KARO1 13.02.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 tak tylko nie wiem kiedy. Postaram sie jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 13.02.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 e.k. > rozmawiałem z połówką i ona zdecydowałaby się zainstalować pralkę w górnej łazience, obok ściany kominowej (w kierunku wykusza) btw. u nas miała tam stać dopóki nie zdecydowaliśmy się na odrębną pralnię. kierownika budowy mogę polecić (nie jest tani !) aczkolwiek nie wiem, czy przyjąłby zlecenie na pomorzu wykusz - gdzieś już pisałem, że u nas jest szerszy i bardziej rozwarty niż na projekcie - spapugowałem po karo w albumie dodałem trochę zdjęć zewnątrz (sztuk 2 ) oraz prawie gotową łazienkę górną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 13.02.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Lagerfeld. Dzięki za pomysł, jest ok, tylko że ja mam łazienkę tam gdzie zapewno u ciebie jest pokój po prawej stronie jak się wchodzi po schodach. Ale juz prawie zdecydowałam, że pralke dam w górnej łazience. A jak wasze bramy garażowe, kto mi doradzi cos ładnego (no... podobaja mi sie z wyglądu kasetonowe, ale pewnie są drogie). Gdzie tego szukać i jakie są koszty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 13.02.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Lagerfeld, ładny ten twój domek, zewnątrz robi się taki, jak przykładowa Adriana pokazana na stronie Archipelagu, no można powiedzieć, że prawie idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 13.02.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 mamy bramę wiśniowskiego (garażową i ogrodzeniową). szczerze pisząc gość jest z łomianek (tzn. nie wiśniowski tylko sprzedawca ), został mi polecony przez znajomych i jest na razie jedynym fachowcem, którego mogę z czystym sercem polecić. bramę garażową mamy w takie szerokie kasetony (chyba 5 sztuk), która idzie w górę pod sufit (podobno bramy w małe kasetony i zwijane pod sufitem nie są trendi ). brama z montażem kosztowała nas około 4,5k. .wiśniowski jest takim odpowiednikiem hormanna tyle, że tańszym. mi się podobała fajna brama w drobne kasetony firmy normshtal ale sama jej cena (bez montażu) mnie powaliła 8k pamiętam, że przy normalnych bramach (jednostanowiskowych) generalnie odradzano mi takie całe skrzydło unoszone w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 13.02.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Dzięki Lagerfeld za szybką odpowiedź. Mnie i taka cena tzn. ok. 4 tys. juz zwala z nóg, a nie wiesz, gdzie szukać co najmniej z połowę tańszych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 13.02.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 poszukaj na forum dość sporo osób pisało o polskich bramach krixpol (chyba tak się nazywają) ale są też bardziej lokalne wyroby (czytaj jeszcze tańsze) - może w swojej grupie budującej złąpiesz jakiś kontakt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 13.02.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Lagerfeld zdjęcia coraz ciekawsze. Tym razem ja u Ciebie cos pod patrze Szkoda ze reszta fanów Adriana nic nie zamieszcza Edytko ja tez mam Wisniowskiego. Kupiłam u kolegi który handluje takim rzeczami. Mówil ze to dobra polska firma (nie gorsza od hermana). Mi kasrtonowe bramy podobaja sie bardzo ale u tych drozszych firm Dzisiaj wydaliśmy 3,5 tys na 6 grezjników i jakies bzdetki. Od 1 marva bedziemy odpalac ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 14.02.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Dzisiaj wydaliśmy 3,5 tys na 6 grezjników i jakies bzdetki. qrczę, to sporo, jakiej firmy ?? - my kupiliśmy 8 grzejników purmo (z wieszakami itp.) za tę cenę + 2 grzejniki spiralne (jakieś 500 zł każdy) do łazienki i pralni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 14.02.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 na prawde my tez purmo. jakies takie co mozna odkrecic jak bede malowac scainy to je odpinam i maluje. Moze nie tak drogo bo tam sa jakies inne bzdetki które nie wiem do czego służa jakies kolanka itp. Mamy -15% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 14.02.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 na prawde my tez purmo. jakies takie co mozna odkrecic jak bede malowac scainy to je odpinam i maluje. Moze nie tak drogo bo tam sa jakies inne bzdetki które nie wiem do czego służa jakies kolanka itp. Mamy -15% my też takie mamy, na takich specjalnych uchwytach do zdejmowania no i możesz dwie śrubki zakrecić i zdjąć cały grzejnik nie przerywając obiegu co. co do rabatu, to ja dostałem dwa razy większy - nie wiem może na jesieni jest inaczej (kupowałem w październiku). najśmieszniejsze to było to, że mój hydraulik dawał mi 30 % na grzejniki w ofercie a taki sam rabat dostałem jak wszedłem (z głupia frant) do takiej firmy hydraulicznej na burakowskiej w wawie (koło arkadii) - bez zbytniego jęczenia (pani przygotowała ofertę i już). niestety z hydraulika więcej nie wycisnąłem na grzejnikach chociaż zszedł trochę na robociźnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełJ 14.02.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Dawno się nie odzywałem - a tu tyle zmian.Jedno mnie zastanowiło jak wielkie są rozbieżności w cenie bram garażowych. Ja również mam Wiśniowskiego (kasetonowa z napędem elektrycznym, dwa piloty i dwie fotokomórki) Bramę zamontowałem w październik/listopad 2005 r. Koszty jakie poniosłem z montażem i całym wymienionym wyposażeniem to 3200 zł. Być może cena zależna jest też (poza marżą) od odległości jaka dzieli poszczególnych przedstawicieli od siedziby firmy (ja mieszkam około 35 km od fabryki Wiśniowskiego). Sama brama kasetonowa bez napędu elektrycznego to koszt z montażem około 2000 zł (cena z końca zeszłego roku) PawełJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 14.02.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 ale jak rozumiem piszesz o bramie jednostanowiskowej - ja mam 4,5 metra szeroką (na 2 samochody). a rabat dostałem od oficialnego cennika. bramę montowałem w zeszłe lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 14.02.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witam Was i zyczę wszytskim duuuuzo miłości. Juz co nieco wie o bramach garażowych, a teraz kolejny zestaw pytań (kosztowych niestety) Ile kosztowały was elektryka (oddzielnie materiały i robocizna) oraz hydraulika i C.O.??? (mam nadzieje, że dobrze się wyraziłam). Chociaż widzę że to jest ogramny koszt, na początku podłączenia, piece, a teraz kupujecie grzejniki i to ciągle jest C.O.?!?!() Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 14.02.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 A pytam się was, bo będę podpisywała umowę z wykonawcą na wykończeniówkę i chcę porównać ceny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 14.02.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 tak z doświadczenia napiszę, że nie ceny są ważne ale to co będą montować i ile (metrów) będą montować.u mnie hydraulika (od kanalizy, rurki centralnego odkurzacza, ogrzewanie wodne, co, cwu, kocioł, grzejniki, hydrofor itp.) pewnie coś koło 22k (materiały i robocizna).jeśli chodzi o elektro to etap do białego montażu coś koło 14k -15k (robocizna jak pamiętam 9k). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamm 15.02.2006 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 WitamCzy otrzymałbym od Was zestawienie drzewa na konstrukcje dachu?Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 15.02.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Dzięki Lagerfeld za wyliczanki, a pamietasz może ile kosztowała robocizna za C.O. i hydraulikę, bo to ma nam robic wujek i musimy sobie sami odjąć to z całej kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 15.02.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 aadamm-jak masz projekt to razem z nim powinieneś otrzymać zestawienie materiałowe (w tym więźba). u mnie zamówienie złożył cieśla w oparciu o zestawienie z archipelagu i zabrakło 1m3 drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamm 16.02.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 aadamm-jak masz projekt to razem z nim powinieneś otrzymać zestawienie materiałowe (w tym więźba). u mnie zamówienie złożył cieśla w oparciu o zestawienie z archipelagu i zabrakło 1m3 drewna Czyli mogę się opierać na zestawieniu z Archipelagu? Chociaż jak mówisz, że zabrakło ci 1m3, to chyba nie za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts