Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hej. My mamy listwu przypodłogowe gięte...niestety nie pamiętam producenta ale spytam męża popołudniu. Tez nieźle się napociliśmy, zeby je trafić... ale są...coprawad źle założone i odłaża ale wiem, zeda się je poprawnie zamontować :) wyglądają fajnie. O niebo lepiej niż gięte aluminiowe! fotki poniżej :)

http://img95.imageshack.us/img95/6057/img0647jx9.jpg

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej. My mamy listwu przypodłogowe gięte...niestety nie pamiętam producenta ale spytam męża popołudniu. Tez nieźle się napociliśmy, zeby je trafić... ale są...coprawad źle założone i odłaża ale wiem, zeda się je poprawnie zamontować :) wyglądają fajnie. O niebo lepiej niż gięte aluminiowe! fotki poniżej :)

http://img95.imageshack.us/img95/6057/img0647jx9.jpg

Ladna robota.

Tylko , ze to nie listwa przypodlogowa ale dylatacyjna. :D :D

pozdrawiam

kasieńka...no wygląda może ładnie ale w praktyce niezaciekawy jest....fugi mam jasne więc trzeba szczoteczką szorować dośc często.... no i na gresie tez widać kazda kroplę która spadła.... w nowym domku już napewno nie poloże greu polerowanego :) na 100%

O kurde, to mnie teraz podłamałaś... bo miałam zamiar przedpokój i kuchnię tym wyłożyć :( Przed chwilą otrzymałam całkiem inną wypowiedź na temat gresu polerowanego od innego forumowicza.

A jaki masz gres -made in china czy coś innego?

made by Hiszpanów

nie wiem...moze ja do tych leniwych należę co nie chcą zbytnio się narobić i idą na łatwiznę...ale już drugi raz go nie położe zbyt pracochłonny. No i każdy włos znać na jasnym ( a ja mam długie czarne włosy..porażka) :-?

kurde,ja też jestem raczej z rodziny leniwców :lol: ale nie sądziłam że z tym polerkiem tak uciążliwie jest -a jak go myjesz to wycierasz do sucha? czy nie i smug nie widać? Co do fug to może epoksydowe -czy jak to tam się nazywa -ponoć lepsze w utrzymaniu czystości. A jak ze śliskością?

no więc tak....ja zmywam i nie wycieram do sucha...a ktoś tak robi?? :o zalezy od płynu ale po większości zostają smugi...fugi mam impregnowane ale to guzik daje...piasek i tak robi swoje (fugi mam w przedpokoju również). Przeciez co z tego ze są zaimpregnowane...skoro i tak tam kurz włazi...i jak sie wyciera podłoge to z fug tak dobreze się nie wymyje...trzeba potem szczota szorować. No moze przesadzam że jest tak tragicznie :) ale ogólnie teraz wybiore już inne ;)

a śliskie nie są

• 5 months później...

niko6

również jestem wielbicielką białych listw:) Zamówiliśmy takie listwy u stolarza poza miastem. Od 10 do 15 zł/m2. Wysokie sosnowe, pomalowane na biało - 3 warstwy, z tyłu z wgłębieniami na kable, w cenie założenie. Takie listwy to prosta sprawa i nie trzeba brać oferty od Zakładu stolarskiego z własną stroną internetową i biurem. Prosty rysunek listwy z wymiarami, ewent. zdjęcie z gazety i nic więcej nie potrzeba:)

Niestety będziemy je robić na końcu.. Inspiracje mamy z gazety.

W formie elektronicznej mogę załączyć to:

w nowoczesnym stylu do ciemnej podlogi

http://img208.imageshack.us/img208/3192/17072660ps3.jpg

b.wysokie w starodawnym otoczeniu

http://img207.imageshack.us/img207/1874/pasyilistwabj2.jpg

niestety nie umiem tego wystawić większym rozmiarze.. jak na pierwszą moją próbę i tak jest ok:)