michalp 06.05.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam, Proszę o podpowiedź - jak zamocować masz antenowy do krokwi pod okapem - nie chcę u siebie montować anteny TV-SAT na kominie i stąd pomysł, aby dać je w rogu budynku. Od ściany - okap ma ok. 70 cm szerokości, stąd nie wiem, czy dobrynm pomysłem jest montowanie bezpośrednio do ściany z tak dużym wysięgnikiem. A więc krokiew - kąt 39 stopni. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.05.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 jak zamocować masz antenowy do krokwi pod okapem - Maszt ma być od okapu w dół? Ja mam parterówke, okap mam 50cm, - 3,5 metra nad terenem ustawiłem rurę (5-6mb) na ziemi, pod okapem zrobiłem mocownie do ściany za pomocą kątownika - stoi juz tak 2 lata z tyłu domu. Nawet SAT tam wisi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 06.05.2009 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Nie chciałbym u siebie stawiać masztu na gruncie. A co do krokwi, to pomyślałem o maszcue w kształcie lutery U, ale już sam nie wiem. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 06.05.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 My mamy tak zamontowany uchwyt do satelity http://images34.fotosik.pl/445/79757d5f3304f01dmed.jpg znaczna czesc uchwytu bedzie zabudowana podbitka.Wada,chociaz nie wiem czy tak do konca to jest fakt,ze uchwyt caly musialem robic od podstaw dobierajac jedgo wymiary do danych potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts