kobea 07.05.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 WitamBardzo proszę o poradę ,im więcej czytam i liczę,tym mniej rozumiem.Dostawiamy kuchnię i taras, domek letniskowy drewniany napodmurówce,chcemy ścianki szkieletowe kuchni postawić na wylanym z betoniarki fundamencie.Co na taki fundament kupić w części kuchennej (folia,styropian,siatka zbrojeniowa,dylatacja ) i co na taras. Ile cementu na beton.Jak liczę to mi wychodzą jakieś ogromne ilości ,a może faktycznie tak jest. Pozdrawiam. http://img10.imageshack.us/img10/96/fundament.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.05.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Co na taki fundament kupić w części kuchennej (folia,styropian,siatka zbrojeniowa,dylatacja ) i co na taras. Ile cementu na beton.Jak liczę to mi wychodzą jakieś ogromne ilości ,a może faktycznie tak jest.Jeszcze jakiś cement i piasek by się przydał. Jeżeli chcecie, to też jakieś czarne mazidło coby fundamenty pomalować. I może nie siatkę zbrojeniową, ale pręty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobea 07.05.2009 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Wiem z czego składa się beton,tylko nie mogę się doliczyć ile mamy kupić worków cementu na taką ilość betonu,i w jakiej kolejności( folie i resztę) poukładać zaczynając od gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.05.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Wiem z czego składa się beton,tylko nie mogę się doliczyć ile mamy kupić worków cementu na taką ilość betonu,i w jakiej kolejności( folie i resztę) poukładać zaczynając od gruntuNo jeżeli wiesz z czego jest beton to pewnie też wiesz w jakich proporcjach. Potem wiedząc ile m3 betonu potrzebujesz, liczysz sobie ile cementu kupić. Jaki dokładnie problem masz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.05.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Witam Bardzo proszę o poradę ,im więcej czytam i liczę,tym mniej rozumiem.Dostawiamy kuchnię i taras, domek letniskowy drewniany na podmurówce,chcemy ścianki szkieletowe kuchni postawić na wylanym z betoniarki fundamencie.Co na taki fundament kupić w części kuchennej (folia,styropian,siatka zbrojeniowa,dylatacja ) i co na taras. Ile cementu na beton.Jak liczę to mi wychodzą jakieś ogromne ilości ,a może faktycznie tak jest.A Ty jakiś projekt tego masz, czy robisz sobie jak wyjdzie? Jakiś nadzór osoby z uprawnieniami? Do tego nie jest potrzebne żadneg zgłoszenie czy PnB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobea 08.05.2009 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Dziękuje bardzo za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts