Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My kupowaliśmy w specjalistycznym sklepie handlującym tylko tym asortymentem. Mieli największy wybór,zarówno co do listw jak i elementów montażowych. Poza tym fachowość obsługi i możliwość zwrotu niewykorzystanych elementów. :lol:

A w którym, jeśli można? Bo widzę, że jesteś z Poznania.

• 2 weeks później...

Mozesz kupic z polistyrenu ekstrudownego tzw. listwy flex - sa giętkie ale to są listwy do malowania. I dośc drogie. Postawowa listwa o tym samym kształcei FL1 jest już duzo tańsza 17zł/mb. Mozesz wtedy wszystkie pomalowac na kolor ścian.

http://www.tokir.pl/index.php?p496,fl1-flex-sztukateria-gietka-listwa-przypodlogowa-do-malowania-nmc

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Nakładał szpachlę, między innymi dlatego, ze krzywo były zamontowane, zbyt wiele szczelin na łączeniach przy narożnikach. I jak już nałożył te szpachlę, to zaczęła się masakra. szlifował, to psuł jeszcze bardziej. Pomalował, mimo, że wyglądały tak, jak na zdjęciu, bo jego zdaniem "nie można ich lepiej zrobić. listwy z MDF-u tak mają".

• 4 weeks później...
Na podlodze woodentic brown: http://www.google.pl/images?client=opera&rls=pl&q=woodentic+brown&oe=utf-8&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=KasbTMvQBYH i wlasnie rozpoczęlismy poszukiwania listew przypodlogowych (mają byc do podlogi a nie do drzwi). Niestety, do jakiego nie trafię sklepu (castorama i lokalne sklepiki), to listwy plastikowe. Te i owszem, pasują, ale ja ich nie chcę. Chcę drewniane, ewentualnie z MDEFU (tak chyba się zwą... choc do konca nie wiem jak wyglądają... to sugestia męża). Popradźcie, jak szukać. Oglądalam rownież bejce w Castoramie, bo myslalam o pomalowaniu drewna, ale żadna nie pasowała. Jak się za to zabrać? Bo póki co ciche dni z powodu listew nastały... Mąż chce położyć plastikowe, ... brrrr, .......bo pasują kolorem.