na dobrych hakach to sobie huśtawkę można zamontować i ich nie urwiesz:))) To tak pół żartem a pół serio.A cena? Czy ja wiem czy to aż tak drogo wychodzi. Abstrahując od haków to koszt rynny to ok 10zł/mb. Więc to całkiem przyzwoita cena wydaje mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts