ed-mar 20.03.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Witaj Bruce Lee. Nie potrafię zamieszczać zdjęć, więc wyślę ci z domu na prywatną skrzynkę. Ten pokój na górze po łazinece (w którym u mnie bedzie sypialnia) jest bardzo ustawny. Wejdzie duże łóżko, jest wnęka na grderobę i jest balkon. W obecnym mieszkaniu mamy łóżko 180 x 200 i ono spokojnie wejdzie do tego pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 20.03.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Bruse Lee tam gdzie ja mam miec cypialnie tez bedzie duże łoże. zmieści się i pod okanmi czyli na wprost drzwi i poziomo pod scianą. My postawimy chyba pod ścianą zeby nie przeszkadzało w komunikacji ale jeszcze nie wiem. Tam gdzie jest łazienka tez sie zmiesci. Tamto pomieszczenie jest bardziej ustawne. Mysle ze warto zamienic te pomieszczenia. Ja jednak nie zrobiłabym tego tylko ze wzgledu na dodatkowe koszty czyli rozprowadzenie kanalizacji. Jesli chodzi o dam cału w klinkierze to mi sie nie podoba. To takie ciężkie domy ale tak czesciwo jak w projekcie to super. Sama bym tak chciała. No ale to rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 20.03.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 A ile (jak można się tak delikatnie zapytać) będzie cię kosztowała kuchnia??? pytać się można, nawet nie delikatnie choć odpowiedź dotyczy bardzo delikatnej materii. koszt mebli naszej kuchni to ryczałtowa kwota stanowiąca dwukrotność przedstawionej tobie oferty nie wiem co za ile i tak dalej bo za kuchnię jest jedna cena. btw. dziś dojechały pierwsze meble i wszytskie drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 20.03.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Lagerfeld!!!! Nie żartuj, aż tyle. Wiedziałam że będzie droga, ale aż tak!!! Oj, chyba musze przemyśleć, żeby z czegoś zrezygnować, ale jak tak sobie analizuję, to wolę mieć kuchnie taką jak bym chciała, niż meble na górze, bo je można dokupic potem, kuchnię całą w zabudowie robi się raz AAA, tak sobie tylko siebie pocieszam Aaaa, Lagerfeld jakie ty masz oświetlenie holu (bo ze zdjęć wydaje mi się że w podwieszonym suficie będziesz miał halogeny, czy tak!!! Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 20.03.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Aaaa, Lagerfeld jakie ty masz oświetlenie holu (bo ze zdjęć wydaje mi się że w podwieszonym suficie będziesz miał halogeny, czy tak!!! tak, tak, tak !!!! albo yes, yes, yes !!!! a co więcej halogenki już mam.... i nawet świecą !!! co do kuchni, to nie jest to najdroższa zabudowa jak na taką powierzchnię. kuchnia jest otwarta i zawsze będzie ją widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 20.03.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Lagerfeld A wracając do tej kuchni. To twoja cena dotyczy tylko mebli (masz zapewne z drewna) czy to juz ze sprzętem (mam nadzieję ale troche śmię powątpiewać) Napisz proszę Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 20.03.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Do Bruce Lee Wiesz co, szukam tych zdjęć środka (chodzi o pokoje na górze) i jakoś nie mogę znaleźć, bo ostatnio zgrywałam na płytę i może mi gdzieś wcięło. Znalazłam jakieś jedno, ale jest brzydkie i na nim nic nie widać, zrobie nowe to prześlę Pozdrawiam EK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 21.03.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 edyta - cena dotyczy tylko mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 21.03.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 21.03.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 schody wybrane 13200,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 21.03.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Apropos kuchni. W przyszłym tygodniu będę miała wycenę w dwóch różnych firmach. Mam nadzieje, że mnie nie zaskoczy I bardzo proszę doradźcie. Dziś stolarz namawiał mnie ostro na schody ażurowe. A właśnie jutro ekipa miała zalewac betonowe i ich powstrzymaam, ale mam tylko 3 dni na zastanowienie się ???????? Myślałam że murowane będą stabilniejsze, wygodniejsze, ale jak dziś pogadałam z tym facetem to mnie zbił z tropu Co byście zrobili na moim miejscu? * za same murowane mam juz zapłacone - jest to wliczone w pewien etap robót, ale kosztuje ich obłożenie * za ażurowe dębowe zapłaciłabym u tego stolarza 6.500 netto (bez górnych poręczy i tralek) Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 21.03.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Myślałam że murowane będą stabilniejsze, wygodniejsze, ale jak dziś pogadałam z tym facetem to mnie zbił z tropu moim zdaniem schody murowane są jak najbardziej stabilniejsze i wygodniejsze niż jakiekolwiek inne. nie wiem zatem dlaczego zbił cię gość z tropu problem ze schodami w adrianie nie polega na wyborze między rodzajem schodów tylko na dostosowaniu do istniejącego miejsca na schody jak najbardziej odpowiedniego rozwiązania. nie bez powodu projektanci rysują tam wstawiany ażur bo dla betonu po prostu nie będzie miejsca (pogadaj z karo - wylała i musiała skuwać) - oczywiście nie dla betonu jako takiego tylko dla obłożenia takich schodów drewnem. stopnie robią się zatem węższe i trzeba chodzić jak najbardziej po zewnętrznej. a czasem coś przecież trzeba wnieść na górę !!! moim zdaniem temat schodów w adrianie to jednak porażka, projektant poszedł na łatwiznę i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 21.03.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 LAGERFELD a jakie Ty masz schody??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 21.03.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 luzik, jeszcze nie mam tzn. mam zamówione i czekam na montaż. montaż będzie jak podłogę wycyklinują i polakierują - początek kwietnia. schody będziemy mieli drewniane z dębiny wybarwianej na ciemno ale nie ażurowe tylko skrzynkowe (pod schodami będzie najprawdopodobnie jakiś mały schoweczek), acha tralki zarówno przy schodach jak i przy balustradzie na górze (taka sama dębina jak schody) będą z nierdzewki i oczywiście pionowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 21.03.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 no właśnie. My też zamówiliśmy skrzynkowe z takich samych względów jak wy i pionowe tralki łączone z metalem. Dąb barwiony na teak. Koszt 13200,00 PLN Zastanawiam sie jednak czy nie zrobic ażurowych Ile Was będą kosztowały schodY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 21.03.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 12k bez tralek ale z poręczą. chyba w tę cenę wchodzi także balustradka na górze do końca nie wiem, bo połówka kwestię tę (czyli schody i balustradka) obgaduje bezpośrednio ze stolarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PROOLO 24.03.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Witam po malej przerwie Sliczny ten Twoj domek KARO1. Co prawda nie za bardzo mi sie podobaja te wystajace drewniane slupy. Nie mysleliscie aby tak wykonac dach aby sie ich pozbyc ? Widze ze czesc jest na etapie schodow. Ostatnio pojechalismy z zona do jednego sklepu i ogladalismy ale cena nas troche z nog sciela (co prawda byly piekne ) Tu jest adres jakby ktos chcial poogladac obrazki http://www.teko.net.pl. Mnie to czeka dopiero za rok ale ... warto poogladac juz teraz. Czekamy na wiosne i zaczynamy. Oczywiscie bedziemy zamieszczac na bierzaco zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełJ 29.03.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Znalazłem to na stronach archipelagu - ciekawa realizacja !!! http://www.archipelag.pl/realizacja.php?KatID=3070000&RealizID=30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 30.03.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Lagerfeld!!! A gdzie twoje zdjęcia "Wnętrza Adriany" (dziś chciałam coś podpatrzeć, a tu jakoś nie ma Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 30.03.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 PawełJ mam tylko jeden drewniany słup przy schodach. Będzie obudowany i służył jako ozdoba. Reszta słupów mogliśmy obodowac ale nie chcieliśmy bo zabudujemy meblami przez to zyskaliśmu sporo miejsca. Według projektu tych słupów jest wiele więcej i w "głupich" miejscach Proolo widziałam ten domek jakiś czas temu. Edyta mi pokazała. Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts