AliG 05.05.2009 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Przymierzamy się do zakupu piekarnika do domu (zabudowa) i tu pojawia się problem, żona ponagla, a ja nie bardzo się na tym znam, a słuchać rad "ekspertów" w sklepach to hmm dość ryzykowne. Także prosiłbym o pomoc, piekarniki z tą funkcją są zazwyczaj sporo droższe, czy opłaca się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.05.2009 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Tak, oplaca sie. Duzo szybciej sie nagrzewaja i szybciej sie wszystko piecze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rufus295 05.05.2009 04:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Z tym że się szybciej nagrzewają na termoobiegu to sę nie zgodzę bo grzałka ta nie jest aż tak mocna. Jednak przy termoobiegu nie musisz czekać aż się piekarnik nagrzeje-wstawiasz potrawę do zimnego piekarnika i co istotne - ciepło jest równomiernie rozprowadzane po całej komorze. Moja żona używa TYLKO termoobiegu a jest 14 innych funkcji. Ale z samym termoobiegiem piekarników nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 05.05.2009 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 mam 7 funkcji piekarnika a używam tylko dwóch, grzałka góra dół i termoobieg. wszystkie inne bajery typu termosondy, pyrolizy to zbędny bajer bez którego można żyć. ale termoobieg jest bardzo przydatny i warto dołożyć by to mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 05.05.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Zawsze piękę z termoobiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 05.05.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 W pełni się zgadzam z przedmówcami Możesz spokojnie zrezygnować z większości bajerów, ale kup z termoobiegiem. Naprawdę przydatny, piecze się wszystko równomiernie i najczęściej w przepisach podają, że jeżeli pieczesz z termoobiegiem to w niższej niż standardowo temperaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.05.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Zgadzam się z przedmówcami. Jak dla mnie termoobieg to jedyny bajer, za który warto coś dopłacić. Pozwala on po prostu zaoszczędzić energię z reguły z 200 deg C bez termoobiegu do 180 deg C z termoobiegiem co da się już konkretnie przełożyć na pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.05.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Mam juz drugi piec do zabudowy z termoobiegiem i uzylam tego programu tylko 1 raz. Wyprubowalam i nie bylam zadowolona, wiec nie uzywam.Wszystko pieke na grzalce dolna, gorna. Piekarnika uzywamy kilka razy w tygodniu (duzo obiadow miesnych robimy w piekarniku) i ciasto w sobote.Kupujac drugi piekarnik nie patrzylam na funkcje tylko na wyglad zewnetrzny i w srodku nie chcialam zadnych drabinek, wkladow itp. miala byc zwykla emali - latwo sie czysci, poprzedni piekarnik byl z bajerami i to byla katastrofa do czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 05.05.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Mam 14 programow w piekarniku , od 2 lat używam tylko 1 programu góra dól . Teraz kupilabym najprostszy piekarnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 05.05.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Używam termoobiegu ale nie napisze ,że nie wyobrażam sobie życia bez niego.Dobre,równe grzanie typu góra i dól oraz grill też by chyba wystarczyły,co kto lubi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 05.05.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Przydatny jest bardzo, przynajmniej mi, ale wszystkiego się na tym nie piecze. Ot taka na ten przykład pizza - na termoobiegu do bani, ale biszkopt - rewelacja. Dla mnie zmywarka mogłaby mieć jeden program - domywający , ale pralka i kuchenka zdecydowanie nie. Jestem stanowczo za termoobiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 05.05.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Jak na razie użyłam termoobiegu tylko raz, jak piekłam 2 ciasta jednocześnie. Wyszły super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreikainnen 05.05.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Tak jak większość, mniej funkcji może mieć , ale, żeby termoobieg jednak był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2009 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Zdecydowanie TAK dla termoobiegu. Reszta to niepotrzebna historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 06.05.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Przydatny jest bardzo, przynajmniej mi, ale wszystkiego się na tym nie piecze. Ot taka na ten przykład pizza - na termoobiegu do bani, ale biszkopt - rewelacja. Dla mnie zmywarka mogłaby mieć jeden program - domywający , ale pralka i kuchenka zdecydowanie nie. Jestem stanowczo za termoobiegiem. Mi pizza na termoobiegu wychodzi rewelacyjna Wiec nie sądzę, ze na termoobiegu pizza jest do bani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 06.05.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 To jest raczej sprawa upodobań kulinarnych, nie lubię pizzy na termoobiegu i tyle. Piekę na b. wysokiej temp. na dolnej grzałce trwa to dosłownie minuty (7-10) potem w zależności od gatunku pizzy 1-2 min na górnej grzałce i gotowe. Nie jest to co prawda pizza " z ognia" ale taką też piekę i chętnych na nią nigdy nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 06.05.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Też jestem za termoobiegiem...zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AliG 06.05.2009 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Dzięki za tak liczne wypowiedzi teraz wiem termoobieg musi być i ilość funkcji nie za duża (bo z tego co przeczytałem i tak korzysta się z 3). A teraz powiedzcie jakie piekarniki do zabudowy warto rozważyć i o czym pamiętać, budżet do 2 tys., chyba starczy na jakiś sensowny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.05.2009 02:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Juz za 1000 mozna kupic calkiem sensowny piekarnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablomx 08.05.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Termoobieg to podstawa w piekarniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.