Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jak wykańczacie połączenie ściana-podłoga w łazienkach, holach w których na podłodze są kafle a ściana jest malowana?

czy w duzej łazience mogą być listwy w takim wypadku? cokoły ogólnie jakoś mi nie leżą...

zdjęcia ewentualnych rozwiązań bardzo mile widziane :)

Moj fachowiec powiedzial, ze nie musi byc nic, tylko trzeba plytki rowno przycinac.

jak wykańczacie połączenie ściana-podłoga w łazienkach, holach w których na podłodze są kafle a ściana jest malowana?

czy w duzej łazience mogą być listwy w takim wypadku? cokoły ogólnie jakoś mi nie leżą...

zdjęcia ewentualnych rozwiązań bardzo mile widziane

:)

można nic-ale mopem na pewno zasyfisz scianę:( no-mozna jeszcze przed myciem okleic scaine tasma ochronna i dopiero uzyc mopa:)

najbardziej uniwersalny jest cokół. Listwa-cóż, czasem źle dobrana do płytek wyglada idiotycznie-jakby komus płutek zabrakło. Listwy akceptuje tylko do parkietów i paneli. Ale możesz spróbować

JA planuje miec listwe,gdyz cokol w salonie,waskim ale na dlugosci 11 m jednej ze scian mnie razi.....Planuje listwe metalowa,anodowana czy jakos tak...Na razie sie przymierzam,jak zobacze na zywo w sklepie-czekam na zamowienie to zadecyduje.Do mojego gresu kosc sloniowa myslalem o jasnym kolorku,jesli nie metal to drewno,lub mdf-firmy sa ,ktore na zamowienie pod kolorek dorobia.

JA planuje miec listwe,gdyz cokol w salonie,waskim ale na dlugosci 11 m jednej ze scian mnie razi.....Planuje listwe metalowa,anodowana czy jakos tak...Na razie sie przymierzam,jak zobacze na zywo w sklepie-czekam na zamowienie to zadecyduje.Do mojego gresu kosc sloniowa myslalem o jasnym kolorku,jesli nie metal to drewno,lub mdf-firmy sa ,ktore na zamowienie pod kolorek dorobia.

To fajnie, ze takie robia. Ja unikam plytek, wiec nie mam takiego problemu.

Mam listry z MDF-u nie polecam ze względu na trawałość, znalazłam juz po fakcie w sklepie ze sztukaterią listwy przypodłogowe z podobno bardzo trwałego materiału.

A co się stało z tym MDF'em?

Z MDF'u robią szafki, blaty, drzwi ....

Ja właśnie chcę z MDF'u i bardzo jestem ciekawy co się z Twoimi stało.

Pozdrawiam

listwy z MDF-u w łazience to chyba nieporozumienie. Trudno ten materiał porównać z drzwiczkami od mebli kuchennych, gdyż te sa wykonane jako gotowy element i z każdej strony krawędzie są zabezpieczone maszynowo przed wilgocią. Listwy trzeba przyciąć na wymiar i z tego miejsca listwa będzie chłonąć wodę. MDF jest wyjątkowo nietrwały na wilgoć jak ma do niej dostęp i mówię to o materiale a nie jego powłoce.

Może zły przykład ale ja mam w łazience trzy ściany z płytkami a czwartą pokryta strukturą przypominającą trawertyn. Na dole jest cokół z tych samych płytek z których jest obłożenie innych ścian.

W przypadku zupełnego braku płytek raczej ten patent nie bardzo wchodzi w rachubę.

listwy z MDF-u w łazience to chyba nieporozumienie. Trudno ten materiał porównać z drzwiczkami od mebli kuchennych, gdyż te sa wykonane jako gotowy element i z każdej strony krawędzie są zabezpieczone maszynowo przed wilgocią.

hmmm zależy jak dużą ma się łazienkę, u mnie gdybym jednak zdecydowała się na nie i tak nie byłyby w okolicach bezpośrednich ujęć wody