Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WILLA W. - Komentarze

Recommended Posts

a ja dalej temat Dachu drążę -powoli ale skutecznie i walę z pytaniem: Czy będę mogła twój dach luknąć na realu :roll: :roll:

i namiary poproszę na wykonawcę :wink:

pozbieram wyceny i będę duuuuuuuuuuumać :roll:

i jestem ciekawa co się wydażyło od 30 sierpnia bo jakaś luuuuuuuuuuka powstała w Dzienniku :wink: :wink:

Ogromny podziw za suuuuuuuuuuuuuper fotki dachu !!!!!!! Szacuneczek wielki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem pełna podziwu :wink:

co do Meyera piekna dachóweczka tylko szkoda że w Euro kupwana i stąd cena wywołuje głęboki wzdech :roll: :roll:

zuz@nka, w pisaniu dziennika przerwa (jest już chyba na 5. stronie...), bo chwilowo na budowie nic się nie dzieje... Całkiem niedawno rodzinka nam się powiększyła (mała ma już całe 1,5 tygodnia), więc prace na budowie mocno przystopowały, a właściwie zakończyły się po zamontowaniu okien i alarmu.

Teraz trwają negocjacje ze specami od wszelakich instalacji (elektryka, hydraulika, odkurzacz centralny).

Co do dachu, wybrałem firmę Wielbud - Krzysztof Wielgus tel. 509 310 597 (jedna z kilku ekip współpracujących z DachLuxem). Warto negocjować: wyjściowo ekipy życzą sobie 55 zł, ale później mogą zejść do 45 zł (u nas ekipa od stanu surowego położyła folię i nabiła kontrłaty więc musiało być te kilka zł taniej). Fajnie też jest wskoczyć w "okienko" - umawiamy się na nieodległy termin, w którym ekipa akurat nie ma zlecenia.... Najdroższy i "nienegocjowalny" był jedynie "Diablo".

Co do cen, robiłem wycenę też na kilka innych dachówek i M-H wychodził bardzo konkurencyjnie (mimo cen w Euro). DachLux stosuje korzystny przelicznik i duże upusty, tak więc za 300 m2 kompletnego dachu (dachówka + blachy + orynnowanie + wszystkie elementy montażowe) wyszło nieco ponad 35.000 (+ 14.000 za robociznę). Dach z pozoru wydawał się b. prosty, jednakże w rzeczywistości, było sporo cięcia dachówki i obróbek (dużo odpadów)... Trochę dziwne te układy, ale nikt Meyera nie zaproponuje taniej niż DachLux... moja hurtownia też podjęła współpracę z firmą MeyerH, zrobiła mi b.dobrą ofertę a mimo to byli drożsi o 20% (12pkt na kursie Euro + 8 pkt na rabacie)...

Oczywiście zapraszam do obejrzenia dachówki w realu :wink: Co prawda przez najbliższe kilka dni na budowie nikogo nie będzie, ale jak będę wybierać się, odezwę się.

Dach najlepiej oglądać ....z góry, bo jest prawie płaski (tylko 22 st) i z dołu go prawie nie widać (tylko część nad garażem) :). Teraz myślę, że można go było podnieść o ok. 0,5 metra (byłby większy komfort do poruszania się po strychu - ogromna graciarnia do zagospodarowania!).

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z działkami, to jakaś jazda ogromna jest. Ich kryzys nie dotyczy. Jak szukałam w zeszłym roku działki, to ludzie szaleli - spotykali się na działce mówili cenę, a już następnego dnia cena była wyższa o 100K :o :o . Z agencjami mam dość dobre wspomnienia, dzięki jednej z nich mam swoje miejsce na ziemi :D . Nawet jedną uświadamiałam, że działka którą chcieli mi pokazać jest już droższa o jakieś 120K i niech sobie najpierw sprawdzą, bo mają nieaktualną cenę.

Miłego poniedziakłu życzę :D

lidszu, jak to dobrze, że już mamy swoje działki :lol:

miejmy też nadzieję, że ten kosmos już powoli mija, ceny są teraz co prawda kosmiczne, ale za to jest też duża podaż i nie ma już tylu chętnych kupujących :wink: Jak kupowaliśmy swoją 3 lata temu, bardzo mało działek było wystawionych do sprzedaży, bo wszyscy liczyli na zwyżkę cen...

PS. A ja miłego wtorku i całego tygodnia życzę :wink:

• 1 month później...
  • 4 weeks później...

A i jeszcze ciekawostka. Mój najlepszy na świecie KB przerobił mi dach na Terrive tak więc strop powstanie dosłownie w chwilę :)

I jeszcze mam prośbę. Mamy prawie identyczne dachy więc mocno mnie interesuje ile daliście za usługę robocizny cieślom i dekarzom (dach na gotowo)? Ja mam ceny od 60 do 110 zł za mkw i miłoby byo gdy starsi w dziele budowy wsparli moją ocenę :)

• 1 month później...

Gdy pierwsza gwiazdkę ujrzysz na niebie,

Wspomnij tych, co kochają Ciebie,

Gdy pierwsza zagaśnie, a druga zabłyśnie,

niech Cię aniołek ode mnie uściśnie !!!

I złoży serdeczne życzenia z okazji

Świąt Bożego Narodzenia!!!

życzy lidszu z rodzinką

http://domka86.blox.pl/resource/833_swieta2.jpg

• 2 weeks później...