piotrekla 06.05.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 witamchcę tego lata wymienić sobie piec, ponieważ mój obecny juz jest za stary z różnych powodów. mam do ogrzania do ok 200m domu. jakiej firmy, marki polecalibyście piec, kocioł na drzewo. otóż pale w 99% drzewem różnym (grube, cienkie, liściaste, iglaste, suche a czasem i lekko mokre) -no wszystko związane z drewnem. nie wiem kompletnie co wybrać. nawet nie mam jakiegoś konkretnego punktu zaczepienia zeby w jakimś kierunku szukać. tzn wiem czym powienien się charakteryzować piec na drzewo, ale nie mam pojęcia jakiej firmy szukać???? szukałem na forum i czytałem jakieś wypowiedziale ale nie były konkretne i były one z poprzednich lat- a i teraz moze oferty się zmieniły. cena tak do ok 5tys zł. no zeby ladnych pare latek popracował, zeby nie spalał nie wiadomo jakiej ilości drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neokowal2 06.05.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Polecam kocioł Moderator Unica Sensor.http://www.moderator.com.pl/?link:unica,id:unica_sensor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekla 07.05.2009 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 moze ktos jeszcze cos podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 07.05.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 .........otóż pale w 99% drzewem różnym (grube, cienkie, liściaste, iglaste, suche a czasem i lekko mokre) -no wszystko związane z drewnem...... to w końcu palisz drzewem czy drewnem?? ale ciekawi mnie a co stanowi ten 1%?? .......szukałem na forum i czytałem jakieś wypowiedziale ale nie były konkretne ...... co ty nic sie nie zmieniło dalej żadnych konkretów!! (podobnie jak moja wypowiedź) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekla 08.05.2009 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 nie będe wchodził w jakieś pedantyczne dyskusje (drewno, drzewo). Jeżeli znalazłbym coś na temat pieców na drewno-drzewo (jak komu pasuje) nie zawracałbym gitary zakładając nowy temat i pytając się o piec. po prostu chciałbym, żeby ktoś pomógł mi w wyborze pieca, i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernikle 09.10.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Podbijam temat co sądzicie o piecu Moderator Unica Sensor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 09.10.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Ja osobiście nic nie sądzę bo mieszkam w bloku i mam ogrzewanie z wielkiej ciepłowni /w pewien szczególny sposób sprywatyzowanejtzn sprzedanej koncernowi państwowemu Electricite du France http://www.youtube.com/watch?v=7PBV1yz-Kx4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orum 09.10.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Uzywam atmosa - od kilku lat siedem chyba , wszystko ok , ale szybko zużyły się drzwiczki duża komora załadowcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 10.10.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Uzywam atmosa - od kilku lat siedem chyba , wszystko ok , ale szybko zużyły się drzwiczki duża komora załadowcza Możesz dokładniej opisać co się stało z drzwiczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts