Voytas 19.11.2003 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 WitamPrzymierzam się do wywiercenia studni.Jakie są teraz śerdnie ceny za metr i jaki osprzęt polecacie?Moze cie polecić jakiegoś wykonwacę z okolic Wawy?Sprawa dośc pilna. Chcę to zrobić jeszcze w tym rokulokalizacja - Grodzisk mazowiecki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 19.11.2003 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 za wiercenie płaciłem 120 zł za metr. w puszczona rura o średnicy 160 mm. narazie nie kupowałem pompy bo nie mam jeszcze elektryki. firma z brwinowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 20.11.2003 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Ja jeszcze nie robiłam studni, ale pomału się przymierzam. Dowiadywałam się o ceny. Kształtują się od 100 za całość z rurami do 120 tylko za wywiercenie dziury. Po prostu musiasz dzwonić i pytać, im więcej tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moritz 20.11.2003 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Witam Przymierzam się do wywiercenia studni. Jakie są teraz śerdnie ceny za metr i jaki osprzęt polecacie? Moze cie polecić jakiegoś wykonwacę z okolic Wawy? Sprawa dośc pilna. Chcę to zrobić jeszcze w tym roku lokalizacja - Grodzisk mazowiecki. Pozdrawiam Czy na wywiercenie studni głębinowej konieczne jest uzyskanie pozwolenia na budowę, czy zgłoszenie, czy jakieś pozwolenie wodno-prawne...? Jak to wygląda od strony przepisów? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 20.11.2003 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Robiłem studnię głębinową w tym roku w maju. Cena 100zł/mb. Rura grubościenna fi110. Pompa Grundfoss 3fazowa, symbolu nie pamiętam ale jest to do sprawdzenia. Facet robiący odwiert jest OK i może doradzić jaka dobrać pompę do konkretnych potrzeb. Np. czy jest potrzebny ozżelaziacz itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.11.2003 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Zależy od głębokości. Studnia o głębokości do 30 m nie wymaga pozwolenia wodnoprawnego, o ile pobierasz wodę dla potrzeb własnych lub potrzeb gospodarstwa rolnego (tzw zwykłe korzystanie z wód). Jak masz działalność gospodarczą to pewnie już pozwolenie wodnoprawne potrzebujesz. Żadna studnia nie wymaga pozwolenia na budowę. Zgłoszenia wymaga wykonanie obudowy studni - np z kręgów żelbetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 20.11.2003 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Witam sąsiada. Ja płaciłem 50 zł za m odwiertu - studnia 16 m + podwójny filtr wyszła mi 1000 zł. Nie będzie jednak pompy głębinowej tylko zestaw hydroforowy na powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.11.2003 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Włodek. A co to jest podwójny filtr? Jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 21.11.2003 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Może zabrzmiało to groźnie, ale to po prostu dwa filtry jeden nad drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts