Bramer 08.05.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 gryl to podstawa w piekarniku Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3262058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 08.05.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 mnie się zdarza piec kruche ciasteczka "na zapas" - jako że można je do 2 tygodni przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku - i pieke równoczesnie na 3 blachach a bez termoobiegu byłoby to niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3262089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 08.05.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 do ciast termoobieg to... podstawa... P.S. tak mówi żona, bo ja się na tym nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3262183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 08.05.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 A teraz powiedzcie jakie piekarniki do zabudowy warto rozważyć i o czym pamiętać, budżet do 2 tys., chyba starczy na jakiś sensowny? Na sensowny wystarczy. Nawet bardzo sensowny. Pamietać trzeba o termoobiegu , możliwości włączenia grzałki dolnej lub górnej lub 2 razem i chłodzeniu obudowy, ale to już prawie każdy piekarnik do zabudowy ma. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3262190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagger 09.05.2009 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Sporo na temat piekarników już było w kilku tematach, najbardziej zbliżony http://forum.muratordom.pl/piekarnik-do-zabudowy-jakie-najwazniejsze-funkcje,t156043.htm Tak jak reszta termoobieg konieczne musi być, nawet sam od czasu do czasu z niego korzystam, grill opcjonalnie ja jak mam kuchenkę mikrofalową z tą funkcją to raczej sporadycznie. Jeśli chodzi o piekarniki to ja mam dość wymyślny w wersji country z franke i powiem, że czarny mat to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3263823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma2008 09.05.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Termoobieg w piekarniku bardzo się przydaje. Używam go zawsze do pieczenia mięs. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3264534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 10.05.2009 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Termoobieg to podstawa dobrego wyposażenia piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3265697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 10.05.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Termoobieg to podstawa dobrego wyposażenia piekarnika. dokladnie, nie pamietam kiedy ostatnio pieklam w jakims innym programie niz termoobieg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3266368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablomx 11.05.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 mnie się zdarza piec kruche ciasteczka "na zapas" - jako że można je do 2 tygodni przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku - i pieke równoczesnie na 3 blachach a bez termoobiegu byłoby to niemożliwe. To można na 3 blachach na raz piec?? Jak wychodzą ciasta, czy wszystkie równo są zarumienione? Sprawdzałaś może z pizza? Tylko wtedy minus, grillem nie można przypiec.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3268799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AliG 13.05.2009 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Ponawiam pytanko z jakich piekarników korzystacie? Bo jest tego trochę, a na razie padła tylko jedna propozycja tutaj, fakt fajna, ale przydałby się trochę większy przekrój zanim podejmie się decyzje. Dzięki za takie duże zainteresowanie tematem Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3275970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagger 14.05.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Alig ja tam nic nie proponuje każdy musi zdecydować sam, dla mojej kobiety liczył się wygląd i raczej prosta obsługa i tak też wybraliśmy. Popatrz popytaj i będzie dobrze, tylko przypilnuj przy montażu (najpierw dokładnie przejrzyj zalecenia producenta) bo jednak piekarnik mocno się grzeje i odpowiednia wentylacja powinna jednak być... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3278357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 15.05.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Zazwyczaj piekę na termoobiegu Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3278661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 15.05.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 To można na 3 blachach na raz piec?? Jak wychodzą ciasta, czy wszystkie równo są zarumienione? Sprawdzałaś może z pizza? Tylko wtedy minus, grillem nie można przypiec.. Można, można. Nie wyrobiłabym czasowo z moimi pożeraczami pizzy. Piekę 3 na raz z termoobiegiem, właściwie to piekłam jeszcze w kwietniu, bo teraz mieszkamy w wynajętym mieszkaniu i tutaj nie ma mojego piekarnika[mam nadzieję że tylko rok]. Nastawiam tylko dolną grzałkę i termoobieg. Jak pizze są gotowe to na chwile włączam górną grzałkę ( juz bez termoobiegu i dolnej grzałki) i wyciągam najwyżej położoną pizze, i tak w odstępie 2-3 minut po kolei wychodzą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3278960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 15.05.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Mam taki Amica i jestem bardzo zadowolona http://www.agdmedia.pl/dzial/agd/kategoria/?id=45&prod=5844 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3279320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AliG 17.05.2009 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Jagger chodzi o ten taki czarny? Fajny jest, ale ja szukałbym albo standardowego srebrnego albo właśnie czarnego tylko, że w nowszym stylu. Większość tych piekarników to się różni przede wszystkim wyglądem? beti555: Długo już masz? Sprawdzają się prowadnice teleskopowe? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3282769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 18.05.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Jagger chodzi o ten taki czarny? Fajny jest, ale ja szukałbym albo standardowego srebrnego albo właśnie czarnego tylko, że w nowszym stylu. Większość tych piekarników to się różni przede wszystkim wyglądem? beti555: Długo już masz? Sprawdzają się prowadnice teleskopowe? Mam jakieś 1,5 roku, użytkuję jakieś 2 x tydzień, czasem częściej. Prowadnice sa wygodne jak sie wysuwa blache Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3284217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablomx 18.05.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 To można na 3 blachach na raz piec?? Jak wychodzą ciasta, czy wszystkie równo są zarumienione? Sprawdzałaś może z pizza? Tylko wtedy minus, grillem nie można przypiec.. Można, można. Nie wyrobiłabym czasowo z moimi pożeraczami pizzy. Piekę 3 na raz z termoobiegiem, właściwie to piekłam jeszcze w kwietniu, bo teraz mieszkamy w wynajętym mieszkaniu i tutaj nie ma mojego piekarnika[mam nadzieję że tylko rok]. Nastawiam tylko dolną grzałkę i termoobieg. Jak pizze są gotowe to na chwile włączam górną grzałkę ( juz bez termoobiegu i dolnej grzałki) i wyciągam najwyżej położoną pizze, i tak w odstępie 2-3 minut po kolei wychodzą 3 Dzięki za informacje, nie omieszkam spróbować. Nie wiedziałem tego. Sporo czasu i pieniążków za prąd zaoszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3284987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 18.05.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Ja od 14 lat używam tylko termoobiegu do wszystkiego Chyba, że robię pizzę lub grzanki wtedy grzałka górna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3285406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagger 18.05.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 AliG: prowadnice teleskopowe to jednak już teraz standard, jak nie walisz w nie młotkiem czy innym, żelastwem to nie ma czym się przejmować. Między tymi piekarnikami to głównie różnią się wyglądem + prowadnice, tańsze modele chyba mają klasyczne rynienkowe, a obsługa to praktycznie taka sama. Pablomx: ile ciekawych rzeczy można się dowiedzieć no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3286018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heavenred 21.05.2009 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Termoobieg to naprawdę przydatna sprawa. Nie dość że szybciej to i dużo smaczniej. Poza tym różnica w cenie nie jest AŻ! tak znacząca. Oczywiście trzeba dopłacić trochę ale zawsze za to co dobre się płaci ; Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/121934-termoobieg-przydatny/page/2/#findComment-3294709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.