monikaa13 06.05.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 rozwieszone ręczniki po kąpieli na jakimś dodatkowym wieszaku, suszarce przy włączonej podłogówce do rana wyschną. Ręczniki wiszące na zwykłym wieszaczku na ścianie niekoniecznie - wiem, bo u mnie nie wysychają. Choć oczywiście dużo też zależy od mocy i ilości grzania. Dlatego my w łazience obowiązkowo wstawiamy grzejnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 06.05.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 To nie jest dodakowy wieszak na reczniki,tylo normalny wieszk na reczniki. Z ta roznica,ze nie jest on przytwierdzony do scianie,tylko stoi na podlodze.Dodam jeszcze,ze wieszak jest wlasnego pomyslu i przyjechal z nami z mieszkania jako jedna z niewielu rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 06.05.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 W jaki sposób podłączyć kaloryfer? Czy można bezpośrednio z podłogówki czy osobną rurką? Ja u siebie mam ogrzewanie przez pompę ciepła i grzejnik łazienkowy mam podłączony osobną rurką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 06.05.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 trochę głupio robić i podłogówkę i ścienny kaloryfer do suszenia, co nie? Nie rozumiem co jest głupiego w połączeniu podłogówki i ściennego kaloryfera do suszenia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 06.05.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Mam zarówno podłogówką, jak i kaloryfer łazienkowy do suszenia i uważam, że jedno nie wyklucza drugiego, a wręcz przeciwnie wspomaga. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 06.05.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Też mi się wydaje, że to nic "zdroznego". Podłogówka jest do ogrzewania a grzejniczek do dogrzewania i ew. podsuszania/ocieplania ręczników Ja tam zamontuje to i to. Nawet w kuchni zastanawiam się co zrobić bo jak odliczę od tych moich 11 m2 miejsca zajęte przez szafki, lodówki itp plus jakieś martwe pola przy drzwiach to wydaje się, że mało tej podłogi grzanej zostanie a nie chciałbym aby się okazało, że będzie za zimno a przecież nie można grzac podłogi na 40 stopni. CHyba w kuchni też sobie gdzieś "wkleję" jakiś gustowny grzejniczek albo conajmniej zrobię przyłącze do niego w razie "w". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.05.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 W kuchni jest zawsze cieplej niż w innych pomieszczeniach, jeśli się używa piekarnika, gotuje się. Nie będzie źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 06.05.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Dziękować za odpowiedzi Skoro ręczniki tak dobrze schną nad podłogówką to można by się pokusić o kilka rurek podłogówki na ścianie. Za jednym rzutem ogrzewanie zrobione bez bawienia się w kloryfer i prowadzenie dodatkowej rurki. Pomysł chyba dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.05.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Dziękować za odpowiedzi Skoro ręczniki tak dobrze schną nad podłogówką to można by się pokusić o kilka rurek podłogówki na ścianie. Za jednym rzutem ogrzewanie zrobione bez bawienia się w kloryfer i prowadzenie dodatkowej rurki. Pomysł chyba dobry Na ścianie czy w ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 06.05.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Ogrzewanie ściennehttp://www.budujemydom.pl/images/stories/artykuly_bd/przyjazne_cieplo13_200.jpg http://www.spednet.pl/Portals/1060/Zdj%C4%99cia/Ogrzewanie%20pod%C5%82ogowe/Ogrzewanie%20%C5%9Bcienne.JPG http://www.budujemydom.pl/images/stories/temat_tygodnia/alergie_rap9_200.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.05.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Mam ścienne w pokojach na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 06.05.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 cieszynianka Wysłany: Sro, 6 Maj 2009 18:50 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- chef napisał: Dziękować za odpowiedzi Skoro ręczniki tak dobrze schną nad podłogówką to można by się pokusić o kilka rurek podłogówki na ścianie. Za jednym rzutem ogrzewanie zrobione bez bawienia się w kloryfer i prowadzenie dodatkowej rurki. Pomysł chyba dobry Na ścianie czy w ścianie Oczywiście że w ścianie, 1m2 powinien wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.05.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Albo drabinka na ścianę http://mjedrzejewski.pl/grzejniki_produkowane_seryjnie.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 07.05.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Ja robie wszedzie podlogowke ale w lazienkach i pralnio-suszarni beda drabinkowe. Wiosna czy tez jesienia zanim uruchomie co bede korzystal z grzalki elektrycznej wmontowanej w grzejniki. Tak mam teraz i sprawdza sie. Gdy jest okres przejsciowy na czas suszenia wlaczamy na godzinke grzalke elektryczna w drabince w lazience i szybko reczniki czy bielizna schnie O sezon grzewczy to bym sie nie martwil ale wspomniane okresy przejsciowe, tuz przed albo po sezonie grzewczym -to jest problem. Mimo ze bede mial went. mech. to drabinki z grzalkami elektrycznymi musza byc. W sezonie drabinki maja temp. podlogowki bo beda podlaczone do niskotemp. systemu z PC (pewnie z 30*C-32*C osiagna max.) i oddzielnymi rurkami do rozdzielacza podlaczam je. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 07.05.2009 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 nie chodziło mi o to, że głupio robić grzejnik ścienny przy podłogówce, tylko na odwrót - po co robić podłogówkę, skoro i tak trzeba (czasem) zrobić grzejnik ścienny? można dać ciut większy i nie komplikować sobie życia podłogówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 07.05.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 sql zapomniales o stapaniu po cieplej podlodze Przyznam Ci racje, to tylko podnosi koszty instalacji. Czy mozna wiec by bylo poloyc na scianie ogrzewanie scienne z tego samego obiegu co podlogowke w lazience bez zbednego prowadzenia osobnego zasilania?? Przepraszam za brak polskiej czcionki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 07.05.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 scierki wysychają bardzo szybko, ręczniki na wieszakach przy scianach wolniej, ale kąpielowe mamy rozwieszone na relingach i wysychają w ciagu kilku godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 07.05.2009 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 sql zapomniales o stapaniu po cieplej podlodze nie zapomniałem, ale to akurat uważam za wadę podłogówki, a nie jej zaletę , zalety widzę tylko dwie: -koszty eksploatacji pieców kondensacyjnych (z powodu niższej temperatury cieczy płynącej w instalacji), -brak grzejników na ścianach w przypadku, gdy są one ni w 5 ni w 10 w projekcie łazienki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts