PROOLO 31.10.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 U mnie koncza tez daszek a za wykusz sie wezma pewnie w czwartek. W czasie rozmow z nikt mi nic nie wspominal o jakis problemach wiec mam nadzieje ze nie bedzie . Katy podam jak mi wymierza to tez pewnie w czwartek. Jakbys chcial zobaczyc jak wyglada do tej pory to wejdz http://www.it-s.pl/zabiawola/thumbnails.php?album=7&page=1&sort=nd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 03.11.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Witam wszytskich Dawno się nie odzywałam bo miałam na głowie przeprowadzkę. Juz mieszkam, chociaż do zrobienia jeszcze niemało zostało, ale ciesze się że wyrobiliśmy sie z "grubymi" pracami. Ciągle cos domawiamy, to szafa, to szafka pod umywalke do łazienki, to regał na książki, na wiosne ruszamy z działką i zewnętrzną strona domu W nowym domu nie mam na razie internetu, do pracy nie chodzę, bo jestem na zwolnieniu (powiększa nam sie rodzinka). Pozdrawiam wszystkich PA PS. KARO, chyba jednak Wy odwiedzilibyscie nas...?!?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PROOLO 17.12.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 CZesc Wszystkim i Wesoyc Swiat Moze ktos polecic ekipe do Tynkow wewnetrznych, Zewnetrznych i wylewek ? jaka jest koljnosc (tynki, wylewki, okna i tynki zewnetrzne czy moze inna ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzik.pl 11.01.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Trochę się nudzę w pracy, to opiszę swoją Adrianę. Primo, już mieszkamy, inwestycja została całkowicie zakończona. W budynku wykonano nieliczne modyfikacje: spiżarnia z kuchni wyleciała,został powiększony wiatrołap oraz kuchnia, spiżarnia jest teraz w pomieszczeniupomiędzy kotłownią a garażem, tam, gdzie miał wg projektu stać zbiornikna opał (rozwiązanie jest praktyczne, bo z większymi zakupami bliskoz samochodu), kibelek na środku (my nazywamy go windą) pozostał, wygodnejest to dla gości. Na górze kondygnacja została podniesiona o dwie cegły,zrobiono inaczej więźbę dachową, bez opaski, dzięki czemu można było głębiejustawić ścianki pod skosami. Całkowicie zmieniona została łazienka na górze,przestrzeń za ścianką została otwarta przy wykuszu i wykorzystana na suszarnię.Ścianka na przeciwko drzwi jest teraz niska, przy niej stoi pralka i malutka wanienka do namaczania. Więcej zmian nie ma. Powierzchnia podłóg pomodyfikacjach wyniosła 212 m2. Dom został wykonany w technologii tradycyjnej, mur 3-warstwowy,zasadniczo wszystkie prace prócz ułożenia dachówki, położenia tynków iwylewek zostały wykonane własnym sumptem (ojciec i ja). Chętnie odpowiem na pytania dotyczące realizacji tego projektu, pozdrawiam po raz pierwszy na forumtadzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 22.01.2007 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Nie było mnie całą wieczność! Ale muszę się pochwalić: JUŻ MIESZKAM w Adrianie (od 17.10.2006r)! jest zajefajnie!Pozdrawiam wszystkich fanów Adriany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 29.01.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 witam zimowo jak dajecie radę z odsieżaniem i dojazdem ? tak sobie właśnie pomyślałem - nawiązując do postu wyżej - że w 2006 roku co najmniej czterech forumowiczów wprowadziło się do adriany. jeśli kogoś pominąłem to sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 29.01.2007 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Do wczoraj było fajnie. Świeżutki śnieg, podjazd krótki (ok. 7m) to sie zbytnio z odśnieżaniem nie męczyłem. Ale dziasiaj rano koszmar! Odwilż, droga dojazdowa w n-tej kolejności odśnieżania a więc błoto, breja i ślisko - zero pługu. Wyrobione koleiny, podwozie tarło o śnieg między koleinami. Oczywiście w pracy zjawiłem się z opóźnieniem. Szok, panie szok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 29.01.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Szok, panie szok! Toć to samo u nas. a niby mam tylko 15 km. do centrum naszej pięknej stolnicy zaadoptowałeś się już do mieszkania w nowym domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 29.01.2007 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Powolutku się oswajamy. Najgorszy na razie jest brak (w porównaniu z mieszkankiem w bloku) komfortu cieplnego. Testuje ogrzewanie. Na razie zbierają się nade mną od rodzinki czarne chmury. Ciagle im zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 29.01.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 u mnie normal to ok. 23 stopnie (na dole) a jak w kominku nahajcuję to nawet do 26 dochodzi na górze trochę chłodniej - lepiej do spania właśnie sobie budzik zamówiłem z mierzeniem temperatury wewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PROOLO 29.01.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam, czy kKtoś z Was ma okna plastikowe w okleinie ? Chodzi mi o to czy można zrobić balkonowe bez poprezczki ? Niktorzy sprzedawcy mowia ze tak inni ze nie powinno sie robic i juz sam nie wiem kto mowi prawde ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 30.01.2007 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Na parterze, jak napalę w kominku mam 22-23st. U góry jest zdecydowanie chłodniej (nie chcę montować termometru żeby rodzince nie dawać argumentów ). Najgorzej jest nad ranem, kiedy dół dogrzany jest wygasającym kominkiem a góry spadła temperatura. Teraz to zamontowałbym czujnik temperatury sterujący pracą kondensata na poddaszu. Tylko jak by sie to miało do zużycia gazu? Proolo. Ja mam drzwi balkonowe plastikowe w okleinie bez poziomej poprzeczki (za to ze szprosami). Producenci moga takie wykonać bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bruce Lee 02.02.2007 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam !!! Mnie tez juz dlugo tu nie bylo ale za to na budowie jestem i walcze Jesli chodzi o okna balkonowe w okleinie to posiadam zloty dab i mam poprzeczke. Przyznam ze tez chcialem okna balkonowe bez zbednych poprzeczek lecz znajomy ktory prowadzi kilka sklepow z oknami wytlumaczyl to kwestia gwarancji tzn. Jesli okna balkonowe o duzych wymiarach sa w ciemnych okleinach powinny miec poprzeczki dotyczy to wypaczania i gwarancji. Przyznam ze nawet fakt ze sie znamy bardzo dlugo nie spowodowal ominiecia kwesti poprzeczek. Jesli firma ma glowe na karku to takiego bledu nie zrobi bo grozi to w lato przy wysokich tem. wypaczeniem profilu. Zreszta jak to bywa w zyciu od kazdej reguly sa wyjatki i moze ktos wykona takie okna lecz dla naszego dobra i spokojnego snu przy ciemnych oknach jednak warto miec poprzeczke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol.W 03.02.2007 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 darex powiedz gdzie Masz ten domek postawiony w Kielcach to bym go sobie na żywca obejżał :):) pozdrawiam Na parterze, jak napalę w kominku mam 22-23st. U góry jest zdecydowanie chłodniej (nie chcę montować termometru żeby rodzince nie dawać argumentów ). Najgorzej jest nad ranem, kiedy dół dogrzany jest wygasającym kominkiem a góry spadła temperatura. Teraz to zamontowałbym czujnik temperatury sterujący pracą kondensata na poddaszu. Tylko jak by sie to miało do zużycia gazu? Proolo. Ja mam drzwi balkonowe plastikowe w okleinie bez poziomej poprzeczki (za to ze szprosami). Producenci moga takie wykonać bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamm 05.02.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 WitamJa zamówiłem ostatnio okna w okleinie złoty dąb, i drzwi balkonowe będą bez poprzeczki, ale z tą różnicą że drzwi są rozsuwane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 06.02.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Na parterze, jak napalę w kominku mam 22-23st. U góry jest zdecydowanie chłodniej (nie chcę montować termometru żeby rodzince nie dawać argumentów ). Najgorzej jest nad ranem, kiedy dół dogrzany jest wygasającym kominkiem a góry spadła temperatura. Teraz to zamontowałbym czujnik temperatury sterujący pracą kondensata na poddaszu. Tylko jak by sie to miało do zużycia gazu? ja nie mam rozprowadzenia ciepła kominkowego i na parterze normalnie jest jakieś 23 stopnie. niedawno nabyłem budzik z mierzeniem temperatury i na górze pokazuje mi jakieś 20,5-22 stopnie. faktury za gaz od września jeszcze nie widziałem może zrobią jak w ubiegłym roku: przez całą zimę nic (zmiana systemu fakturowania niby) a potem dowalili np. 3k. i człowieku płać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 07.02.2007 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Ja mam kominek z pw. lechma 19kw i kondensata Immergas. Cały czas testuje różne wartości temperatur na sterowniku prz kominku z pw. Ostatnio ustawiam na 55 st. i trzeba przyznać, że kaloryfery b.szybklo robia się cieplutkie. Na dodatek manewruję popmpami, tzn. zapodaje różne warianty 1-1, 1-2, 1-3. itp. Muszę popytać innych uzytkowników jak to jest z tym sterowaniem. Co do gazu, mam butle na propan 2700l. Przez pierwszy miesiąc (w paźdierniku) jechałem tylko na gazie i wyszło mi zużycie ok. 15% (z zatankowanych 2200 litrów). To był szok. Teraz gaz do ogrzewania włączam sporadycznie. A w zasadzie sam się włącza bo kotłem steruje termostat pokojowy połączony z pogodówką. W okresie listopad-grudzień i grudzień-styczeń zużycie gazu kształtowało się na poziomie ok. 2-3% miesięcznie. W kominku palę codziennie po południu. Aha, termostat pokojowy granicę temperatur ma ustawioną w dzień na 19,5st.(od 6.00-9.00 i od.16.30-23.00), w nocy 19st (od 9.00-16.30 i od 23.00-6.00) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 07.02.2007 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 lagerfeld. Co to za budzik z mierzeniem temperatury? Jak to działa i gdzie go nabyć?pzdr. Darex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 09.02.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 lagerfeld. Co to za budzik z mierzeniem temperatury? Jak to działa i gdzie go nabyć? pzdr. Darex nie wiem jak działa wiem że pokazuje godzinę, jest budzik i mierzy temperaturę a nabyć go możesz np. tutaj do wyboru do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PROOLO 13.02.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 dzieki Wszystkim za odpowiedz. U mnie padlo plastiki zloty dab z poprzeczka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts