nosterro 06.05.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Pomocy - nigdzie nie mogę doszukać się odpowiedzi. Kupiłem działkę (z warunkami zabudowy) do działki dochodzi droga. Właścicielami drogi są właściciele działek do których droga przylega - no i super. Problem jest iż tych właścicieli jest ponad 20 a droga delikanie mówiąc - zarosła samosiejkami ktore są starsze niż 5 lat. Ponieważ nikt wczesniej nie był zainteresowany budową na tych działakch - droga faktycznie nie istnieje (tylko na mapach na których samosiejki nie istnieją). Aby te drzewa legalnie wyciąc potrzebna jest zgoda gminy, a gmina aby ją wydać potrzebuje zgody właścicela działki (w tym przypadku ponad 20 osób). Moje pytanie co jeżeli ktoś się nie zgodzi? Czy droga praktycznie przestanie istnieć bo bedzie nieprzejezdna? Czy są jakieś przepisy które powodują iż w imie przejezdności takiej drogi można ją upoządkować (bo w końco o to chodzi aby nią jeździć) Da się z tym coś zrobić? Proszę o pomoc.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts