m.trybulec 05.05.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Angoba na zimno do dachówek w kolorze innym niż naturalna czerwień (dachówki angobowane) do malowania miejsce cięcia (np. przy koszu). Na jej temat jest sporo informacji na stronach producentów dachówek ceramicznych i w pytaniach do eksperta (m.in. Roben). Ponieważ jest to roztwór farby akrylowej – jak wygląda trwałość takiego malowania? Nie chodzi mi o deklaracje, ale stan po kilku (może jednak kilkunastu) latach od malowania. Czy ktoś może się podzielić doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.05.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Co do kilku lat to z całą pewnością nie będzie problemu. Co do kilkunastu to z całą pewnością nie będzie takich doświadczeń gdyż w tamtych latach cięć się nie zamalowywało. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.05.2009 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 U mnie już ponad dwa lata - dachówka Roben brązowa angoba - cięcia w koszach zamalowane właśnie zimną angobą / w kolorze dachówki / - wszystko w najlepszym porządku - pozostało mi jeszcze do zamalowania cięcia dachówek w okolicach okien dachowych - ale tak jakoś od dwóch lat nie mam czasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 06.05.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 A czy zimną angobą można zamalować delikatne wyszczerbienia na cegle klinkierowej? Chodzi tylko o to żeby nie raziła ceglastym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.05.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Oczywiście. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts