atacama 07.09.2009 23:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 a ja dalej temat Dachu drążę -powoli ale skutecznie i walę z pytaniem: Czy będę mogła twój dach luknąć na realu i namiary poproszę na wykonawcę pozbieram wyceny i będę duuuuuuuuuuumać i jestem ciekawa co się wydażyło od 30 sierpnia bo jakaś luuuuuuuuuuka powstała w Dzienniku Ogromny podziw za suuuuuuuuuuuuuper fotki dachu !!!!!!! Szacuneczek wielki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem pełna podziwu co do Meyera piekna dachóweczka tylko szkoda że w Euro kupwana i stąd cena wywołuje głęboki wzdech zuz@nka, w pisaniu dziennika przerwa (jest już chyba na 5. stronie...), bo chwilowo na budowie nic się nie dzieje... Całkiem niedawno rodzinka nam się powiększyła (mała ma już całe 1,5 tygodnia), więc prace na budowie mocno przystopowały, a właściwie zakończyły się po zamontowaniu okien i alarmu. Teraz trwają negocjacje ze specami od wszelakich instalacji (elektryka, hydraulika, odkurzacz centralny). Co do dachu, wybrałem firmę Wielbud - Krzysztof Wielgus tel. 509 310 597 (jedna z kilku ekip współpracujących z DachLuxem). Warto negocjować: wyjściowo ekipy życzą sobie 55 zł, ale później mogą zejść do 45 zł (u nas ekipa od stanu surowego położyła folię i nabiła kontrłaty więc musiało być te kilka zł taniej). Fajnie też jest wskoczyć w "okienko" - umawiamy się na nieodległy termin, w którym ekipa akurat nie ma zlecenia.... Najdroższy i "nienegocjowalny" był jedynie "Diablo". Co do cen, robiłem wycenę też na kilka innych dachówek i M-H wychodził bardzo konkurencyjnie (mimo cen w Euro). DachLux stosuje korzystny przelicznik i duże upusty, tak więc za 300 m2 kompletnego dachu (dachówka + blachy + orynnowanie + wszystkie elementy montażowe) wyszło nieco ponad 35.000 (+ 14.000 za robociznę). Dach z pozoru wydawał się b. prosty, jednakże w rzeczywistości, było sporo cięcia dachówki i obróbek (dużo odpadów)... Trochę dziwne te układy, ale nikt Meyera nie zaproponuje taniej niż DachLux... moja hurtownia też podjęła współpracę z firmą MeyerH, zrobiła mi b.dobrą ofertę a mimo to byli drożsi o 20% (12pkt na kursie Euro + 8 pkt na rabacie)... Oczywiście zapraszam do obejrzenia dachówki w realu Co prawda przez najbliższe kilka dni na budowie nikogo nie będzie, ale jak będę wybierać się, odezwę się. Dach najlepiej oglądać ....z góry, bo jest prawie płaski (tylko 22 st) i z dołu go prawie nie widać (tylko część nad garażem) . Teraz myślę, że można go było podnieść o ok. 0,5 metra (byłby większy komfort do poruszania się po strychu - ogromna graciarnia do zagospodarowania!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atacama 07.09.2009 23:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Z działkami, to jakaś jazda ogromna jest. Ich kryzys nie dotyczy. Jak szukałam w zeszłym roku działki, to ludzie szaleli - spotykali się na działce mówili cenę, a już następnego dnia cena była wyższa o 100K . Z agencjami mam dość dobre wspomnienia, dzięki jednej z nich mam swoje miejsce na ziemi . Nawet jedną uświadamiałam, że działka którą chcieli mi pokazać jest już droższa o jakieś 120K i niech sobie najpierw sprawdzą, bo mają nieaktualną cenę. Miłego poniedziakłu życzę lidszu, jak to dobrze, że już mamy swoje działki miejmy też nadzieję, że ten kosmos już powoli mija, ceny są teraz co prawda kosmiczne, ale za to jest też duża podaż i nie ma już tylu chętnych kupujących Jak kupowaliśmy swoją 3 lata temu, bardzo mało działek było wystawionych do sprzedaży, bo wszyscy liczyli na zwyżkę cen... PS. A ja miłego wtorku i całego tygodnia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atacama 07.09.2009 23:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 przyszłam za lidzią. podoba mi się i chętnie zostanę jeśli można Witaj u nas efilo. Miło nam, że Ci się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 08.09.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 atacama, gratulacje powiększenia rodziny !!!!! Taki powód przestoju na budowie jest jak najbardziej zrozumiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.10.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Gdzie się szanowni inwestorzy podziewają, co ???? Rozumiem powiększenie rodziny, ale my z niecierpliwością czekamy na zdjęcia córeczki i budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocky0973 05.11.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Przyłączam się do żądania o dalsze prowadzenie prac budowlanych :) Zaraz Was dogonie i nie bedę miał kogo podgladac ! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocky0973 05.11.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 A i jeszcze ciekawostka. Mój najlepszy na świecie KB przerobił mi dach na Terrive tak więc strop powstanie dosłownie w chwilę I jeszcze mam prośbę. Mamy prawie identyczne dachy więc mocno mnie interesuje ile daliście za usługę robocizny cieślom i dekarzom (dach na gotowo)? Ja mam ceny od 60 do 110 zł za mkw i miłoby byo gdy starsi w dziele budowy wsparli moją ocenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.12.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Gdy pierwsza gwiazdkę ujrzysz na niebie,Wspomnij tych, co kochają Ciebie,Gdy pierwsza zagaśnie, a druga zabłyśnie,niech Cię aniołek ode mnie uściśnie !!!I złoży serdeczne życzenia z okazjiŚwiąt Bożego Narodzenia!!! życzy lidszu z rodzinką http://domka86.blox.pl/resource/833_swieta2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atacama 31.12.2009 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 W Nowym 2010 Roku życzymy Wszystkim tu zaglądającym spełnienia wszystkich marzeń, dużo radości i szczęścia! http://img196.imageshack.us/img196/9605/ecarda.jpg PS. Dziękujemy za życzenia! Do aktualizacji dziennika wracamy już na początku 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts