dannyZ 28.11.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 sorki że nie napisałem, bo nie widać,między daniel a zgorniak jest podkreślenie (pozioma kreska). pozdrawiam gorącadannyZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 11.02.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 I znów cisza To ja Wam powiem ze moj maz juz ocieplił poddasze. Napracował sie biedaczyna najgorsze byly te łamańce i sam dół. Za jakies dwa tygodnie bedziemy układać płyty karton-gips na poddaszu i bedziemy kłaść glazure i terakote. Mamy juz wszystko kupione. Jutro nam przywoża Pozdrawiam, Kasia i Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 17.02.2005 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Tu Edyta z warm. mazurskiego. Też na wiosnę ruszam z budową Adriany, ale jakośc wszyscy jesteście daleko ode mnie, czy przypadkiem nikt nie buduje tego domu bliżej Olsztyna???. Śledzę ostatnio co zmieniliście w swoich projektach i przeraża mnie to wszystko, ale już mam większe wyobrażenie o tym domu jak sobie poczytałam.Pozdrawiam wszystkich edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełJ 24.02.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Kasia i Robert !!! 1. Jeżeli jesteście juz po tynkach wewnetrznych to interesuje mnie cena wykonania całości tych prac ? - całkowity koszt robocizny z materiałem .2. Ile kosztowała Was instalacja elektryczna ?3. Czy robiliście kominek z rozprowadzeniem ciepła ? - jeżeli tak to czy rozprowadzenie grawitecyjne czy wymuszone ? czy kanały doprowadziliście do każdego pomieszczenia czy tylko do wybranych (których ?)4. Co z podłączeniem wentylacji w łazience na parterze ? Pytanie kieruje również do wszystkich którzy mogą sie wypowiedzieć na w/w tematy.Moje prace przy adrianie zakończyłem na etapie instalacji elektrycznej. Myślę teraz nad wykonaniem rozprowadzenia ciepła od kominka a na wiosnę chciałbym położyc tynki wewnętrzne.PozdrawiamPawełJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 26.02.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Witam, 1. Na tynki wewnętrzne wydaliśmy ok 10 000,00 z materiałem2. Instalacja elektryczna ok 3 000,00 za 68 punktów3. Kominek z rozprowadzeniem ciepła grawitacyjnym. Kanały doprowadzilismy na piętrze do wszystkich 3 pokoi i łazienki a na parterze do sypialni i do jednego pomieszczenia gospodarczego bo tam będziemy mieli pralnie. 4. Nie mamy wentylacji wymuszonej. Jest po prostu rura puszczona stropem do komina. Pozdrawiam, Kasia KARO - Kasia i Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełJ 26.02.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Kasia i RobertDzięki za udzielenie odpowiedzi na moje pytania. Jeszcze raz pozdrawiam.PawełJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 27.02.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Mam pytanie. Jak możecie to proszę o odpowiedź. Juz prawie kupuję projekt Adriana, ale do końca nie wiem jednej sprawy: jak jest długość całego budynku (razem z filarami), bo na projekcie jest zaznaczone 15,7 ale do słupków. Zatem ile jeszcze wystają te filary za salonem.Z góry dziękuję za odpowiedź.Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thaurus 28.02.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Witam Wszystkich, na wątek Adriany natrafiłem dopiero dzisiaj. Obejrzałem domek, wydrukowałem i uważnie czytając Wasze wypowiedzi, przygotowuje się do prezentacji przed... moją ukochaną żonką. Mam nadzieję, że Jej się spodoba i wreszcie będziemy mieli projekt swojego wymarzonego domku. Według mnie jest bardzo ładny i funkcjonalny. Dzięki za to, że jesteście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thaurus 28.02.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Witam Wszystkich, na wątek Adriany natrafiłem dopiero dzisiaj. Obejrzałem domek, wydrukowałem i uważnie czytając Wasze wypowiedzi, przygotowuje się do prezentacji przed... moją ukochaną żonką. Mam nadzieję, że Jej się spodoba i wreszcie będziemy mieli projekt swojego wymarzonego domku. Według mnie jest bardzo ładny i funkcjonalny. Dzięki za to, że jesteście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thaurus 28.02.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 oj trochę mi się sklonowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 28.02.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Witaj Thaurus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thaurus 01.03.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Witajcie Żonka przejrzała projekt, zrobiła wstępne przymiarki... i na razie nieźle. Nie odrzuciła!!! Ponieważ przyjęliśmy taką zasadę, że przyglądamy się dokładnie projektowi, po czym odkładamy go na kilka dni na półkę (w tym czasie przeglądając inne...), to wrócimy do niego pewnie w przyszłym tygodniu. Dam znać jakie będą ustalenia. Pozdrawiam Adrianowiczów, Thaurus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 01.03.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Życzę miłego przeglądania innych projektów. Ja Adrianę wybrałam ze 4 lata temu jak jeszcze nie śniłam że będę budować jakikolwiek dom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thaurus 02.03.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Życzę miłego przeglądania innych projektów. Ja Adrianę wybrałam ze 4 lata temu jak jeszcze nie śniłam że będę budować jakikolwiek dom . ... a nie kusiło Cię, aby zmienić wybór? Jest przecież kilka ciekawych projektów np. Libra, (E)Manuela, Virgo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełJ 02.03.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Cześć Edyta !!! Zgodnie z projektem całkowita długość budynku to 1571 cm Od końcowej krawędzi budynku do poczatku filara jest 112 cm a filar ma grubość 38 cm. Czyli od końcowej krawędzi budynku do końca filara jest 150 cm.Pozdrawiam PawełJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 02.03.2005 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Thaurus Manuela też mi się podobała. Dużo mi się podobało. ja chciałam mieć dom z balkonem. Głównie sugerowaliśmy się kierunkami swiata. ja chciałam koniecznie mieć kuchnie od ulicy, duży salon od zachodu i wybór się zawęził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 08.03.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 obok załączam (albo załanczam) zdjecie (lewy profil) mojej adriany. świeżyzna bo zrobiony dziś o 6 rano - oczywiście wcześniej musiałem "opukać" wszystkie ramki okienne i w środku stalo się światło pozdro: lagerfeld Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dannyZ 08.03.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Hi Wszystkim, no u nas też już jakieś postępy. Architekt wrysował zmiany: 1) Łazienka przeniesiona pod schody, które nota bene zostały rozciągnięte na całą szerokość klatki. Na górze zmniejszy się powierzchnia komunikacyjna, a miejsce za schodami gdzie są dwa okna podzilone zostanie na pół i dołączone do przyległuch sypialni jako dwie oddzilne garderoby (każda ze swoim oknem). 2) Wykusz zostanie powiększony w proporcjinalnie w każdą stronę. 3) Nie będzie kolumn od strony salonu i przez to konstrukcja dachu zostanie uproszczona w tym miejscu (straci na tym trochą pokój na górze - wcześniej zacznie się obniżać sufit). Decyzja o usunięciu kolumn zapadła, gdyż w tym miejscu chcemy kiedyś wybudować szklaną oranżerie. 4) Dołożyliśmy drzwi na taras na ścianie gdzie jest wykusz.. Teraz Pan Architekt załatwia wszystkie papierki i będzi składał wniosek o pozwolenie na budowę. pozdrawiam dannyZ PS. lagerfeld przesłałbyś trochę zdjęć, dom wygląda imponująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 09.03.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 PS. lagerfeld przesłałbyś trochę zdjęć, dom wygląda imponująco ach ta próżność !!!! no cóż postaram się wkleić link do albumu. ale najpierw kilka uwag: 1) zdjęcia są świeżutki - tzn. z wczoraj; 2) ze względu na pogodę (na zdjęciach jak widać) są zrobione 3 ujęcia (tylko od strony ulicy) - wchodzenie od strony ogrodu przez 0,5 m zaspy - wybaczcie było niewykonalne ! 3) mam zrobionych kilkanaście zdjęć różnych etapów budowy ale muszę najpierw zrobić odbitki (smutne to ale prawdziwe, że zdjęcia robiłem generalnie dla potrzeb banku) potem zeskanować i wkleić do albumu - wtedy się postaram aby była zachowana jakaś kolejność historyczna. 4) acha, te zdjęcia są tak szybko, że bawiłem się aparatem cyfrowym (nadal jednak wolę lustrzanki ) oto link - mam nadzieję, że zadziała http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=36463&grupa=0&kat=11&a=lagerfeld przyjemengo oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełJ 10.03.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Cześć lagerfeld !!!Fajnie, że umieściłeś zdjecia adriany !!!Brakuje mi jednak w Twoim budynku tego trójkątnego zadaszenia nad wejściem. Czym sie kierowałeś przy rezygnacji z tego projektowego zadaszenia budynku ?pozdrawiam PawełJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts