roberto2005r 05.05.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 witam wszystkich i zwracam sie z zapytaniem jakiej użyć wełny na poddasze?Bo zamierzam dać 100mm wzdłuż krokwi i 100mm (wzdłuż stelaża) i nurtuje mnie czy 200mm wystarczy,bo widziałem dość okazyjnie watę ze Współczynnikiem przewodzenia ciepła λ – 0,044 W/mK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.05.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 witam wszystkich i zwracam sie z zapytaniem jakiej użyć wełny na poddasze? Bo zamierzam dać 100mm wzdłuż krokwi i 100mm (wzdłuż stelaża) i nurtuje mnie czy 200mm wystarczy,bo widziałem dość okazyjnie watę ze Współczynnikiem przewodzenia ciepła λ – 0,044 W/mK Grubość rzecz względna. Przepisy spełni, ale są tacy co dają mniej i tacy co dają więcej. Spróbuj to skorelować z izolacją ścian. Dach powinien być wyraźnie lepiej ocieplony od ścian. Wełna o takim współczynniku (λ – 0,044 W/mK) ma raczej dość kiepskie parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts