Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ADRIANA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

Witaj Lagerfeld!!!

Pięknie!!!, Kiedy sie wprowadzasz?? Bo widze że to juz końcówka, nieprawdaż?!

:p

Napisz mi, czy w kuchni planujesz zrobić wyspę, a w niej np. kuchnie gazową??? i czy masz już projekt kuchni, bo ja (juz na tym etapie, jak wejdą z instalacjami) to muszę wiedzieć gdzie co postawić, a jeszcze do końca nie jestem pewna co chcę.

Edyta

• Odpowiedzi 492
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzięki :lol:

termin wprowadzki ustaliliśmy na wielkanoc 2006 ale jak się poślizgniemy (a finanse mocno skrzypią :cry: ) to też nie będzie problem.

właśnie dziś się dowiedziałem, że mam wkład kominkowy do odebrania i na gwałt szukam jakiegoś fachowca. wkład zamówiłem w połowie stycznia i miał być za miesiąc A TU TAKA NIESPODZIANKA !!!!

tyle, że fachowca potrzeba :roll:

kuchnię będziemy mieli elektryczną i całą mieliśmy zaprojektowaną przez architekta, tak więc sam muszę spojrzeć do planów co gdzie stoi :lol:

nie będziemy mieli tradycyjnej wyspy tylko taką łączoną z blatem kuchennym (pomiędzy właściwym blatem a tą niby wyspą będzie ścianka (do wysokości blatu), w której znajdują się różne pokrętła od podłogówki.

co do sprzętów kuchennych to:

lodówka, piec (lub mikro z piecem razem), mikro, płyta, zmywara, czajnik, express, kilka gniazdek na jakiś nóż elektryczny, mikser, toster, radio :lol:

Moze projekt kuchni daloby się zamieścici :)

zobaczę, na pewno perspektywę mogę zeskanować a z planami to chyba wszystkie są a3 i miałbym z tym trochę zachodu. zobaczę :lol:

karo - dzwoniłem do tego gościa od kominków, który robił u ciebie. jakoś się nie możemy zgrać terminowo 8) możesz coś o nim napisać więcej (priv) bo nie wiem, czy tylko tak ja mam czy też on ma taki charakter. szczególnie chodzi mi o terminowość prac :x

Witam wszystkich milosnikow adriany.... mam szczescie ze przypadkowo trafilem na te forum mialem juz chec kupowac projekt "wdzieczny" z Muratora i przypadkowo odkrylem "adriane" i co sie okazalo odrazu przypadla mi do gustu a dzieki opini osob z forum wykrylem ze gdybym kupil "wdzieczny" to mial bym 4 slupy w pokojach u gory..... mam nadzieje ze w tym tygodniu bede juz posiadaczem "adriany"

mam pytanie do osob ktore juz posiadaja adriane ile bedzie mnie szacunkowo kosztowal stan surowy zamkniety z dachem ????

Witam wszystkich milosnikow adriany.... mam szczescie ze przypadkowo trafilem na te forum mialem juz chec kupowac projekt "wdzieczny" z Muratora i przypadkowo odkrylem "adriane" i co sie okazalo odrazu przypadla mi do gustu a dzieki opini osob z forum wykrylem ze gdybym kupil "wdzieczny" to mial bym 4 slupy w pokojach u gory..... mam nadzieje ze w tym tygodniu bede juz posiadaczem "adriany"

mam pytanie do osob ktore juz posiadaja adriane ile bedzie mnie szacunkowo kosztowal stan surowy zamkniety z dachem ????

Witaj

A to ciekawe, u mnie też był dylemat czy Adriana czy Wdzięczny ( zobacz posty wyżej ), no i wybrałem Adrianę. I ja też jestem z Pomorza, mamy te same gusty pomorskie, kiedy zaczynasz budowę?

Lagerfeld. Mam pytanie, chciałam zrobić w swojej kuchni zlew pod oknem, ale sobie ubzdurałam że jak będę zmywała nie w zmywarce to bęxzie mi sie chlapac na okno, ale u ciebie fajnie wyszło, że dałes z boku ten zlew. A czy nad nim masz jakąś szafkę z ociekająca suszarką??? Tak sie zastanawiam czy w tych górnych wąskich wiszących szafkach cos takiego się zmieści.

A gdzie jest lodówka, za ścianka przed piekarnikiem?

W ogóle to bardzo mi sie podoba twoja kuchnia bo myślałam, żeby tez dać tę lewą strone całą zabudowaną, ale tam gdzie masz płytę gazową to jakis barek np. w stylu Caro.

Ale kuchnia jest super, ... no i reszta również. :D Pozdrawiam

Edyta

Bruce Lee.

JA właśnie szukam okien na dół. Mam stan surowy otwarty + dachówka i veluxy.

1) Za stan surowy otwarty zapłaciliśmy fimie 86.000 (ale to chyba nie jest tanio, chociaż staramy się budować oszczędnie, żeby jakoś sie wprowadzić na jesieni do jako tako wykończonego domu).

2) Dachówka+ akcesoria to koszt ponad 16.000 (ale juz ze wszystkim + orynnowanie) dachówka ceramiczna robena miedziana angoba.

3) okna veluxa; zrezygnowaliśmy z 3, a nad wykuszem daliśmy balkonik (wygląda nawet fajnie)

Ale oczywiście do tego nie należy liczyć papierków, przyłączy, działki, itp.

Powodzenia i pozdrawiam

Edyta

aadamm ..........jestem na etapie papierkow urzedy....chyba dzis po ustaleniu z moja 2- polowa jade i kupuje projekt wiec mam nadzieje ze na wiosne juz wbije pierwszy szpadel..... w tym roku chce postawic surowy zamkniety choc wszystko kreci sie kolo "kasy" co do forum i tematu adriany to 2 razy juz przeczytalem wszystkie opisy od 2002 roku heheh... aadamm a ty kiedy zaczynasz i gdzie budujesz ???

Edyta ....dziekuje za ceny choc troche nie przywalily do sciany .....liczylem ze za stan surowy zamkniety z dachem i oknami to zaplace max do 120 tys. mowa o kosztach samego domu bez liczenia kosztow podlaczen projektow itp.

czy w ten koszt surowego to mam rozumiec ze w cenie 86tys. jest postawienie scian, dachu z dachowka i oknami Velux ...czyli do zamknietego brakuje tylko okien na dole ?????.....czy dobrze mysle ????

czy moze takie liczenie 86tys + 16 dachowka + okna na dole ??

Bruce Lee!!!

Dobrze sobie dodałeś, bo ja ostatnio nie liczyłam kosztów: czyli bez okien na dole wyszło mi do te pory:

86.000 (stan surowy otwarty)

16.000 (dachówka + akcesoria)

8.000 (Veluxy)

tj. koszt. 110.000 zł. ale do tego dochodzi jeszcze koszt ułożenia dachówki około 6-7 tys.

No i do tego okna na dół (bez drzwi i bramy garażowej) to dojdzie jakieś niespełna 10.000 zl. (chcemy okna plastikowe w kolorze złoty dąb z obydwu stron)

Myślałam że się zmieszczę w 120.000 zł., ale chyba nie! :(

Te koszty na pewno nie są niskie, ale tak to chyba kosztuje, bo porównywałam koszty innych forumowiczowych fanów Adrainy i tak to podobnie wygląda.

Pozdrawiam Edyta

A czy nad nim masz jakąś szafkę z ociekająca suszarką??? Tak sie zastanawiam czy w tych górnych wąskich wiszących szafkach cos takiego się zmieści.

A gdzie jest lodówka, za ścianka przed piekarnikiem?

kuchnię wyczarował architekt przy znacznym współudziale mojego kochanie :lol: w szafce nie będzie suszarki bo będzie zmywarka. na drobne rzeczy będzie okapnik przy zlewie (w jednej bryle) a jak on nie starczy miejsca to kupimy taki stojący okapnik z ikei.

lodówka będzie po tej stronie co piec aczkolwiek głowy nie dam, czy będzie obok niego czy też będzie oddzielona jakąś szafką :oops:

btw. co do kuchni w adrianie obecnie jestem na etapie załamki po lekturze http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63657

pzdr:

aadamm ..........jestem na etapie papierkow urzedy....chyba dzis po ustaleniu z moja 2- polowa jade i kupuje projekt wiec mam nadzieje ze na wiosne juz wbije pierwszy szpadel..... w tym roku chce postawic surowy zamkniety choc wszystko kreci sie kolo "kasy" co do forum i tematu adriany to 2 razy juz przeczytalem wszystkie opisy od 2002 roku heheh... aadamm a ty kiedy zaczynasz i gdzie budujesz ???

Witam. Ja też załatwiam dopiero papierki, a projekt kupiłem w zeszłym tygodniu. Buduję się w okolicach Słupska, tzn chcę zacząć na wiosnę tego roku. Pozdrawiam