krzychu00 06.05.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Szanowni Forumowicze,mam "grande problema". Chciałbym kupić elektryczną przecinarkę do glazury ale nie mogę sie zdecydować jaka.Czy z wózkiem (piła stoi a przesuwany jest element cięty), czy z ruchomą piłą (element cięty lezy a przesuwam piłę) ??Pytałem tu i ówdzie i zdania są podzilone.Proszę - pomóżcie, jakie są wady i zalety tych dwóch rozwiązań.Chciałbym przeznaczyć na to cudo jakieś 1500zł.Z gory dziekuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/122068-przecinarka-do-glazury-jesli-mo%C5%BCecie-doradzcie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 07.05.2009 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 osobiście używam dedrę z posuwem wózka z silnikiem i tarczą... ot taką (wyjątkowo) z castoramy,,, Jak na razie wystarcza. Problem z cięciem płytek o długości powyżej 60 cm. Trzeba sobie wtedy radzić "sposobem" WAŻNE: na "dzień dobry" założyłem tarczę diamentową Nortona. Droga jak cholercia (coś koło 210 pln) ale przyjemność pracy nieoceniona Przy cięciu skosów (naroży) nie ma mowy o "ściąganiu" tarczy na zewnątrz. Oczywiście standardową tarczą (tą z kompletu) też da się ciąć, ale to nie to. Płytki paradyża Naturale (chyba taka nazwa) na pewno nie przetnie. Norton poradził sobie bezproblemowo. Ale pytanie było o przecinarkę... Jak ja kupowałem to rozglądałem się za sprzętem za 600-900 pln . W tym przedziale oglądałem dwa typy - o których pisze autor wątku. Te z ruchomym stołem jakoś mnie nie przekonywały z prostego powodu. Stół ten (ruchomy) wydawało się jakby miał luzy na boki, co w przypadku cięcia skosów nie jest raczej wskazane. Jak już sobie kupisz przecinarkę to uczulam na zachowanie odpowiedniego poziomu wody do chłodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/122068-przecinarka-do-glazury-jesli-mo%C5%BCecie-doradzcie/#findComment-3258337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts