iwett27 06.05.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Łazienkę robimy w płytkach Polcolorit seria Futura. Płytki są ok i byłoby wszystko dobrze gdyby nie fakt, że zabrakło płytek na podłoge! (kolor grafit)!!! Nie wiem jak to było obliczane bo i glazurnik liczył i program do projektowania wnetrz liczył....no nic zabrakło:) Pojechaliśmy do sklepu dobrac-NIE MA, tzn płytki są ale juz inna seria i róznią się odcieniem. I traz mam trzy wyjścia: brac te z innym odcieniem lub brac z tej samj serii ale kolor Grigio badz szukac płytek z innej firmy i próbowac dopasowac??? Bardzij skłaniam sie do opcji drugiej ale przerazają mnie białe fugi na podłodze...moze polozyc te grigio ale fugi dac ciemne...bedzie dobrze wygladac?? Wrzucam zdjecia i proszę o porade!!!scianka kolankowa kolor grafithttp://images37.fotosik.pl/113/82c2c759140d8b9fmed.jpgsciana z lusterm i umywalką kolor grafit reszta grigiohttp://images47.fotosik.pl/117/d1df4dfc83549ae6med.jpg w graficie bedzie tez obudowa geberitu i sciana za pólka... no i miala byc podłoga ale BRAK:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.05.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 wszystko dobrze, tylko że piszesz że zabrakło płytek na podłogę a pokazujesz wykonanie ścian. Ile tych kafelek zabrakło?gdzie jeszcze nie jest położone? Może po prostu jakaś fajna aranżacja właśnie z innych kafelek albo innego odcienu i wtedy będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.05.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Pojechaliśmy do sklepu dobrac-NIE MA, tzn płytki są ale juz inna seria i róznią się odcieniem.A może inny sklep/hurtownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 06.05.2009 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Zabrakło na całą podłogę. Pokazałam zdjecia scian bo tylko tam polozone sa plytki:) nie znalazłam w innej hurtowni w Poznaniu firmy polcolorit nie wiem tez czy w innym sklepie dostanę tą samą serie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 06.05.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 a może spróbuj tutaj można zapytać jaki numer serii mają ...nie wiem czy to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 06.05.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Można też pytać bezpośrednio u producenta. U nas zabrakło (ale dosłownie 3 płytek, w dodatku na docięcie, w korytarzu). Próbowaliśmy inną serię, ale jednak było widać różnicę. Mamy gres Orientale 60x60 z Nowej Gali. Nasz wykonawca zamawiał więc bezpośrednio u producenta. Znalazła się ta sama seria, ale trzeba było czekać chyba z tydzień. A swoją drogą, jak to się stało, ze zabrakło płytek na CAŁĄ podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 06.05.2009 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Tez sie nad tym zastanawiam jak to sie stalo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.05.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Może te na podłogę zostały pominięte w zamówieniu. Skoro zabrakło na całą podłogę, to możesz próbować dopasować coś od innego producenta, ale z "takiej samej bajki", może się fajnie skomponować. Byłoby wiele gorzej, gdyby zabrakło na połowę podłogi, a część by już była położona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.05.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 e tam - jak nie ma na całą podłogę to nie ma praktycznie problemu. Zawsze można wziąć inną serię o podobnej kolorystyce - tak dla kontrastu. Z drugiej strony, nie dziwiło Was wcześniej, że coś mało tych płytek jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 07.05.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 e tam - jak nie ma na całą podłogę to nie ma praktycznie problemu. Zawsze można wziąć inną serię o podobnej kolorystyce - tak dla kontrastu. Z drugiej strony, nie dziwiło Was wcześniej, że coś mało tych płytek jest? Mało płytek to i cena pewnie stosunkowo niska była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 08.05.2009 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Ja lupie kontrasty dlatego mam kafelki od różnych producentów...zawsze jest ryzyko, ale też masz szansę być niepowtarzalną Co do fugi to mam jasną (kremową) ale nie białą...może u ciebie szara?..u mnie wygląda to tak: http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14122/P1010013_web.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts