Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jeszcze raz pytanie o oczyszczalnie

Recommended Posts

Mam przed sobą problem, na który nie znalazłem odpowiedzi

stoję przed wyborem szambo czy oczyszczalnia, i byłem na 95% zdecydowany na oczyszczalnię gdyby nie dwa problemy

1 urząd miasta nie bardzo ma ochotę wydać zezwolenie na oczyszczalnie, a ścieki chciałbym odprowadzić do rowu meriolacyjnego co wymaga zezwolenia wodnoprawnego którego uzyskanie jak sądzę jest sporo kłopotliwe

2 "na pewno do 2011" ma być kanalizacja- nie bardzo w to wierzę ale znajomy który pracuje w wodociągach tak twierdzi

koszty podobne-

szambo betonowe 13m3 - z montażem 5200

oczyszczalnia biologiczna 6200+ montaż= jakieś 7000

zużywam około 17-18 m3 wody miesięcznie- czyli wywóz co 2 tygodnie

co zrobić?

może ktoś ma namiar na jakąś firmę sprzedającą oczyszczanie w przyzwoitych cenach która załatwia formalności?

Mam przed sobą problem, na który nie znalazłem odpowiedzi

stoję przed wyborem szambo czy oczyszczalnia, i byłem na 95% zdecydowany na oczyszczalnię gdyby nie dwa problemy

1 urząd miasta nie bardzo ma ochotę wydać zezwolenie na oczyszczalnie, a ścieki chciałbym odprowadzić do rowu meriolacyjnego co wymaga zezwolenia wodnoprawnego którego uzyskanie jak sądzę jest sporo kłopotliwe

2 "na pewno do 2011" ma być kanalizacja- nie bardzo w to wierzę ale znajomy który pracuje w wodociągach tak twierdzi

koszty podobne-

szambo betonowe 13m3 - z montażem 5200

oczyszczalnia biologiczna 6200+ montaż= jakieś 7000

zużywam około 17-18 m3 wody miesięcznie- czyli wywóz co 2 tygodnie

co zrobić?

może ktoś ma namiar na jakąś firmę sprzedającą oczyszczanie w przyzwoitych cenach która załatwia formalności?

ILE :o

Ja za szambo betonowe 12m3 dwa lata temu płaciłem razem z montażem ca 3 kpln .

Rodzina u mnie 4 osobowa i miesięcznie nie zużywamy wody więcej niż 6,5m3 ...