Tomek_1974 04.05.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 No i stało się... Kotłownia uległa modernizacji i teraz kotłownia = ISOTWIN. Wszystko jest w porządku, ale mam pytanie odnośnie ustawień. W związku z letnią porą nie mam możliwosci przetestowania chociażby właściwości doboru krzywej grzewczej (jest pogodówka, a co!). Ale kocioł ma fabrycznie ustawiony parametr WYMUSZENIE PRACY PALNIKA NA MOCY MINIMALNEJ. Objawia się to tym, że kocioł pracuje cały czas. Czy warto zostawić takie ustawienie w sezonie, czy lepiej nie? W zimie, stary kocioł pracował i po osiągnięciu zadane temperatury (pokojowy też jest, a jakże!) wyłączał się. Woda w kaloryferach stygła i jak termostat kazał mu się załączyć ponownie, to grzał całą wodę od nowa. Czy macie jeakieś sugestie odnośnie regulacji tego cuda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_1974 18.05.2009 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 WOW - ilość odpowiedzi przeszła moje najśmielsze oczekiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts