Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ADRIANA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

Witam i ja-poczytałam sobie wasze forum,zajrzalam tu z powodu Edyty ktora napisala do mnie ,jestesmy sąsiadkami i to całkiem bliskimi tylko 25km!Ztego co widze to u ciebie juz blizej konca jak początku nie to co u mnie :cry: Zastanawiam sie czemu u was bez zdjec?Edyta z checia bym Cię odwiedziła tylko musimy sie zgadac wczesniej -gdzie sie budujesz? czesto jezdze do olsztyna to mogłabym ktoregos razu zaplanowac nalot na wasza budowę :lol: A domek b.sympatyczny Pozdrawiam wszystkich.I jak Lagerfeld żona byla zla? fanki byly grzeczne?

• Odpowiedzi 492
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

jaszczurko no, no robię się zazdrosna o Edytę :wink: w końcu to juz moja przyjaciółka :)

a fanki pewnie że grzeczne były :)

lagerfeld Edyty ogród bedzie bajeczny. Musisz go zobaczyć. Oczywiście jak bedzie dokończony

Edzia no własnie dlaczego nie wklejasz zdjęć ? przeciez ty masz hopla na punkcie robienia zdjęć.

A ja juz nie długo się przeprowadzam. W srodę mam miec mebelki do kuchni. Łazienka dolna już skończona. Trzeba tylko lustro zawiesić. Obecnie malujemy ściany

Ciekawa jestem co dzieje się u innych Adrianowiczów?

Hmmmm .......ogród powiadacie?!???!?!

Na razie wystarczy mi to co mam. Tzn. chciałabym mieć coś w stylu jak Tola, ale chyba nieprędko będzie mnie na to stać. Poza tym za domem mam ściane lasu i jest pięknie!

A zdjęć jak na razie nie potrafię wklejać :( , chyba niedługo sie za to wezmę

Jaszczurko oczywiście zapraszam, pisz na [email protected]

Pozdrawiam wszystkich

PS. A zwłaszcza moją najlepszą przyjaciółkę :wink:

przeciez ty masz hopla na punkcie robienia zdjęć.

uprzejmie donoszę, że potwierdzam tę przypadłość edyty :lol: :lol: :lol:

u nas ogród będzie w przyszłym roku - teraz mamy zagospodarowany (prawie) cały przód a obok parkingu chcę zrobić taki ogród skalny (z kamieni znaczy). wiem że muszę znaleźć jakieś otoczaki do wysypania a nie zwykłe kamienie wapienne (np. takie do robienia opasek wokół domu) tylko jak to cholera odróżnić. może ktoś się zna ?

• 2 weeks później...

Witam wszystkich serdecznie :D

Mam pytanko, składamy własnie kosztorys do banku i może orentujecie się ile będzie kosztowało wykonanie:

- przyłącza kanalizacyjnego

- przyłącza do sieci wogociągowej

- przyłącza do sieci elektrycznej

- przyłącza do sieci gazowej???

Pytają się rónież o koszt wykonania intalacji w domu, czy ktoś z was może robił takie przeliczenia???

Byłabym dozgonnie wdzięczne za pomoc

pozdrawiam :D

• 2 weeks później...

uprzejmie donoszę, że dziś podczas niedzielnej przejażdżki samochodem po okolicznych wertepach :lol: widziałem adrianę :o :o niestety deszcz padał zbyt srodze coby można było się dokładniej przyjrzeć ale w najbliższym czasie to potwierdzę.

gdyby okazało się to prawdą to w moich okolicach zbudowało się już 3 adrianki :wink:

Gratuluję Ci KARO! :D :D :D

U nas bieganina...

Góra prawie skończona, łazienki skończone, jutro jadę wybierać kolory na dół, bo góry na razie nie malujemy, oprócz pokoju Kasi, który jest juz różowy.

Pomalutku też juz zmierzamy do końca, tzn. do przeprowadzki, a końca prędko widac nie będzie ...

• 3 weeks później...

Witam Serdecznie. Dawno mnie nie było na forum, ale sami doskonale wiecie jak budowa pochłania czas. U mnie fachowcy kończą dach i problemem dla nich okazał się daszek nad wykuszem. Zrobili go inaczej niż jest w projekcie twierdząc, ze nie ma innej możliwości. Dlatego mam do Was dwa pytania:

1. Ile u Was jest krawędzi na tym daszku ( tam gdzie są gąsiory )? Powinny być dwa wg projektu, u mnie wykombinowali cztery.

2. Jaki kąt u Was wyszedł narożników? ( napewno przy zamawianiu rynien mieliście z tym do czynienia)

Czekam na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam