ed-mar 31.01.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Witaj Lagerfeld!!! Pięknie!!!, Kiedy sie wprowadzasz?? Bo widze że to juz końcówka, nieprawdaż?! Napisz mi, czy w kuchni planujesz zrobić wyspę, a w niej np. kuchnie gazową??? i czy masz już projekt kuchni, bo ja (juz na tym etapie, jak wejdą z instalacjami) to muszę wiedzieć gdzie co postawić, a jeszcze do końca nie jestem pewna co chcę. Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 31.01.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 dzięki termin wprowadzki ustaliliśmy na wielkanoc 2006 ale jak się poślizgniemy (a finanse mocno skrzypią ) to też nie będzie problem. właśnie dziś się dowiedziałem, że mam wkład kominkowy do odebrania i na gwałt szukam jakiegoś fachowca. wkład zamówiłem w połowie stycznia i miał być za miesiąc A TU TAKA NIESPODZIANKA !!!! tyle, że fachowca potrzeba kuchnię będziemy mieli elektryczną i całą mieliśmy zaprojektowaną przez architekta, tak więc sam muszę spojrzeć do planów co gdzie stoi nie będziemy mieli tradycyjnej wyspy tylko taką łączoną z blatem kuchennym (pomiędzy właściwym blatem a tą niby wyspą będzie ścianka (do wysokości blatu), w której znajdują się różne pokrętła od podłogówki. co do sprzętów kuchennych to: lodówka, piec (lub mikro z piecem razem), mikro, płyta, zmywara, czajnik, express, kilka gniazdek na jakiś nóż elektryczny, mikser, toster, radio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 01.02.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Legerfeld no no podoba mi się i do tego tak szybciutko czekamy na więcej fotek może cioś podpatrzymy Moze projekt kuchni daloby się zamieścici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 02.02.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Moze projekt kuchni daloby się zamieścici zobaczę, na pewno perspektywę mogę zeskanować a z planami to chyba wszystkie są a3 i miałbym z tym trochę zachodu. zobaczę karo - dzwoniłem do tego gościa od kominków, który robił u ciebie. jakoś się nie możemy zgrać terminowo możesz coś o nim napisać więcej (priv) bo nie wiem, czy tylko tak ja mam czy też on ma taki charakter. szczególnie chodzi mi o terminowość prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 02.02.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Facet ma mnóstwo pracy. Uważam ze jest świetnym fachowcem ale na niego troche trzeba czekać. Czasmi jest niesłowyny i trzeba mu plakać w słuchawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamm 03.02.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 WitamChciałbym Was poinformować, że przekonałem swoją Żonkę i zakupiłem projekt Adriany. A więc zaczynam załatwiać papierki i w maju planuję ruszyć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 03.02.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Witam Chciałbym Was poinformować, że przekonałem swoją Żonkę i zakupiłem projekt Adriany. gratulacje i powodzenia ! karo - we wnętrzach adriany zeskanowałem dwie perspektywy kuchni. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 04.02.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 aadamm gratuluje a jak to zrobiłeś ?????? lagerfeld super, na prawde super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamm 05.02.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 aadamm gratuluje a jak to zrobiłeś ?????? lagerfeld super, na prawde super Długie twarde negocjacje,przedstawienie korzyści płynących z wyboru Adriany, i sukces. W końcu jestem handlowcem i parę szkoleń miałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamm 05.02.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Z jakiego materiału postawiliście sciany zewnętrzne swoich domków? Mam dylemat i nie wiem co wybrać, może coś mi doradzicie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bruce Lee 06.02.2006 02:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Witam wszystkich milosnikow adriany.... mam szczescie ze przypadkowo trafilem na te forum mialem juz chec kupowac projekt "wdzieczny" z Muratora i przypadkowo odkrylem "adriane" i co sie okazalo odrazu przypadla mi do gustu a dzieki opini osob z forum wykrylem ze gdybym kupil "wdzieczny" to mial bym 4 slupy w pokojach u gory..... mam nadzieje ze w tym tygodniu bede juz posiadaczem "adriany" mam pytanie do osob ktore juz posiadaja adriane ile bedzie mnie szacunkowo kosztowal stan surowy zamkniety z dachem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 06.02.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 moja adriana jest z maksa z 15 cm styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamm 06.02.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Witam wszystkich milosnikow adriany.... mam szczescie ze przypadkowo trafilem na te forum mialem juz chec kupowac projekt "wdzieczny" z Muratora i przypadkowo odkrylem "adriane" i co sie okazalo odrazu przypadla mi do gustu a dzieki opini osob z forum wykrylem ze gdybym kupil "wdzieczny" to mial bym 4 slupy w pokojach u gory..... mam nadzieje ze w tym tygodniu bede juz posiadaczem "adriany" mam pytanie do osob ktore juz posiadaja adriane ile bedzie mnie szacunkowo kosztowal stan surowy zamkniety z dachem ???? Witaj A to ciekawe, u mnie też był dylemat czy Adriana czy Wdzięczny ( zobacz posty wyżej ), no i wybrałem Adrianę. I ja też jestem z Pomorza, mamy te same gusty pomorskie, kiedy zaczynasz budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 06.02.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Lagerfeld. Mam pytanie, chciałam zrobić w swojej kuchni zlew pod oknem, ale sobie ubzdurałam że jak będę zmywała nie w zmywarce to bęxzie mi sie chlapac na okno, ale u ciebie fajnie wyszło, że dałes z boku ten zlew. A czy nad nim masz jakąś szafkę z ociekająca suszarką??? Tak sie zastanawiam czy w tych górnych wąskich wiszących szafkach cos takiego się zmieści. A gdzie jest lodówka, za ścianka przed piekarnikiem? W ogóle to bardzo mi sie podoba twoja kuchnia bo myślałam, żeby tez dać tę lewą strone całą zabudowaną, ale tam gdzie masz płytę gazową to jakis barek np. w stylu Caro. Ale kuchnia jest super, ... no i reszta również. Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 06.02.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Bruce Lee. JA właśnie szukam okien na dół. Mam stan surowy otwarty + dachówka i veluxy. 1) Za stan surowy otwarty zapłaciliśmy fimie 86.000 (ale to chyba nie jest tanio, chociaż staramy się budować oszczędnie, żeby jakoś sie wprowadzić na jesieni do jako tako wykończonego domu).2) Dachówka+ akcesoria to koszt ponad 16.000 (ale juz ze wszystkim + orynnowanie) dachówka ceramiczna robena miedziana angoba. 3) okna veluxa; zrezygnowaliśmy z 3, a nad wykuszem daliśmy balkonik (wygląda nawet fajnie)Ale oczywiście do tego nie należy liczyć papierków, przyłączy, działki, itp. Powodzenia i pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bruce Lee 07.02.2006 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 aadamm ..........jestem na etapie papierkow urzedy....chyba dzis po ustaleniu z moja 2- polowa jade i kupuje projekt wiec mam nadzieje ze na wiosne juz wbije pierwszy szpadel..... w tym roku chce postawic surowy zamkniety choc wszystko kreci sie kolo "kasy" co do forum i tematu adriany to 2 razy juz przeczytalem wszystkie opisy od 2002 roku heheh... aadamm a ty kiedy zaczynasz i gdzie budujesz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bruce Lee 07.02.2006 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Edyta ....dziekuje za ceny choc troche nie przywalily do sciany .....liczylem ze za stan surowy zamkniety z dachem i oknami to zaplace max do 120 tys. mowa o kosztach samego domu bez liczenia kosztow podlaczen projektow itp. czy w ten koszt surowego to mam rozumiec ze w cenie 86tys. jest postawienie scian, dachu z dachowka i oknami Velux ...czyli do zamknietego brakuje tylko okien na dole ?????.....czy dobrze mysle ???? czy moze takie liczenie 86tys + 16 dachowka + okna na dole ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 07.02.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Bruce Lee!!! Dobrze sobie dodałeś, bo ja ostatnio nie liczyłam kosztów: czyli bez okien na dole wyszło mi do te pory: 86.000 (stan surowy otwarty) 16.000 (dachówka + akcesoria) 8.000 (Veluxy) tj. koszt. 110.000 zł. ale do tego dochodzi jeszcze koszt ułożenia dachówki około 6-7 tys. No i do tego okna na dół (bez drzwi i bramy garażowej) to dojdzie jakieś niespełna 10.000 zl. (chcemy okna plastikowe w kolorze złoty dąb z obydwu stron) Myślałam że się zmieszczę w 120.000 zł., ale chyba nie! Te koszty na pewno nie są niskie, ale tak to chyba kosztuje, bo porównywałam koszty innych forumowiczowych fanów Adrainy i tak to podobnie wygląda. Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 07.02.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 A czy nad nim masz jakąś szafkę z ociekająca suszarką??? Tak sie zastanawiam czy w tych górnych wąskich wiszących szafkach cos takiego się zmieści. A gdzie jest lodówka, za ścianka przed piekarnikiem? kuchnię wyczarował architekt przy znacznym współudziale mojego kochanie w szafce nie będzie suszarki bo będzie zmywarka. na drobne rzeczy będzie okapnik przy zlewie (w jednej bryle) a jak on nie starczy miejsca to kupimy taki stojący okapnik z ikei. lodówka będzie po tej stronie co piec aczkolwiek głowy nie dam, czy będzie obok niego czy też będzie oddzielona jakąś szafką btw. co do kuchni w adrianie obecnie jestem na etapie załamki po lekturze http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63657 pzdr: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamm 07.02.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 aadamm ..........jestem na etapie papierkow urzedy....chyba dzis po ustaleniu z moja 2- polowa jade i kupuje projekt wiec mam nadzieje ze na wiosne juz wbije pierwszy szpadel..... w tym roku chce postawic surowy zamkniety choc wszystko kreci sie kolo "kasy" co do forum i tematu adriany to 2 razy juz przeczytalem wszystkie opisy od 2002 roku heheh... aadamm a ty kiedy zaczynasz i gdzie budujesz ??? Witam. Ja też załatwiam dopiero papierki, a projekt kupiłem w zeszłym tygodniu. Buduję się w okolicach Słupska, tzn chcę zacząć na wiosnę tego roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts