atacama 31.08.2009 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Atacama, dzięki za miłe przyjęcie i zapraszam do siebie . A komentarzy nie musicie całych czytać Dzięki za zaproszenie! Oczywiście, że będziemy wpadać (tym bardziej, że chyba mamy trochę podobny gust) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 31.08.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 się wprosiłam do komentarzy bo dziennik caluśki przeczytałam projekt w stylu Lidszu, niestety mój faworyt to Bachus - moja Kaśka znaczy przechrzczona Gabryska jest bardzo podobna do owego nie wybranego oklica działeczki cuuuuuuuuuuuuuuuuudna, tyle zionego kolory w oczy bije i same nowe chałuuuuuuuupy - fajnie to czekamy na wykonczeniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 31.08.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Hahahaha Bachus też kiedyś był naszym faworytem, ale to jeszcze za czasów kiedy mieliśmy budować się na Białołęce Widzę, że się powoli schodzą warszawskie babki, więc nim się obejrzycie, to dojdziecie do 100 strony komentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 31.08.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Hahahaha Bachus też kiedyś był naszym faworytem, ale to jeszcze za czasów kiedy mieliśmy budować się na Białołęce Widzę, że się powoli schodzą warszawskie babki, więc nim się obejrzycie, to dojdziecie do 100 strony komentów i na 100-nej przeprowadzka tak miało byc u Rasi ale nie wyjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjszło ale już nieeeeeeeeeedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atacama 31.08.2009 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 zuz@nka witaj u nas! Na samym początku Bachus był również naszym faworytem No 1 (jest o tym gdzieś na początku naszego dziennika)! W końcu Bachus to naprawdę ładny i funkcjonalny domek... PS. A co do działki,to najbardziej podobały nam się leśne, zadrzewione działeczki. I takiej szukaliśmy. Jeszcze 3 lata temu był to jednorodny 3-hektarowy kawałek lasu, który został poszatkowany i zabudowany w 70%. PS 2. Działka tuż obok nas właśnie została wystawiona na sprzedaż (coś około 800zł/m2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 31.08.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 zuz@nka witaj u nas! Na samym początku Bachus był również naszym faworytem No 1 (jest o tym gdzieś na początku naszego dziennika)! W końcu Bachus to naprawdę ładny i funkcjonalny domek... PS. A co do działki,to najbardziej podobały nam się leśne, zadrzewione działeczki. I takiej szukaliśmy. Jeszcze 3 lata temu był to jednorodny 3-hektarowy kawałek lasu, który został poszatkowany i zabudowany w 70%. PS 2. Działka tuż obok nas właśnie została wystawiona na sprzedaż (coś około 800zł/m2). a działki blisko mnie, wcale nie powalające urokiem zieleni są po 1000 - ludzie chyba jeszcze nie ochłoneli po buuuuuuuuuuuuumie, przestwić się nie moga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 31.08.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Zuzka, wcale ceny ziemi tak bardzo nie spadły przez kryzys. Ziemia zawsze była i będzie w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 31.08.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Zuzka, wcale ceny ziemi tak bardzo nie spadły przez kryzys. Ziemia zawsze była i będzie w cenie. wiem, wiem ale niektórzy za swoją "nieatrakcyjną" ziemię chcą tyle co inni za "wypasioną" i to jest dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atacama 31.08.2009 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Zuzka, wcale ceny ziemi tak bardzo nie spadły przez kryzys. Ziemia zawsze była i będzie w cenie. wiem, wiem ale niektórzy za swoją "nieatrakcyjną" ziemię chcą tyle co inni za "wypasioną" i to jest dziwne Ale coś w tym jest. O ile ceny mieszkań spadły znacznie (chociaż wciąż można trafić na oferty z kosmosu), to ceny działek tylko trochę... Za to zwiększyła się podaż, w każdym razie takie odnoszę wrażenie. A jeszcze 3-4 lata temu działek było mało, a jak pojawiła się jakaś w miarę atrakcyjna i przyzwoitej cenie to schodziła "na pniu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 31.08.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Zuzka, wcale ceny ziemi tak bardzo nie spadły przez kryzys. Ziemia zawsze była i będzie w cenie. wiem, wiem ale niektórzy za swoją "nieatrakcyjną" ziemię chcą tyle co inni za "wypasioną" i to jest dziwne Ale coś w tym jest. O ile ceny mieszkań spadły znacznie (chociaż wciąż można trafić na oferty z kosmosu), to ceny działek tylko trochę... Za to zwiększyła się podaż, w każdym razie takie odnoszę wrażenie. A jeszcze 3-4 lata temu działek było mało, a jak pojawiła się jakaś w miarę atrakcyjna i przyzwoitej cenie to schodziła "na pniu". te co ładniejsze nadal schodzą jak świeże bułeczki tylko zapach w Ahencjach pozostaje - czasami nie zdąża wycofać z oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atacama 31.08.2009 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Agencje celowo nie wycofują ofert: traktują je jako lep, na który mogą "łapać" klientów. Agencja, która ma dużo ofert też wygląda na bardziej wiarygodną. Pamiętam jak sprzedawaliśmy swoje mieszkanie: chcieliśmy je sprzedać bez pośrednictwa agencji, więc umieściliśmy naszą ofertę na Gratce, po czym nasze ogłoszenie cudownie "rozmnożyło" się na kilkanaście ogłoszeń (w tym samym portalu). Ogłoszenia różniły się między sobą ceną (sic!), a także paroma detalami w wyglądzie strony lub opisów... I oczywiście nazwami agencji! Jak mieszkanie zostało sprzedane, sporo wysiłku kosztowało, aby te ogłoszenia (już nieaktualne) zostały usunięte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 31.08.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Agencje celowo nie wycofują ofert: traktują je jako lep, na który mogą "łapać" klientów. Agencja, która ma dużo ofert też wygląda na bardziej wiarygodną. Pamiętam jak sprzedawaliśmy swoje mieszkanie: chcieliśmy je sprzedać bez pośrednictwa agencji, więc umieściliśmy naszą ofertę na Gratce, po czym nasze ogłoszenie cudownie "rozmnożyło" się na kilkanaście ogłoszeń (w tym samym portalu). Ogłoszenia różniły się między sobą ceną (sic!), a także paroma detalami w wyglądzie strony lub opisów... I oczywiście nazwami agencji! Jak mieszkanie zostało sprzedane, sporo wysiłku kosztowało, aby te ogłoszenia (już nieaktualne) zostały usunięte... wkurza mnie ten manewr Agencji bo ile napsuli mi tym krwi jak szukałąm działki to ja jedna wiem a na telefony to wydałam majątek a o benzynie nie wspomnę niedawno też szukałam działki i ogladałam ta sama trzy razy tylko dletego że agencje nie chciały podać konkretów które by mi pozwoliły ocenić czy juz/ lub nie/ ją widziałąm - a jak co do czego to sie okazało że działka została sprzedana jakiś czas temu - nawet nie sprawdzili strata mojego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 05.09.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 wpadłam powiedzieć że też widziałam tych panów w białym samochodzie z radarem ale już było zbyt póżno na hamowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atacama 05.09.2009 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 to znaczy co - błysnęło??? bo jak nie błysnęło to nie wszystko jeszcze stracone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atacama 05.09.2009 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Jak sobie przeglądam Dzienniki to widzę, że chyba wszyscy mieli tu jakieś, mniejsze lub większe, problemy z działkami....My szukaliśmy działki na własną rękę, ale w końcu i kupiliśmy przez agencję (gdyż te, które były najładniejsza jedna z agencji miała je na wyłączność). PS. i też nie było prosto... w końcu kupiliśmy trzecią oglądaną, bo przy pierwszej w trakcie wydawania wzizt zaprotestował sąsiad (niedoszły) i właściciel wystraszył się i nie sprzedał. Zaoferował nam inną, trochę gorszą (mniejsza, do tego narożna, i od strony ulicy)... Udało się nam kupić dopiero przy trzecim podejściu, od innego właściciela, ale prawie w tym samym miejscu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 05.09.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 to znaczy co - błysnęło??? bo jak nie błysnęło to nie wszystko jeszcze stracone nie wiem bo tak słońce dawało że nic nie widziałam a pedziłam bo dobra wiadaomość w gazowni usłyszałąm i podniecenie przesszło na mocną nogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atacama 05.09.2009 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 jak błyśnie to raczej widać, a jak nie było widać to bądź dobrej myśli (i nie martw się na zapas) ....a propos, też muszę wybrać się do gazowni o przyłącze gazu. Póki co to moje warunki już straciły ważność, kilka miesięcy temu... więc pewnie trzeba wystąpić o nowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 07.09.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 a ja dalej temat Dachu drążę -powoli ale skutecznie i walę z pytaniem: Czy będę mogła twój dach luknąć na realu i namiary poproszę na wykonawcę pozbieram wyceny i będę duuuuuuuuuuumać i jestem ciekawa co się wydażyło od 30 sierpnia bo jakaś luuuuuuuuuuka powstała w Dzienniku Ogromny podziw za suuuuuuuuuuuuuper fotki dachu !!!!!!! Szacuneczek wielki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem pełna podziwu co do Meyera piekna dachóweczka tylko szkoda że w Euro kupwana i stąd cena wywołuje głęboki wzdech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 07.09.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Z działkami, to jakaś jazda ogromna jest. Ich kryzys nie dotyczy. Jak szukałam w zeszłym roku działki, to ludzie szaleli - spotykali się na działce mówili cenę, a już następnego dnia cena była wyższa o 100K . Z agencjami mam dość dobre wspomnienia, dzięki jednej z nich mam swoje miejsce na ziemi . Nawet jedną uświadamiałam, że działka którą chcieli mi pokazać jest już droższa o jakieś 120K i niech sobie najpierw sprawdzą, bo mają nieaktualną cenę. Miłego poniedziakłu życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.09.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 przyszłam za lidzią. podoba mi się i chętnie zostanę jeśli można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts