Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ADRIANA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

• Odpowiedzi 492
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam was bardzo gorąco.

Macie kolejengo wielbiciela Adriany.

W kwietnu kupiliśmy działkę, a teraz czekamy na mapki od geodety, następnie warunkiu przyłączy itd. Sami dobrze wiecie ile tego jest :D Projekt mamy już kupiony i zaczynamy się rozglądać co z czego i dla czego.

Gorąco wasz pozdrawiam

Powiem wam szczerze, że miło czytać jak wszyscy sobie pomagaja, doradzają, to forum istnieje od kiedy 2003 roku. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Mam nadzieję że mi również trochę poradzxicie i pomożecie. Z tego co narazie wiem, bo w większości moj meżuś zajmuje się sprawami technicznymi to będziemy stawiac domek z porotermu 44 i ocieplać tylko tynkiem docieplającym. Może macie jakieś inne lepsze rozwiązania. Co do ogrzewania, jakie piece macie u siebie?? A i myślimy o kominku z płaszczem wodnym. Czy ktoś już może cos takiego u siebie przetrenował??? Dużo czytałam o zmianach które wprowadziliście i naprawdę wiele rozwiązać jest super. Ciekawa jestm czy teraz mi się ta zmiany uda wprowadzić skoro projekt mam już kupiony.

PS. Zamierzamy postawić kolejną Adrianę w Józefinie w gminie Halinów koło Warszawy

nemeziz na pewo będziemy Ci dawać rady a czy Ci doradzimy to się okaze. Ja nie mam kompinka z płaszczem wodnym ale żałuje. Nie mam bo to większy był koszt. Mam za to rozprowadzenie ciepła i gorąco polecam pod warunkiem że zaden fachmen nie schrzani. U mnie sie sprawdza i nie wiem czy w końcu Edytkę i Mariusza namówiliśmy????

No, już Mariusz rozprowadził :D A ostatnia wizyta u was, i ten mały wycinek z gazety przesądził o tym jaki chcemy mieć kominek!

Nasze domy będą z pewnością tak samo wyglądać, przeciez to ten sam projekt, ale i różnic jest sporo ...ale z pewnością będziemy mieć bardzo podobne kuchnie :wink:

PS> Odebrałaś pocztę???

ja poszerzyłam ale wydłuzyła Edyta. Przez poszerzenie strciłam troche ściany w kuchni i to jest wada ale zaletą jest że spokojnie wstawią stół na 6 osób wiec wybór należy do Ciebie.

Nikomu tez tej zmiany nie zgłaszałam a krokwie są na pewno dłuższe i zwiększym kątem kładzione

Witam,

Mam do Was pytanko. CO byscie radzili mi zrobic. Zastanawiam sie czy wylewac taras i schody (zewnetrzne) Co do taasu to zdecydowalem sie juz ze raczej uloze kostke ale co do schodow wejsciowych to ciagle mam metlik w glowie. Podoba mi sie taka wizualizacja jak na stronie http://www.dobredomy.pl/?id_project=87&infopage=1 jednak nie wiem cz to praktczne. No i jak z kosztami ? Pewie staliscie przd podobnym wyborem i zdecydowaliscie sie na jakies rozwiazanie.

Pozdawiam wszystkich Adrianowiczow :) U mnie chudziak zalany od poniedzialku startuja z murami :))))