Diego 06.05.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam ! Mój sąsiad wpadł na genialny plan. Ponieważ brama przesuwna nie mieści mu się na jego działce. Chce ją puścić wzdłuż mojego ogrodzenia. Czy znacie jakiś przepis na podstawie którego nie wolno mu tego zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 06.05.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 A prawo własności tu nie wystarczy??Sąsiad z Tobą rozmawiał na ten temat czy przypadkiem się o tym dowiedziałeś??Z drugiej strony, czy brama przesuwna puszczona wzdłuż Twego ogrodzenia Tobie będzie w czymś przeszkadzała czy to tylko tak dla zasady?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diego 06.05.2009 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Szczerze - to bardziej dla zasady. Będzie się chowała za murek mojego ogrodzenia więc od biedy przeżyję. Ale generalnie sąsiad nie bardzo liczy się ze zdaniem sąsiadów o swoich projektach. W ubiegłym roku pomimo mojego sprzeciwu postawił sobie blaszak 0,5 m od mojego ogrodzenia. Gdyby to był zupełnie obcy to byłaby krótka piłka, ale to kolega... No ale jest prawdopodobieństwo, że kiedyś będę miał dosyć. I dlatego należy się cieszyć, że w Polsce broń jest nielegalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 06.05.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 no cóż - jeżeli dla zasady, to posadź sobie przy samiutkim murku drzewko lub krzew (jeżeli oczywiście murek stoi tak, że poza nim także jest Twoja ziemia) i daj znać dla sąsiada, że zniszczenie zieleni należącej do Ciebie będzie bardzo niegrzecznego z jego strony. Tylko czy warto drzeć koty z sąsiadem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts