Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wciąż nikt nie pokazał białych listw i ciemnych drzwi. Nikt tak nie ma?

Chciałabym zobaczyć jak to wygląda zanim się zdecyduje.

Musze połączyć listwą biały gres w holu, kuchni i jadalni z ciemnymi panelami w salonie.

Najbardziej logiczna wydaje się być biel, no ale te ciemne drzwi.

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja mam, angelnight. zajrzyj do mnie na ostatnie strony.

edit: wrzucam dwa na szybko, choć na drzwiach się akurat nie skupiałam robiąc te foty:

http://img841.imageshack.us/img841/2841/img2037j.jpg

http://img337.imageshack.us/img337/4776/img2031c.jpg

Edytowane przez monah

Witam.

Zdecydowałam się na ( ba, nawet zamówiłam..) drewniane listwy w całym domu. Nie wiem czy to była dobra decyzja, ponieważ wszyscy wokół mnie straszą, że drewno się rozeschnie , wypaczy itp. Doradźcie, iść w to drewno czy wycofać zamówienie?

Co sądzicie o http://www.drew-lux.pl ? Kupował tam ktoś listwy do samodzielnego wykończenia?

Pozdrawiam

iza

mam pytanie- czy są takie listwy, które można położyć na istniejące już, stare i bardzo niskie a grube listwy parkietowe? Chodzi mi o jakieś listwy maskujące, ale nie mogą być takie cienkie jak prezentowane powyżej śliczne białe. Mamy w całym mieszkaniu parkiet z koszmarnymi niskimi listwami, ale nie można ich zdjąć, bo są grube, a pod nimi nie ma parkietu (aaaaa, jak tak można było zepsuć podłogę!). Ktoś coś może poradzić?

;) cieszę się, że się podoba ;)

słuchaj, zrób tak: wydrukuj i rozwieś po całym domu. zmięknie jak nic.

widziałam też, że podobają Ci się Fragrance... tyż mam ;) jak małżonek nie jest przekonany, to też mu wydrukuj i rozwieść naprzeciwko kibelka :D po jakimś czasie tak mu się te obrazy z mózg wwiercą, że nie będzie chciał inaczej :D

podoba się i to bardzo, natomiast Pan domu twierdzi że wygląda u Ciebie ładnie bo masz kolor na ścianie.

u nas prawdopodobnie nie będzie, w związku z tym będzie się zlewało.

Ja nie widzę w tym problemu.

a jeśli chodzi o glazurę u Ciebie, to gdzie mogę ją zobaczyć?

a no jasne że już wiem gdzie.

przejdę chętnie przez wszystkie Twoje stronki.

Edytowane przez angelnight

hmm bo ja wiem? my będziemy mieć białe listwy, podłogę mamy klasyczny dąb a ściany off white... raczej się zlewania nie boimy. mamy już białe drzwi zamontowane i przy tych ścianach wyglądają extra. swoją drogą jak wpadliśmy na pomysł białych listew to myśleliśmy, że będziemy chociaż trochę nietypowo mieli, a tu z tego co czytam nadciągnęła mega moda ;-)

Juz się właściwie zdecydowaliśmy na listwy a'la metalowy kątownik, ale znalazłam ten wątek i chyba się powoli zakochuję w białych listwach.... Bedziemy mieć teakową podłogę, łączoną z betonową podłogą w odcieniu jasnej szarości, białe ściany i wydaje mi się że takie proste wąskie białe listwy byłby dopełnieniem do calości a jednocześnie zmiękczałyby nowoczesne wnętrze :D

Dzięki za wszystkie foty :D

podoba się i to bardzo, natomiast Pan domu twierdzi że wygląda u Ciebie ładnie bo masz kolor na ścianie.

u nas prawdopodobnie nie będzie, w związku z tym będzie się zlewało.

wypowiem się, bo ja mam białe ściany i białe listwy - nic się nie zlewa, owszem, nie jest to klasyczna biel, a biel wpadająca w róż, listwy wybrałam w kolorze ściany - chociaż wyglądają jakby były w kolorze klasycznie białych drzwi - nawet te kolory się odcinają, chodzi o fakturę, różne rodzaje farb itd

kupowanie listew do malowania jest fajnym pomysłem

Monah- podaj proszę stronę producenta Twoich listew- ew. jesli masz jakaś fotkę z bliska, profil tej listwy to bardzo prosze!!! dziękuje

są piękne!!!!!!!!!!!!!

dziękuję Ci bardzo! :)

producentem jest mój stolarz ;) po prostu powiedziałam, że mają być proste, on mi narysował profil na kartce, ustaliliśmy 10 cm wysokości, i już, parę dni później przywiózł i zamontował ;)

Kurka jakie wszędzie drogie te listwy. Ja jakies 1,5 roku temu montowałam takie listwy w mieszkaniu (obecnym). Wynisoły mnie dużoooooooooooo mniej. Kupilam w sklepie z drewnem listwy surowe/sosnowe, pomalowałam farbą ''babie lato'', monotowali panowie remontujacy mieszkanie/gratis . Wygląda ok, a koszt niewielki. Wysokość około 10 cm, kosztowały chyba 6 zł za metr.

• 1 month później...