raziu 06.05.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam, właśnie robię obudowę kominka z zupełnie białego marmuru oraz czarnego granitu. Czym najlepiej zimpregnować, szczególnie ten biały marmur, aby np. nie zżółkł pod wplywem dymu wydostającego się z kominka podczas otwierania?Kamieniarz zaipregnował to środkiem Akemi ale chciałbym mieć pewność, że bialutki kamień za rok nie będzie żółty, więc chciałbym raz jeszcze zaimpregnować go na własną rękę. Nie wiem czy użyć znów Akemi czy może w tym wypadku będzie jakiś inny, lepszy środek?Troche nie przemawia za mną konsystencja tego impregnatu, czy nie powinien on pokrywać jakąś warstwą kamienia, a nie jedynie w niego wsiąkać? Druga sprawa to impregnacja czarnego granitu. Przed kominkiem na podłodze mam wyłożone płytki granitowe, które zauważyłem że w sklepie strasznie się rysują. Czy można je również jakoś zaimpregnować/zabezpieczyć przed rysowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts