Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ADRIANA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

Wczoraj zrobiłam objazd sklepów z bramami garażowymi i chyba najlepsza oferte dał nam Hormann. Za brame segmentową w kolorzez złoty dąb bez napędu z upustami dostaliśmy cenę brutto 2.800 zł. Chyba to niezła cena??? Ale jekoś nie dotarłam do sklepów gdzie sprzedają Wiśniowksiego, mam nadzieje, że będzie tam taniej.

• Odpowiedzi 492
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

co do robocizny hydraulika to tak na oko pewnie wyszło tego z 7k-8k. (licząc od kanalizy do uruchomienia kotła).

co do więźby - nie wiem czy dokupienie 1m3 drzewa było uzasadnione czy nie, bo się na tym nie znałem i nie znam. fakt, że trochę drzewa zostało ale cieśla mówił kupić to kupiłem :x zresztą co do cieśli to poczytaj wcześniejsze posty o moich przygodach z więżbą :lol: polecam też posty karo bo ona brała mniejsze przekroje niż zaleca archipelag. ja miałem takie jak w projekcie. ciężkie i robiły wrażenie :lol: nie tylko na mnie ale też na cieślach :evil:

Witam po malej przerwie choc caly czas sledze rozmowy...... ja tez sie juz pochwale ze podpisalem umowe z wykonawca mojej "adriany" i co ciekawe to jeden z bardziej chwalonych ludzi na forum muratora w grupie 3-miasto ...dzis widzialem jego 5 domow jakie postawil i przezylem szok facet stawia porotherm jak kafelki.....bylem w szoku mamy juz tez goscia do robienia dachu.....moze nie jest super tanio ale chodzi o jakosc ....zastanawiam sie nad silikatami

Moze ktos z was juz to przerabial pod wzgledem cieploty i kosztow ???

co powiecie o deskowaniu dachu papa i dopiero dachowka ...pomijam koszty ???

KARO1 prosze jesli mozesz o fotki gory ...caly czas nurtuje mnie problem czy bez przerobki na pietrze nie bedzie za malo miejsca mowa o skosach ???

moze podniesc tak jak lagerfeld choc przyznam ze adriana podoba mi sie bez przerobki czyli bez podniesienia ...ale zastanawiam sie czy bez podniesienia nie beda za duze skosy co niesie za soba brak miejsca ( ustawnosc) moze tez edyta kozłowska sie wypowie ????

jak na razie moge polegac tylko na waszej 3....prosze o opinie

Witaj Bruce Lee.

Mój maż się uparł na podniesienie ścianki kolankowej, bo ma 194 cm wzrostu i sie bał, że będzie mu za nisko. Ale jak zobaczyłam górę u KARO (na żywo) to wygląda to nieźle i chyba nie ma potrzeby podnoszenia.

U nas pod dachówką jest deskowanie, papa, ale dlaczego i po co?!???!?!???? nie znam się na tym w ogóle więc ci nic nie mogę doradzić :-?

zdjecia zrobie jak najszybciej ale nie powiem ze jutro

W domku mam cieplutko :lol: ogrzewanie działa :lol:

Jednak wczoraj przeszłam chwile grozy. Okazało sie woda ucieka w podłodze. Stkłulismy 2 płytki. 1 w kotłowni druga w łazience. Drugi strzał był trafny. Pomogły słuchawki lekarskie i dobry słuch hydraulkia. Woda lała się pod bidetem. Pękło kolanko. Usterka usunięta ale nie wyobrazaczie sobie jak sie bałam ze zniszcza mi całą podłoge siedziałam w pracy z sercem na ramieniu

karo - współczucie - dobrze, że obyło się bez większych strat :)

jak już ciągnęliśmy adrianę w górę okazało się, że w okolicy także budował ktoś taki domek. okazało się, że górę podniósł o 50 cm :o :o :o i przy tym nie wydłużył dachu. dla mnie wygląda to tak jakby ktoś zainstalował za mały dach na dom aczkolwiek nie mogę wypowiedzieć się obiektywnie bo wiem jak wygląda adriana w oryginale :lol: :lol:

co do dachu to też temat deskowania był przerabiany. pomijając koszty deskowanie zwiększa ciężar dachu + dachówka = może być ciężko (jak nie będziesz miał takich bali jak w oryginale). deskowanie na pewno jak będziesz kładł blachę. u mnie nie ma dech tylko folia wysokoparoizolacyjna do której dociśnięta jest wełna.

Witajcie!!!

Jak myślicie czy wyrobie się do jesieni z wykończeniówką ( :-? :-? :-? musze się do jesieni juz wprowadzić). Mam juz prawie stan surowy zamknięty i jak odpuści zima to ruszamy ostro z robotą. Co zajmuje najwięcej czasu????

A może doradzicie jak to zrobić żeby się wyrobić bez większych (bo jakieś na pewno będą) komplikacji.

Edyta