lukasz123 05.05.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 witam czy ktos zna i malował ? proszę o opinie namawiają mnie na ta firmę ze podobno bardzo dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 05.05.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 To bardzo dobre farby.O niebo lepsze od farb Dulux,Beckers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 05.05.2009 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 dzieki za informacje , pytam bo nigdy o nich nie słyszałem, a tanie nie są wiec sie zastanawiam. na plus jest to ze maja fajne kolory . dla mnie jakość jest tez wazna wiec sie zastabnawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 05.05.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Weź też pod uwagę,że w większości przypadków wystarczy jednokrotne malowanie.No i są to naprawdę zmywalne farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 05.05.2009 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 czy jednokrotne malowanie nie jest trochę przereklamowane? czy zależy to od malarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 05.05.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Wszystko zależy od malarza Malowałem Parą wiele razy. Prawie zawsze starczała jedna warstwa Oprócz niektórych słabo kryjących kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 05.05.2009 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 dzieki , mam wybrane kolory raczej kremy w całym domu + jedna sciana kawowa i 2 pokoje (oliwka+wrzos)na co zwrócić uwagę zamawiając farbę żeby za dużo nie kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 05.05.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Sam będziesz malował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 05.05.2009 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 nie , nie mam na to czasu projektantka z zona wybrały kolory, ja mam placic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooler1979 05.05.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ja mam farby Para w całym domu jak dla mnie rewelacja niezmiernie intesywne kolory. W poprzednim domu miałem duluxa , ale odkąd produkcja jest w Polsce jakość ich podupadła. Farbą Para , ściany malowane dwukrotnie z przyzwyczajenia malarza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 05.05.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Gdzie kupujecie te farby ? W baumarketach głównie dulux, czasami bekers i tirkula czy jak tam ?. Para'y jeszcze nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooler1979 06.05.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 http://www.para.pl/dystrybucja/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 06.05.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Tez mam w domu sciany pomalowane farba PARA. Jak dla mnie super. Malowalem 2 razy bo cos mi sie widzi ze tak zalecał producent. Chodzi o wytrzymalosc na scieranie. Ale wizualnie to jeden raz by starczył.Kominek pomalowany farba ceramiczna Para i to jest mistrzostwo. OD 2 lat okolice drzwiczek traktuje detergentem i szczotka. Zadnych przetarc i trzyma kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 06.05.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 nie , nie mam na to czasu projektantka z zona wybrały kolory, ja mam placic Spytaj malarza czy malował kiedyś lateksem. Jeśli nie,może być nieładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rufus295 07.05.2009 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Ja właśnie zaraz jadę po te farby .Do tej pory malowałem Tikkurilą ale przyszedł czas na zmiany. Jeszcze tylko ostatnie szlify na ścianach, grunt, podkład i w sobotę malowanko. Trzeba by jeszcze kanapki na drogę tylko zrobić bo kolorów 3500 a żona jeszcze niezdecydowana na żaden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 07.05.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 . Trzeba by jeszcze kanapki na drogę tylko zrobić bo kolorów 3500 a żona jeszcze niezdecydowana na żaden Więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rufus295 07.05.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Nawet nieźle poszło, 2godzinki i 5 kolorów jest. Żona nie mogła się w domu powstrzymać i na kawałku surowej gładzi maznęła wałeczkiem czerwony kolor i krycie lux jak na jeden raz( efekt skorupki jajka). A ja jutro gruntuje, potem podkład i w sobotę na gotowo, zobaczymy co to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amiazga 07.05.2009 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 A co tam, dołączę się Też mam pomalowane farbami Para (projektantka je doradziła, bo u siebie też nimi malowała), malarze trochę narzekali (malowali tyi farbami pierwszy raz ), bo praktycznie w każdym pokoju mam po dwa kolory i po pomalowaniu jednym kolorem, przyklejeniu na granicach taśm malarskich i potem pomalowaniu drugim kolorem, podobno im farba odchodziła z taśmami, ale jakoś sobie poradzili i efekt jest OK. Na razie nie wiem, jak z tym szorowaniem, bo jeszcze nie mieszkam, więc i nie brudzę Chociaż malarze mówili, że jak im farba została dłużej na pacy, to trzeba było ją skrobać, gdzie "Dekoral łatwo odchodził"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.05.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Odchodziła,po świeża.Te farby "pełnię" swoich właściwości osiągają nawet po 2-3 tygodniach po pomalowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 08.05.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 to są bardzo dobre farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts