sosnax1 07.05.2009 03:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam razem z moją żoną zdecydowaliśmy sie na rodo 6 ma pytanie dotyczącetego projektu przesyłam również linka aby nie było wątpliwości ze mówimy otym samym rodo 6 http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_rododendronach_6/m447c2b56bac8a 1. Jak wygląda łazienka na dole czy jet wystarczająca duża?2. Czy salon jest wystarczająco duży?3.Jedno z najbardziej irytujących mnie pytanie sa jak wyglądarozmieszczanie okien i drzwi balkonowych u góry, tzn czy w pokoju nr.3 sądwa okna i drzwi balkonowe i to samo pytanie do pokoju nr.44.Jakie zmiany raczej trzeba zastosować aby ulepszyć funkcjonalność tegoślicznego domku Jacek i Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 07.05.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam! Co do łazienki na dole to zależy- jeżeli na dole nikt na stałe nie mieszka (np.babcia) to jest wystarczająca (moja ma 3m2 i jest ok.). Salon troszku mały (ale zależy ilu Was jest/ będzie ) i czy jesteście napewno przekonani, że chcecie siedząc w salonie na fotelu widzieć szafki kuchenne z towarzyszącym im często bałaganem ? (nie żebym była przeciwnikiem kuchni łączonej z salonem, ale są różne fajne rozwiązania żeby ciągu kuchennego nie było widać z salonu- tu może być z nimi problem , bo szafki widać przez wejście do kuchni). Czy długość ciągu kuchennego nie wydaje się Wam zbyt mała- narożna kuchenka "zabierze " z każdego wymiaru ściany ok. 90-100cm ( o tyle będzie mniej miejsca na szafki) W pokoju 3 są : drzwi balkonowe jednoskrzydłowe oraz drzwi balkonowe dwuskrzydłowe, w pokoju nr 4 są: drzwi balkonowe jednoskrzydłowe i obok stała witryna (wygląda jak drzwi balkonowe, ale się nie otwiera)i na drugiej ścianie też drzwi balkonowe jednoskrzydłowe. Ten dom jest ładny, ale ma strasznie dużo balkonów- przy niedokładnym wykonaniu mogą robić się mostki termiczne, większy koszt budowy (płyta balkonu, izolacja , balustrada, płytki, drzwi balkonowe) , no i problemy z utrzymaniem np. konserwacja balustrad (wiem, wiem... na etapie wyboru projektu trudno myśleć o takich prozaicznych rzeczach ) Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts