Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ADRIANA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

• Odpowiedzi 492
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Lagerfeld!

Jak będziesz miał chwilke to proszę cię, zmierz mi ile u ciebie ma odległość między tylną ścianką kominka (tam gdzie masz te półki z białymi drzwiczkami) a krótką ścianką przy kuchni czyli przejście w kierunku wykuszu?!?!?

OK?!

Z góry dziękuję.

Edyta

PS. No i jeszcze jak możesz to ile kosztowały was same poręcze + tralki + balustradki na górze (bez schodów)

PS. Ciągle jestem pod wrażeniem Waszego domku :D :) :lol: :D :)

ile u ciebie ma odległość między tylną ścianką kominka (tam gdzie masz te półki z białymi drzwiczkami) a krótką ścianką przy kuchni czyli przejście w kierunku wykuszu?!?!?

nie do końca rozumiem :o :o :o chodzi o odległość między tą półwyspą (z płytą) a obudową kominka (przejście do jadalni od strony kuchni) ???

balustrada z tym wszystkim kosztowała 6k :cry:

i dzięki !!! :D

Autor tego projektu poklocil sie troszke z Archipelagiem i otworzyl wlasną pracownie (Domus) :wink:

sadze ze wygasly prawa autorskie Archipelagu do tego projektu (albo moze przegrał sprawe w sadzie - kto wie? ;) ) i dlatego wycofany jest

natomiast autor ma je nadal :wink:

ps. zauwazcie ze to samo jest z Manuela (archipelag) i Emanuela (domus)

:wink: projekty niemal identyczne i pewnie niedlugo historia sie powtorzy

edyta - wczoraj byłem ale bez miarki :cry: :oops: z planów wynika, że odległość to jakieś 1,65 m. dziś wieczorem zmierzę i potwierdzę :wink:

karo - info dla męża - na ogrodzenie poszło coś powyżej 1200 cegieł + jakieś 150 trójkątnych kształtek (tych pod sztachetami) :wink:

na stronach archipelagu nie ma już adriany :cry: :cry: :cry:

ten sam autor adriany :wink: opublikował cosik takiego co się nazywa diana http://www.dobredomy.pl/?id_project=31 - dzięki edyta :lol:

moim zdaniem w porównaniu z adrianą to ten projekt jest bardziej funkcjonalny. na dole sensownie rozmieszczona łazienka a przez likwidaję na górze garderoby mogą chyba powstać schody betonowe. tylko dlaczego ciągle jednostanowiskowy garaż :o :o :o

btw. powstał już nawet wątek o dianie - http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=69918

Witam wszystkich,

widzę że wasze domy rosną w siłę, że aż miło.....

Ja właśnie zakończyłem lanie stropu i łapię pierwszy oddech.

Teraz stoję przed dylematem wysokości ściany kolankowej.

W projekcie jest an 3 max'y, natomiast my się zastanawiamy czy nie dać 4. Pewnie większość z Was miała juz ten dylemat i teraz może ocenić czy wybór wysokości był właściwy. Zatem proszę podzielcie się swoimi spostrzeżeniami i odczuciami i doradźcie na ile max'ów ją budować.

Dzięki z góry

dannyZ