Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam białe drzwi i listwy, jeszcze nie skończone, wygląda to tak:

[ATTACH=CONFIG]267607[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]267608[/ATTACH]

nam się podoba

na zdjęciach widać, ze nie są jeszcze przyklejone, mają 11cm wysokości

A możesz Ty albo ktoś powiedzieć jak jest z ich czyszczeniem? Nie ukrywam, że design na biało mi się jak najbardziej podoba, tylko mam jakieś tam obawy odnośnie czyszczenia tych listew w późniejszym czasie. W sumie to chciałbym coś takiego H=10 cm

http://podlogi24.net/img.php?file=resources/private/offer/1/00002103/5928/hafCFhbJbeRBUCGJECVj.jpg&w=2538&h=3567

wyższa mi nie potrzebna. Ogólnie tak zauważyłem, że coraz więcej osób decyduje się w czasie remontu na takie kontrasty ciemna podłoga i białe listwy. Fajnie to w sumie wygląda, Proszę o ustosunkowanie się kogoś odnośnie utrzymania ich w czystości.

Edytowane przez Elfir
zdjęcie zamiast liku do sklepu

oliwkawawa super wizka. Twoja projektantka zna się na robocie :yes:. Biała listwa i białe drzwi wyglądają lżej niż dębowe drzwi i białe listwy. Na pierwszej wizce białe listwy są jakby oderwane od całości. I wszystko jest ok jeśli ktoś lubi biały kolor i np ma ciemny korytarz :rolleyes:. A co mają zrobić takie osoby jak ja, które bieli nie cierpią?????

• 2 weeks później...

Ja jak przeprowadzałam remont u siebie postawiłam właśnie na drewniane listwy - na zdjęciu model jak mam w mieszkaniu i wszędzie - zarówno w pokojach , korytarzu oraz w kuchni ( tutaj więcej fot: podlogi24.net/pdecor-h10cm-snieznobiaa-lakier-polmat,-listwa-przypodlogowa-z-mdf-104-o_l_2103.html )

Również długo zastanawiałam się nad tą kuchnią jednak wszystko prezentuje się obecnie świetnie. Mieszkanie jest bardzo spójne, dzięki temu,ze do białych listew dopasowałam również białe drzwi i sztukaterie przy suficie. Brałam pod uwage oczywiście inne rodzaje listew ale w sumie dobrze ,że postawiłam na mdf - zupełnie inna klasa i jakośc. Są droższe jednak wyglądają o niebo lepiej od tych plastików. Co do wyboru to jest spory ( np.

2538x3567.jpg

Hej Flawia byłam na urlopie i dlatego tak późno się odzywam. Wkrótce prześlę ci wszystkie dane, o które mnie prosiłaś. Postawiłam na listwy w kolorze podłogi i chyba dobiorę też w podobnym kolorze drzwi. Wiem, że to niemodne i obecnie mało popularne ale jak pisałam wcześniej nie znoszę bieli więc nie chcę jej za dużo wprowadzać do pomieszczenia. Nie znaczy to, że lubię ciemne wnętrza :no:. Jaki będzie efekt końcowy okaże się wkrótce :).

Mam pytanie. Chciałam listwy przypodłogowe białe 8-10cm z mdf. Niestety mamy tak krzywe ściany.... fachowiec twierdzi,że nie przyklei listew z mdf-u, bo nie wygnie ich do ściany i zostaną przerwy między ścianą a listwą. Jakie mam wyjście ? Tylko te koszmarne listwy pcf ?? Może widzicie jakieś inne rozwiązanie ?

• 2 weeks później...
Ja jak przeprowadzałam remont u siebie postawiłam właśnie na drewniane listwy - na zdjęciu model jak mam w mieszkaniu i wszędzie - zarówno w pokojach , korytarzu oraz w kuchni ( tutaj więcej fot: http://podlogi24.net/pdecor-h10cm-snieznobiaa-lakier-polmat,-listwa-przypodlogowa-z-mdf-104-o_l_2103.html )

Również długo zastanawiałam się nad tą kuchnią jednak wszystko prezentuje się obecnie świetnie. Mieszkanie jest bardzo spójne, dzięki temu,ze do białych listew dopasowałam również białe drzwi i sztukaterie przy suficie. Brałam pod uwage oczywiście inne rodzaje listew ale w sumie dobrze ,że postawiłam na mdf - zupełnie inna klasa i jakośc. Są droższe jednak wyglądają o niebo lepiej od tych plastików. Co do wyboru to jest spory ( np.

[ATTACH=CONFIG]272217[/ATTACH]

Listwy drewniane to jednak zupełnie inny standard niż ze sztucznego tworzywa. Przede wszystkim są wyższe i grubsze, więc już samymi wymiarami tworzą widoczny element dekoracyjny. Wspominałaś o kuchni - ponieważ obecnie wiele osób decyduje się na zabudowę w połysku, można rownież pod nią dobrać listwy z lakierem na wysoki połysk, co będzie bardzo eleganckim i nowoczesnym rozwiązaniem:

650x650.jpg

źródło: http://podlogi24.net/pdecor-h10cm-wybrany-kolor-ral-lub-ncs,-listwa-103-kolor-na-zamowienie,-wysoki-poysk-bez-polerowania-o_l_3412.html

Mam pytanie. Chciałam listwy przypodłogowe białe 8-10cm z mdf. Niestety mamy tak krzywe ściany.... fachowiec twierdzi,że nie przyklei listew z mdf-u, bo nie wygnie ich do ściany i zostaną przerwy między ścianą a listwą. Jakie mam wyjście ? Tylko te koszmarne listwy pcf ?? Może widzicie jakieś inne rozwiązanie ?

Podpinam się pod to pytanie

Ja również chciałam mieć listwy MDF niestety fachowiec powiedział, ze nie da rady z powodu krzywych ścian i założyliśmy PCV.

Nie podobają mi się wcale, ale podobno innych się nie dało...

Wiem, że znajomy zakładał w bloku MDF, co prawda było kupę przycinania, ale mu się udało je dopasować do krzywizny ścian.

Czy faktycznie jest z tym tyle zabawy, że żaden fachowiec nie chce się tego podjąć?

Tylko dlaczego te drewniane tak szybko zolkna?! :mad:U mnie juz po około 2-3 latach....:sick:

Prawdopodobnie chodzi o technologię ich wykonania. Listwy, o których wspomniałem w poprzednim poście, pokryte są dobrej jakości farbą poliuretanową, co ma niebagatelne znaczenie dla trwałości zewnętrznej powłoki.