Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Termoobieg, przydatny?


AliG

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A teraz powiedzcie jakie piekarniki do zabudowy warto rozważyć i o czym pamiętać, budżet do 2 tys., chyba starczy na jakiś sensowny?

Na sensowny wystarczy. Nawet bardzo sensowny.

Pamietać trzeba o termoobiegu :D, możliwości włączenia grzałki dolnej lub górnej lub 2 razem i chłodzeniu obudowy, ale to już prawie każdy piekarnik do zabudowy ma.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Sporo na temat piekarników już było w kilku tematach, najbardziej zbliżony

http://forum.muratordom.pl/piekarnik-do-zabudowy-jakie-najwazniejsze-funkcje,t156043.htm

Tak jak reszta termoobieg konieczne musi być, nawet sam od czasu do czasu z niego korzystam, grill opcjonalnie ja jak mam kuchenkę mikrofalową z tą funkcją to raczej sporadycznie. Jeśli chodzi o piekarniki to ja mam dość wymyślny w wersji country z franke i powiem, że czarny mat to jest to ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

mnie się zdarza piec kruche ciasteczka "na zapas" - jako że można je do 2 tygodni przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku - i pieke równoczesnie na 3 blachach a bez termoobiegu byłoby to niemożliwe.

 

To można na 3 blachach na raz piec?? Jak wychodzą ciasta, czy wszystkie równo są zarumienione? Sprawdzałaś może z pizza? Tylko wtedy minus, grillem nie można przypiec..

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Alig ja tam nic nie proponuje każdy musi zdecydować sam, dla mojej kobiety liczył się wygląd i raczej prosta obsługa i tak też wybraliśmy. Popatrz popytaj i będzie dobrze, tylko przypilnuj przy montażu (najpierw dokładnie przejrzyj zalecenia producenta) bo jednak piekarnik mocno się grzeje i odpowiednia wentylacja powinna jednak być...
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To można na 3 blachach na raz piec?? Jak wychodzą ciasta, czy wszystkie równo są zarumienione? Sprawdzałaś może z pizza? Tylko wtedy minus, grillem nie można przypiec..

 

Można, można. Nie wyrobiłabym czasowo z moimi pożeraczami pizzy.

Piekę 3 na raz z termoobiegiem, właściwie to piekłam jeszcze w kwietniu, bo teraz mieszkamy w wynajętym mieszkaniu i tutaj nie ma mojego piekarnika[mam nadzieję że tylko rok].

 

Nastawiam tylko dolną grzałkę i termoobieg. Jak pizze są gotowe to na chwile włączam górną grzałkę ( juz bez termoobiegu i dolnej grzałki) i wyciągam najwyżej położoną pizze, i tak w odstępie 2-3 minut po kolei wychodzą 3 :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jagger chodzi o ten taki czarny? Fajny jest, ale ja szukałbym albo standardowego srebrnego albo właśnie czarnego tylko, że w nowszym stylu. Większość tych piekarników to się różni przede wszystkim wyglądem?

 

beti555: Długo już masz? Sprawdzają się prowadnice teleskopowe?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jagger chodzi o ten taki czarny? Fajny jest, ale ja szukałbym albo standardowego srebrnego albo właśnie czarnego tylko, że w nowszym stylu. Większość tych piekarników to się różni przede wszystkim wyglądem?

 

beti555: Długo już masz? Sprawdzają się prowadnice teleskopowe?

 

Mam jakieś 1,5 roku, użytkuję jakieś 2 x tydzień, czasem częściej. Prowadnice sa wygodne jak sie wysuwa blache :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To można na 3 blachach na raz piec?? Jak wychodzą ciasta, czy wszystkie równo są zarumienione? Sprawdzałaś może z pizza? Tylko wtedy minus, grillem nie można przypiec..

 

Można, można. Nie wyrobiłabym czasowo z moimi pożeraczami pizzy.

Piekę 3 na raz z termoobiegiem, właściwie to piekłam jeszcze w kwietniu, bo teraz mieszkamy w wynajętym mieszkaniu i tutaj nie ma mojego piekarnika[mam nadzieję że tylko rok].

 

Nastawiam tylko dolną grzałkę i termoobieg. Jak pizze są gotowe to na chwile włączam górną grzałkę ( juz bez termoobiegu i dolnej grzałki) i wyciągam najwyżej położoną pizze, i tak w odstępie 2-3 minut po kolei wychodzą 3 :D

 

Dzięki za informacje, nie omieszkam spróbować. Nie wiedziałem tego. Sporo czasu i pieniążków za prąd zaoszczędzić.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

AliG: prowadnice teleskopowe to jednak już teraz standard, jak nie walisz w nie młotkiem czy innym, żelastwem to nie ma czym się przejmować. Między tymi piekarnikami to głównie różnią się wyglądem + prowadnice, tańsze modele chyba mają klasyczne rynienkowe, a obsługa to praktycznie taka sama.

 

Pablomx: ile ciekawych rzeczy można się dowiedzieć no nie? :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...