seba_x 05.05.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 jakie macie pomysły na biznes dla kobiety ? żona jest nauczycielem (skończone studia matematyczne i bankowość) , widoki na przyszłość są raczej marne (cięcie etatów) , czym można się zająć żeby się nie narobić fizycznie a kasa była w "miarę" stała i na poziomie 1500-2500zł ?(stanie na autostradzie lub w lesie odpada i inne podobne pomysły też) Dziewczyny napiszcie czym się zajmujecie (można anonimowo) lub na p.w. , poprostu szukamy z żoną natchnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_sp 05.05.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Może korepetycje ale powyżej podstawówki. np projekty zaliczeniowe dla studentów. Wiem - czasochłonne i meczace ale zawsze można coś dorobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.05.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Może korepetycje ale powyżej podstawówki. np projekty zaliczeniowe dla studentów. Wiem - czasochłonne i meczace ale zawsze można coś dorobićZ podpisu autora widać, że to Strzegom a tam raczej duzo studentów na stałe nie mieszka. Więc pewnie trzeba by się zatrzymać na liceum. Jak dla nauczycielki to na pewno nie będzie o bardziej męcząca praca aniżeli w szkole. Co prawda głównie popołudnia zajęte, ale dzięki temu można w domu coś porobić z rana. Co prawda aby mieć te 2000 miesięcznie przy 20 dniach pracujących w miesiącu trzeba by mieć około 100zł za dzień więc jakieś 3 lekcje po 30zł albo 4 po 25zł. Cena zależy od rynku - więc sprawa do wyjaśnienia z koleżankami. Jedyny minus to przerwa w wakacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.05.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 jakie macie pomysły na biznes dla kobiety ? żona jest nauczycielem (skończone studia matematyczne i bankowość)A banki czy inne instytucje finansowe w okolicy się nie otwierają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 06.05.2009 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 jakie macie pomysły na biznes dla kobiety ? żona jest nauczycielem (skończone studia matematyczne i bankowość)A banki czy inne instytucje finansowe w okolicy się nie otwierają? otwierają bgż ale za późno się zorientowaliśmy , korepetycje już były przerabiane , nawet jednego studenta mieliśmy . ogólnie jest problem z "korkami" , miasteczko biedne ludziom trzęsą się ręce jak mają wydać trzy dychy za godzinę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 11.05.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Z pomysłów, o których ja słyszałam:1. Nauczyciel matematyki i informatyki - ma dodatkowo sklep komputerowy (ale teraz bryndza w branży, więc raczej odpada).2. Żona kumpla otworzyły z koleżanka (obie nauczycielki) poradnię pedagogiczna, nawet nieźle im wystartowało (miasto średniej wielkości).3. Koleżanka po nauczaniu początkowym zrobiła jakieś kursy z logopedii, ale nie wiem, czy otworzyła gabinet i jak jej idzie. To tak raczej dla inspiracji podaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 11.05.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 jakie macie pomysły na biznes dla kobiety ? ... Dziewczyny napiszcie czym się zajmujecie (można anonimowo) lub na p.w. , poprostu szukamy z żoną natchnienia Podstawa w biznesie jest to że lubi się swoją pracę i wykonuje z pasją. Jeżeli ma być to pomysł podsunięty to nie ma on szans na przetrwanie dłużej niż rok. Moja rada. Pomyśleć co się lubi robić - i to robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 12.05.2009 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Moja rada. Pomyśleć co się lubi robić - i to robić dokładnie tak , żona lubi uczyć szkołę chyba ma już przypisaną do emerytury >zielony_listek twoje pomysły 2 i 3 całkiem niezłe , będziemy musieli je przemyśleć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts