ed-mar 15.12.2005 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Acha..... a czy ty myślisz, że ja wiem gdzie to jest???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełJ 16.12.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Interesuje mnie jaką macie wysokość pomieszczeń na parterze i na poddaszu (interesuje mnie ostateczna wysokość już po położeniu parkietów, płytek, paneli itd.)KARO, lagerfeld - jak jest u Was ?PawełJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 19.12.2005 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Edytko Nadarzyn to połowa drogi ode mnie do Ikei PawełJ oj to mi zadałeś pytanie. Muszę wymierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 04.01.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 PawełJ na dole 2,90 na górze 2,80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 16.01.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Drodzy forumowicze budujący Adrianę, co się dzieje, to że jest przestój na budowie to tu powinno az wrzeć, a jednak jest cicho. Czy może juz wybudowaliście swoje domki???? Pozdrawiam wszystkich Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 17.01.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Właśnie co u Was słychać??? Ja kupiłam panele do sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 17.01.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 jeśli chodzi o mnie to ja wybudowałem już domek a teraz go (i siebie) wykańczam prace - jak to w wykończeniówce - posuwają się wolno - mamy już prawie zrobioną łazienkę na górze, pomalowane jeden raz pomieszczenia na poddaszu + założony na górze osprzęt elektryczny (gniazdka, włączniki itp.) na górze zdecydowaliśmy się na panele i stoją sobie na razie na dole i czekają na ułożenie. aktualnie szukam kominka. potrzebuję wkład prostokątny (wyciągnięty w górę) z nawiewem od dołu (podobno żeliwne wkłady tego nie mają) np. spartherm arte czy ceres 680 austroflamm - może ktoś widział coś podobnego tyle że tańszego no i oczywiście szukam podłogi na dół (parkiet) wraz z ekipą do ułożenia może wkrótce zrobię nowe zdjęcia i zawieszę na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 17.01.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Ooooooo Lagerfeld chyba mnie wyprzedzisz Czekamy na zdjęcia. Jakie kupileś gniazdka i ile zapłaciłeś??? Ja właśnbie muszę coś wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 17.01.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 etam, chyba nie - długo jeszcze pewnie poczekam aż zobaczę wykończony parter domku osprzęt oczywiście wybrało moje kochanie - wybór padł na kwadrat krem berkera. w grę wchodził jeszcze solo abb ale relacja cen - 2000 do 5000 mówi sama za siebie (relacja rabatów też - 12 % do 30 %). coby było jasne u mnie jest założonych około 270 punktów elektrycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 17.01.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 No to rzeczywiście koszt nie mały. A gdzie kupowaliście, czy w marketach nie jest taniej???I powiedz mi jeszcze jak schody. Umawialeś się na wycenę w schodosysytem? To co ja Ci polecałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 17.01.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 w naszym przypadku w marketach nie było taniej (są tańsze jak i drogie serie) - szczególnie jak dadzą ci zniżki w hurtowni. poza tym jest tego tak dużo i taki nieporządek, że trzeba mieć czas i dużo silnej woli aby w tym grzebać i wybrać to co cię interesuje. w kotłowni i w garażu kupowaliśmy taki zwykły osprzęt i okazało się, że dwa wyłączniki (identycznie wyglądające i w tym samym opakowaniu) są podświetlane - wyszło po założeniu osprzęt kupiliśmy w hurtowni bargo (mają wokół wawy) sieć hurtowni - słyszałem, że ta w łomiankach daje większe upusty niż inne. ale też niezła jest ta w otwocku - według elektryków. ofertę wysłałem także do hurtowni grodno w wawie ale po tygodniu oczekiwania dałem sobie spokój. schody (barwiona dębina) zamówiliśmy ale nie tam, gdzie podałaś. zadzwoniłem pod ten numer, bardzo sympatyczna osoba, mówiła, że w przyszłym tygodniu będzie ktoś w okolicy i zadzwoni aby dogadać termin. nie zadzwonił do dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamm 18.01.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Witam WszystkichJestem na etapie wyboru projektu i Adriana bardzo mi się podoba. Mam natomiast problem z żoną bo jej się nie zabardzo podoba kominek na środku, nie wiem jak ją przekonać ale cały czas nad tym pracuję. Planuję zrezygnować z zadaszenia tarasu bo taras będę miał od strony wykusza, kibelek oczywiście przenieść w okolice schodów, zrezygnować z okien połaciowych na klatce i jednego w łazience i pokoju o strony wejścia, oraz powiększyć kuchnię i wiatrołap kosztem spizarki. Co o tych zmianach sądzicie? Nie wiem jak rozwiazać wyjście na taras, może z wykusza, ale czy nie bedzie za wąsko na postawienie stołu w jadalni. Może coś mi doradzicie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 18.01.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 aadamm 1) kominek na środku. Super Na początku też nie za bardzo mi się podoboło. Wybralam ten projekt bo z takiego kominka łatwo rozprowadzic ogrzewanie kominkowe. Teraz uważam że nie tylko to ma swoją zaletę. Wygląda to super. Prawie wszyscy mają kominek w rogu salonu a ja nie chce tak jak wszyscy poza tym to chyba się stało nudne. naprawde wygląda to ciekawie 2) zadaszenie tarasu- zalezy od polozenia naslonecznienia. U mnie jest od zachodu więc jest niezbędne. Daje trochę podcienie ale nie sprawia ze pokój jest ciemny. Według mnie to najladniejsza strona domu daje urak. Ja nie polecam. Mój mąż tez tak chciał a teraz jest zadowolony ze tego nie zrobił. 3) kibelek - dobra decyzja - tak robią wszyscy 4) ja nie zrezygnowałam z żadnego i jestem zadowolona 5) kuchnię i wiatrołap powiększyłam tak samo- dobra decyzja 6) wyjście z wykusza - nie on jest wąski pozdawiam, Kasia i Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamm 18.01.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Głównym twierdzeniem żonki przeciw kominkowi na środku jest to, że nie będzie przytulnie, he,he.. Ja też zadaszenie miałbym od zachodu, ale problemem jest to, że jak będę miał taras z tyłu to kończył się będzie prawie przy płocie sąsiada. Mam trochę dziwną działkę w kształcie rombu i ma tylko 770 metrów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 18.01.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Nie wiem czy będzie nie przytulnie. . Jak sie pali w kominku to jest przytulnie Konczący się taras przy plocie nieciekawie wygląda. Widziałam to u sąsaidów mojej teściowej poza tym pewnie nie lubilibyście sobie na nim wysiadywać. Może zróbcie taras w kształcie litery L tak żeby zachodziło na ścienę z wykuszem ale w zasadzie to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 18.01.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Mam trochę dziwną działkę w kształcie rombu i ma tylko 770 metrów. a ja mam w kształcie prostokąta i mam powierzchni o całe 8 metrów więcej na poddaszu sugeruję nie rezygnować z żadnego z okien tylko zrobić je o wymiarach krótszych i szerszych niż podane w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 18.01.2006 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Jeśli chodzi o taras w kształcie litery L to mi sie ten pomysł bardzo podoba, ja mam taras od stronyy północnej i nie mam tam słońca po południu, więc myślałam też o tym, że by go jakoś przeciągnąc do wykuszu (i chyba tak zrobię) Kasia ma rację, ja też bym nie rezygnowała z tego tyłu, ten taras i filarki to chyba największa ozdoba domu. Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamm 19.01.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 WitamSprawa wygląda tak, że ja jestem za Adrianą a żoncia bardziej za projektem muratora M07, oto link do niego:http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=338&IdKolekcji=No i jest walka argumentów, może coś mi doradzicie jak ją przekonać, plusy-minusy projektu M07, Adriany?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 20.01.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Adriana wizualnie jesl ładniejsza chyba zrabniejsza M07 - bawole oko - drogie, ale pomijając dla mnie wadą są zbyt małe łazienki i to obydwie ale zaletą to chyba jest większe pomieszczenie gospodarcze, większy przedszionek, z przydatnej spiżarki nie trzebaby bylo rezygnować. Nie mam zdanie nie umiem Ci doradzić. Sama nie wiem co bym wybrała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 30.01.2006 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 uprzejmie donoszę o paru nowych fotkach, które byłem zapodałem w dziale wnętrz adriany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts