Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ADRIANA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

szczerze, to siedzę okrakiem na dwóch domach :D pokój julki już urządzony wczoraj zeszła pani sprzątająca (będzie cyrk z czyszczeniem tej ściany luksefrów od strony schodów ;) a jutro rano mają zamontować anteny tiwi. planujemy może w ten łikend ale jest sporo rzeczy do zrobienia. jutro mają przyjechać stolarze na poprawki drzwi :evil: :evil: a w przyszłym tygodniu na ostateczne wieszanie szaf :evil: :evil: więc do końca nie wiem jak z tą przeprowadzką.

btw. w salonie - z braku kasy - umieściliśmy sofę, która jest przeznaczona do gabinetu. fajnie się siedzi tylko za gorąco aby odpalić kominek :lol: :lol:

a może ktoś z was się interesował żaluzjami do okien połaciowych, takimi co odbijają słońce. oryginały w veluksie kosztują 200 zł za sztukę

:cry: :cry: :cry: a ja mam co najmniej 8 okien do zasłonieńcia.

macie jakieś namiary na takie cuda tylko że tańsze ?

• Odpowiedzi 492
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam :-) dlugo mnie nie bylo ale juz jestem i dzielnie sledze co ciekawego slychac u "maniakow" adriany.....wszystkie papierki juz zalatwione i teraz w sobote bedzie juz PAN KOPARKA, teraz ruszy juz nasza ADRIANKA.... chetnie bym zobaczyl wasze fotki z domkow :-) co sie stalo ze nie ma juz linkow ??? moze podacie mi nowe linki na maila ( [email protected]

• 2 weeks później...

Czesc Wszystkim

Mam pytanko, a wlasciwie prosbe. Poniewaz mojej ekipie uciekla brygada od dachu (ach ta Anglia :() jestem skazany na szukanie innej. Macie moze jakies namiary na ekipe od dachu (dachowka) krorzy podjeli by sie jeszcze w tym roku polozyc dachowke ? Budowa w gminie Zabia Wola (niedaleko Godziska Mazowieckiego). Drugie pytanie macie moze namiary na drewno na wiezbe ? Nie koniecznie w tej oklicy moze byc gdzies dalej wazne aby bylo dobrej jakosci i w dobrej cenie :) Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Cześć Lagerfeld!!!

Doradź mi czy warto dawać na ścianie (hall na górze w łazience) luksfery.

Czy dobrze się sprawuja (słyczałam, że ciężko się je czyści).

Myślałam, żeby dać jakis pasek, na ścienie tej od klatki schodowej (bo u mnie łazinka jest po prawej stronie jak sie wchodzi po schodach)

Co ty na to???

Pzodrawiam Edyta

PS. A jak się mieszka???

• 4 weeks później...

hej, sorry że tak późno odpowiadam alem zajęty okrutnie jest :lol: nowym domkiem i moszczeniem się w nim :wink:

co do luksferów to nasze (firma pegasus) rzeczywiście się trudno czyści, mówię tu o pierwszym czyszczeniu - chyba przez tą satynę i brud budowlany. poza tym jest pewien kłopot z czyszczeniem całej ściany bowiem pod nią są kręte schody - na szczęście jak się wyczyści ten syf budowalny to jak na razie (2 miesiące) nie wymagają ponownego machania ścierką :lol:

słyczałam, że ciężko się je czyści

ciekawy jestem od kogo słyszałaś :lol: :lol: :lol:

Fajnie ci że już mieszkasz.

U nas przeprowadzka na przełomie wrzesień/październik (musimy bo przecież sprzedaliśmy mieszkanie). Niestety nie będziemy mieli wszyskiego na tip-top..., zajęliśmy sie teraz wnętrzem, a zewnątrz (zostanie raczej tylko elewacja, klinkiery, tarasy i schody) ziostawiamy na wiosnę.

Mamy juz drzwi wew, dolną łazienkę, przygotowane ściany pod ostatnie malowania, ukończoną kotłownię (łącznie z kotłem), Glazurnik robi właśnie górna łazienkę, gres w holu i kuchni prawie skończony.

Schody zamówione, kuchnia zamówiona (czekamy), kominkarz wchodzi lada dzień,

MAm nazieje, że "grube" roboty zdążymy zrobić, a reszta w trakcie mieszkania.

Przeslij jakieś fotki, zapewne teraz domek wygląda jeszcze ładniej, może coś podejrzę :wink: [email protected]

Pozdrawiam Rodzinkę

Edyta