Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kuchnia- zakonczenie blatu kuchennego

szyba

Recommended Posts

Witam, mam nastepujacy problem: w ciagu kuchennym ostatnim elementem jest zmywarka i na niej konczy sie blat kuchenny. dalej jest wolnostojaca lodowka (wysokosci 180 cm). jak wiadomo zmywarki sie nie zabudowuje a jedynie wsuwa pod blat. Jak wiec zakonczyc blat? czy ostatnie 60 cm blatu (nad zmywarka) ma po prostu wisiec w powietrzu (ta koncepcja mi sie nie podoba)? i w ogole jak zrobic zeby blat estetycznie przylegal do stojacej obok lodowki? przeciez ona drga, buczy i w ogole jest "ruchoma" (w sensie takim ze nie da sie jej na stale polaczyc z blatem). A moze rozdzielic lodowke od blatu scianka z plyty laminowanej? tutaj obawiam sie ze nie bedzie to estetyczne.

Mial ktos podobny problem?

z gory dzieki za porady

ok- dzieki za odpowiedz. a co z tym drganiem lodowki? ona chyba nigdy nei bedzie przylegac dokladnie do blatu, zawsze tam bedzie mniejsza lub wieksza szczelina. i wykanczac wtedy blat jakas listwa od strony lodowki? chocby jako bariera przeciwko rozlaniem ew plynow?

ok- dzieki za odpowiedz. a co z tym drganiem lodowki? ona chyba nigdy nei bedzie przylegac dokladnie do blatu, zawsze tam bedzie mniejsza lub wieksza szczelina. i wykanczac wtedy blat jakas listwa od strony lodowki? chocby jako bariera przeciwko rozlaniem ew plynow?
Ja mam na zakończeniu blatu taką samą listwę jak dookoła blatu.