Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam razem z moją żoną zdecydowaliśmy sie na rodo 6 ma pytanie dotyczące

tego projektu przesyłam również linka aby nie było wątpliwości ze mówimy o

tym samym rodo 6

http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_rododendronach_6/m447c2b56bac8a

1. Jak wygląda łazienka na dole czy jet wystarczająca duża?

2. Czy salon jest wystarczająco duży?

3.Jedno z najbardziej irytujących mnie pytanie sa jak wygląda

rozmieszczanie okien i drzwi balkonowych u góry, tzn czy w pokoju nr.3 są

dwa okna i drzwi balkonowe i to samo pytanie do pokoju nr.4

4.Jakie zmiany raczej trzeba zastosować aby ulepszyć funkcjonalność tego

ślicznego domku

Jacek i Monika

Witam!

Co do łazienki na dole to zależy- jeżeli na dole nikt na stałe nie mieszka (np.babcia) to jest wystarczająca (moja ma 3m2 i jest ok.).

Salon troszku mały (ale zależy ilu Was jest/ będzie ) i czy jesteście napewno przekonani, że chcecie siedząc w salonie na fotelu widzieć szafki kuchenne z towarzyszącym im często bałaganem ? (nie żebym była przeciwnikiem kuchni łączonej z salonem, ale są różne fajne rozwiązania żeby ciągu kuchennego nie było widać z salonu- tu może być z nimi problem , bo szafki widać przez wejście do kuchni).

Czy długość ciągu kuchennego nie wydaje się Wam zbyt mała- narożna kuchenka "zabierze " z każdego wymiaru ściany ok. 90-100cm ( o tyle będzie mniej miejsca na szafki)

W pokoju 3 są : drzwi balkonowe jednoskrzydłowe oraz drzwi balkonowe dwuskrzydłowe, w pokoju nr 4 są: drzwi balkonowe jednoskrzydłowe i obok stała witryna (wygląda jak drzwi balkonowe, ale się nie otwiera)i na drugiej ścianie też drzwi balkonowe jednoskrzydłowe.

Ten dom jest ładny, ale ma strasznie dużo balkonów- przy niedokładnym wykonaniu mogą robić się mostki termiczne, większy koszt budowy (płyta balkonu, izolacja , balustrada, płytki, drzwi balkonowe) , no i problemy z utrzymaniem np. konserwacja balustrad (wiem, wiem... na etapie wyboru projektu trudno myśleć o takich prozaicznych rzeczach :wink:)

Pozdrowienia. :D