Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ADRIANA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

Czym sie kierowałeś przy rezygnacji z tego projektowego zadaszenia budynku ?

pozdrawiam PawełJ

hehe dobre pytanie - bardziej do mojego kochanie niż do mnie :D

musiałem sprawdzić o jakie zadaszenie chodzi bo już zapomniałem :oops: wydaje mi się, że chyba chodziło o ten drugi słupek (czyli jego likwidację) przy okrągłym otworze w ścianie oraz odejście od modelu dworku polskiego en face. jak będę się widział z moim kochanie to zapytam i odpowiem wyczerpująco.

także pozdrawiam !

PS> coś kurczę wcieło mi ten emblemat - muszę nad tym popracować !

• Odpowiedzi 492
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Jestem nowy na forum. Jak zobaczylem domek to od razu sie zakochalem :) Chce miec taki i juz !!!. Zastanawiaja mnie koszty. Ile kosztowal stan surowy otwarty, stan surowy zamkniety i taki juz wykonczony. Moze ktos robil taki kosztorys w jakims arkuszu kalkulacyjnym i mogl by sie podzielic danymi. Nie wiem czy stac mnie na taki domek ale zrobie wszystko aby go miec :)

Pozdrawiam

Moja "adriana" na dzień dzisiejszy kosztowała mnie około 140 000 tyś.

(koszty obejmują - stan surowy otwarty - ściany porotherm 30, dachówka ceramiczna - wykonana instalacja elektryczna, instalacja pod centralny odkużacz, instalacja pod alarm i rozprowadzenie ciepła od kominka do pomieszczeń na poddaszu, częściowo ocieplone poddasze - zrezygnowałem: z zadaszenia tarasu w takiej formie jak w projekcie, dwóch okien dachowych i jednego okna do łazienki na dole)

PawełJ

• 2 weeks później...
Witam wszystkich. Adriane zaczelem budowc nie caly rok temu. Teraz mam stan surowy w polowie zamkniety (bez drzwi i bramy grazowej ale z oknami). Domek jest po licznych przerubkach. A mianowicie: odbicie lustrzane w stosunku do projektu orginalnego, poddasze podniesione o 5 bloczkow. Calkiem inny uklad gory z powodu schodow na calej klatce schodowej. No i brak trojkata nad wejsciem. Link do zdjeci postaram sie zamiescic jutro.

obok załączam (albo załanczam) zdjecie (lewy profil) mojej adriany. świeżyzna bo zrobiony dziś o 6 rano - oczywiście wcześniej musiałem "opukać" wszystkie ramki okienne i w środku stalo się światło :D :D :D

pozdro: lagerfeld

Witamy!!!

Piszesz o dołączonych fotkach obok-gdzie je mamy szukać? Chętnie byśmy pooglądali;-)

Pozdrawiamy wraz z życzeniami świątecznymi.

lagerferd czy masz jakaś ekipę od drewnianych schodów? Wydaje mi się że kiedys mówiłeś że będziesz robił drewniane schody?

będziemy robili drewniane ale jeszcze nie wiemy czy w 100 % czy też mix np. ze stalą. raczej na pewno będą to schody skrzynkowe a nie ażurowe jak w projekcie (małe dzieci itp.). co do fachowców to jeszcze nie rozglądałem się za stolarzem od schodów aczkolwiek mógłbym polecić stolarza, który robił u nas więźbę (oryginalną jak w projekcie z tymi niebotycznymi przekrojami krokwi). gość - podobno - potrafi zrobić schody jak z obrazka (dosłownie). co do więźby to się sprawdził - co do schodów czy innych bardziej wymagających i precyzyjnych sprzętów drewnianych to żadnych doświadczeń z nim nie mam. ale jak chcesz to służę namiarem. z tego co pamiętam to trzeba mieć wzór i on zrobi (podobno) identyczne

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
  • 5 weeks później...
  • 2 weeks później...