Bramer 08.05.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 gryl to podstawa w piekarniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 08.05.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 mnie się zdarza piec kruche ciasteczka "na zapas" - jako że można je do 2 tygodni przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku - i pieke równoczesnie na 3 blachach a bez termoobiegu byłoby to niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 08.05.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 do ciast termoobieg to... podstawa... P.S. tak mówi żona, bo ja się na tym nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 08.05.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 A teraz powiedzcie jakie piekarniki do zabudowy warto rozważyć i o czym pamiętać, budżet do 2 tys., chyba starczy na jakiś sensowny? Na sensowny wystarczy. Nawet bardzo sensowny. Pamietać trzeba o termoobiegu , możliwości włączenia grzałki dolnej lub górnej lub 2 razem i chłodzeniu obudowy, ale to już prawie każdy piekarnik do zabudowy ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagger 09.05.2009 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Sporo na temat piekarników już było w kilku tematach, najbardziej zbliżony http://forum.muratordom.pl/piekarnik-do-zabudowy-jakie-najwazniejsze-funkcje,t156043.htm Tak jak reszta termoobieg konieczne musi być, nawet sam od czasu do czasu z niego korzystam, grill opcjonalnie ja jak mam kuchenkę mikrofalową z tą funkcją to raczej sporadycznie. Jeśli chodzi o piekarniki to ja mam dość wymyślny w wersji country z franke i powiem, że czarny mat to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma2008 09.05.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Termoobieg w piekarniku bardzo się przydaje. Używam go zawsze do pieczenia mięs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 10.05.2009 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Termoobieg to podstawa dobrego wyposażenia piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 10.05.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Termoobieg to podstawa dobrego wyposażenia piekarnika. dokladnie, nie pamietam kiedy ostatnio pieklam w jakims innym programie niz termoobieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablomx 11.05.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 mnie się zdarza piec kruche ciasteczka "na zapas" - jako że można je do 2 tygodni przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku - i pieke równoczesnie na 3 blachach a bez termoobiegu byłoby to niemożliwe. To można na 3 blachach na raz piec?? Jak wychodzą ciasta, czy wszystkie równo są zarumienione? Sprawdzałaś może z pizza? Tylko wtedy minus, grillem nie można przypiec.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AliG 13.05.2009 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Ponawiam pytanko z jakich piekarników korzystacie? Bo jest tego trochę, a na razie padła tylko jedna propozycja tutaj, fakt fajna, ale przydałby się trochę większy przekrój zanim podejmie się decyzje. Dzięki za takie duże zainteresowanie tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagger 14.05.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Alig ja tam nic nie proponuje każdy musi zdecydować sam, dla mojej kobiety liczył się wygląd i raczej prosta obsługa i tak też wybraliśmy. Popatrz popytaj i będzie dobrze, tylko przypilnuj przy montażu (najpierw dokładnie przejrzyj zalecenia producenta) bo jednak piekarnik mocno się grzeje i odpowiednia wentylacja powinna jednak być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 15.05.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Zazwyczaj piekę na termoobiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 15.05.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 To można na 3 blachach na raz piec?? Jak wychodzą ciasta, czy wszystkie równo są zarumienione? Sprawdzałaś może z pizza? Tylko wtedy minus, grillem nie można przypiec.. Można, można. Nie wyrobiłabym czasowo z moimi pożeraczami pizzy. Piekę 3 na raz z termoobiegiem, właściwie to piekłam jeszcze w kwietniu, bo teraz mieszkamy w wynajętym mieszkaniu i tutaj nie ma mojego piekarnika[mam nadzieję że tylko rok]. Nastawiam tylko dolną grzałkę i termoobieg. Jak pizze są gotowe to na chwile włączam górną grzałkę ( juz bez termoobiegu i dolnej grzałki) i wyciągam najwyżej położoną pizze, i tak w odstępie 2-3 minut po kolei wychodzą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 15.05.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Mam taki Amica i jestem bardzo zadowolona http://www.agdmedia.pl/dzial/agd/kategoria/?id=45&prod=5844 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AliG 17.05.2009 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Jagger chodzi o ten taki czarny? Fajny jest, ale ja szukałbym albo standardowego srebrnego albo właśnie czarnego tylko, że w nowszym stylu. Większość tych piekarników to się różni przede wszystkim wyglądem? beti555: Długo już masz? Sprawdzają się prowadnice teleskopowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 18.05.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Jagger chodzi o ten taki czarny? Fajny jest, ale ja szukałbym albo standardowego srebrnego albo właśnie czarnego tylko, że w nowszym stylu. Większość tych piekarników to się różni przede wszystkim wyglądem? beti555: Długo już masz? Sprawdzają się prowadnice teleskopowe? Mam jakieś 1,5 roku, użytkuję jakieś 2 x tydzień, czasem częściej. Prowadnice sa wygodne jak sie wysuwa blache Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablomx 18.05.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 To można na 3 blachach na raz piec?? Jak wychodzą ciasta, czy wszystkie równo są zarumienione? Sprawdzałaś może z pizza? Tylko wtedy minus, grillem nie można przypiec.. Można, można. Nie wyrobiłabym czasowo z moimi pożeraczami pizzy. Piekę 3 na raz z termoobiegiem, właściwie to piekłam jeszcze w kwietniu, bo teraz mieszkamy w wynajętym mieszkaniu i tutaj nie ma mojego piekarnika[mam nadzieję że tylko rok]. Nastawiam tylko dolną grzałkę i termoobieg. Jak pizze są gotowe to na chwile włączam górną grzałkę ( juz bez termoobiegu i dolnej grzałki) i wyciągam najwyżej położoną pizze, i tak w odstępie 2-3 minut po kolei wychodzą 3 Dzięki za informacje, nie omieszkam spróbować. Nie wiedziałem tego. Sporo czasu i pieniążków za prąd zaoszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 18.05.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Ja od 14 lat używam tylko termoobiegu do wszystkiego Chyba, że robię pizzę lub grzanki wtedy grzałka górna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagger 18.05.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 AliG: prowadnice teleskopowe to jednak już teraz standard, jak nie walisz w nie młotkiem czy innym, żelastwem to nie ma czym się przejmować. Między tymi piekarnikami to głównie różnią się wyglądem + prowadnice, tańsze modele chyba mają klasyczne rynienkowe, a obsługa to praktycznie taka sama. Pablomx: ile ciekawych rzeczy można się dowiedzieć no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heavenred 21.05.2009 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Termoobieg to naprawdę przydatna sprawa. Nie dość że szybciej to i dużo smaczniej. Poza tym różnica w cenie nie jest AŻ! tak znacząca. Oczywiście trzeba dopłacić trochę ale zawsze za to co dobre się płaci ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.