WaldiM 06.05.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Mam problem, znajomy postawił lokal na szkielecie drewnianym i wykończył go na zewnątrz drewnianą licówką. Teraz ze względu na rachunki chce go ocieplić z z zewnątrz styropianem lub wełną. Teraz pytanie, (nie liczymy punktu rosy ani wentylacji ściany, rozwiązana jest innaczej), czy da się to ocieplić z zewnątrz styrpianem i na na to położyć tynk mineralny (położenie tynku to konieczność nie podlegająca dyskusji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.05.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Mam problem, znajomy postawił lokal na szkielecie drewnianym i wykończył go na zewnątrz drewnianą licówką. Teraz ze względu na rachunki chce go ocieplić z z zewnątrz styropianem lub wełną. Teraz pytanie, (nie liczymy punktu rosy ani wentylacji ściany, rozwiązana jest innaczej), czy da się to ocieplić z zewnątrz styrpianem i na na to położyć tynk mineralny (położenie tynku to konieczność nie podlegająca dyskusji). A co was przed położeniem styropianu powstrzymuje? Tynk to już najmniejszy problem. Da się go położyć i na styropianie i na wełnie bez najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldiM 06.05.2009 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Podnoszę temat bo mi zalega, nie chcę niczego sugerwać ale chyba nie jest to takie oczywiste jak pisze przedmówca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 06.05.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Mam lukarny drewniane,ocieplone wełną.Jeżeli ta licówka jest solidnie zrobiona ,to czemu nie?Taka sama sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts