Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fundament pod dostawianą kuchnie i taras ?

Recommended Posts

Witam

Bardzo proszę o poradę ,im więcej czytam i liczę,tym mniej rozumiem.Dostawiamy kuchnię i taras, domek letniskowy drewniany na

podmurówce,chcemy ścianki szkieletowe kuchni postawić na wylanym z betoniarki fundamencie.Co na taki fundament kupić w części kuchennej (folia,styropian,siatka zbrojeniowa,dylatacja ) i co na taras. Ile cementu na beton.Jak liczę to mi wychodzą jakieś ogromne ilości ,a może faktycznie tak jest.

Pozdrawiam.

http://img10.imageshack.us/img10/96/fundament.th.jpg

Co na taki fundament kupić w części kuchennej (folia,styropian,siatka zbrojeniowa,dylatacja ) i co na taras. Ile cementu na beton.Jak liczę to mi wychodzą jakieś ogromne ilości ,a może faktycznie tak jest.
Jeszcze jakiś cement i piasek by się przydał. Jeżeli chcecie, to też jakieś czarne mazidło coby fundamenty pomalować. I może nie siatkę zbrojeniową, ale pręty.

Wiem z czego składa się beton,tylko nie mogę się doliczyć ile mamy kupić worków cementu na taką ilość betonu,i w jakiej kolejności( folie i resztę) poukładać zaczynając od gruntu
No jeżeli wiesz z czego jest beton to pewnie też wiesz w jakich proporcjach. Potem wiedząc ile m3 betonu potrzebujesz, liczysz sobie ile cementu kupić. Jaki dokładnie problem masz??

Witam

Bardzo proszę o poradę ,im więcej czytam i liczę,tym mniej rozumiem.Dostawiamy kuchnię i taras, domek letniskowy drewniany na

podmurówce,chcemy ścianki szkieletowe kuchni postawić na wylanym z betoniarki fundamencie.Co na taki fundament kupić w części kuchennej (folia,styropian,siatka zbrojeniowa,dylatacja ) i co na taras. Ile cementu na beton.Jak liczę to mi wychodzą jakieś ogromne ilości ,a może faktycznie tak jest.

A Ty jakiś projekt tego masz, czy robisz sobie jak wyjdzie? Jakiś nadzór osoby z uprawnieniami? Do tego nie jest potrzebne żadneg zgłoszenie czy PnB?