Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

karcher odkurzacz i parownica

magdaCIESZYN

Recommended Posts

tak czytałam ten wątek, ale generalnie wiecej było o parownicach. jestem w przyszłym tyg. umówiona z p :wink: anią z karchera na pokaz no i wtedy zobaczymy. tym bardziej, że jeszcze dużo zakamarków, gdzie bedzie mozna zobaczyć popisy odkurzacza-parownicy. jeśli chodzi o model to jeszcze się zastanawiam

• 2 weeks później...
no więc jakiś czas temu kupiłam karchera, ten tańszy model. pytałam tez o 1902 ale sprzedawca mi go od razu odradził ze względu na awaryjność. więc odkurzacz w ruch, siłę ssania ma 5 stopniową i czuć, że odkurza kilka przystawek do czyszczenia. najlepsze jest czyszczenie parą. fakt na fugach widać różnicę, sprawdziłam to w stary mieszkaniu. czyściłam też okna i tez całkiem nieźle ale trzeba ręcznikiem papierowym doczyścić smugi. jest trochę cięzki, ale nia mam zamiaru go nosić. ma filtr wodny i widać cały syf, który w nim zostaje o zgrozo.. :o można równocześnie czyścic para i zasysać bród. jestem jak narazie zadowolona pozdrawiam :wink:

wybrałam model 1802, tak jak pisałam sprzedawca odradzał model 1902 i to samo czytałam na ceneo. z tego co wiem różnica miedzy tymi odkurzaczami to pojemnik na parę.myłam okna i plastikowe ramy. mam jeszcze pozostałości po brudzie budowlanym i radził sobie całkiem nieżle, lecz trzeba smugi wyczyścić ręcznikiem papierowym. dzisiaj odkurzałam i czyściłam parą auto. no i całkiem nieżle. cały syf zostaje i filtrze wodnym.

sprzedawca mówił o duzej awaryjnośco modelu 1902, przede wszystkim chodzi o rurkę, która doprowadza parę. miał 2 sprzedane odkurzacze z tego jeden do reklamacji. od razu mi go odradził. podobne są opinie na ceneo, sprawdz sobie. sprzedawca prowadzi serwis karchera, wiec wie co mówi.pa

• 2 months później...

Odswiezylam dwa dywany u mamy w domu. Rzeczywiscie efekt bylo widac.

Pozniej poszlam do siebie, zeby umyc plytki w salonie, ale nie wymienilam wody i

troche mi sie rozmazywal brud.

Sprobowalam tylko w jednym miejscu. Nacisnelam pare i odkurzanie, no niby dobrze.

Ale tak jakos nie wiem...

Nie mialam czasu na kolejne proby. Nie bardzo wiem, jak zabrac sie za lazienke, okna. Musza wszystko przecwiczyc, ale jak bede miala czas.

Teraz bede w domu dopiero pod koniec wakacji i chyba umyje lazienki i salon normalnie. Bedzie szybciej.

Mysle, ze jak juz sie oswoje i bede wiedziala, ktory przycisk i nakladka do czego, to bedzie super. Na razie za duzo czasu mi to zajmuje.

• 2 months później...