krzysno 07.05.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Mam przed sobą problem, na który nie znalazłem odpowiedzistoję przed wyborem szambo czy oczyszczalnia, i byłem na 95% zdecydowany na oczyszczalnię gdyby nie dwa problemy1 urząd miasta nie bardzo ma ochotę wydać zezwolenie na oczyszczalnie, a ścieki chciałbym odprowadzić do rowu meriolacyjnego co wymaga zezwolenia wodnoprawnego którego uzyskanie jak sądzę jest sporo kłopotliwe2 "na pewno do 2011" ma być kanalizacja- nie bardzo w to wierzę ale znajomy który pracuje w wodociągach tak twierdzi koszty podobne-szambo betonowe 13m3 - z montażem 5200oczyszczalnia biologiczna 6200+ montaż= jakieś 7000 zużywam około 17-18 m3 wody miesięcznie- czyli wywóz co 2 tygodnieco zrobić?może ktoś ma namiar na jakąś firmę sprzedającą oczyszczanie w przyzwoitych cenach która załatwia formalności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 07.05.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Mam przed sobą problem, na który nie znalazłem odpowiedzi stoję przed wyborem szambo czy oczyszczalnia, i byłem na 95% zdecydowany na oczyszczalnię gdyby nie dwa problemy 1 urząd miasta nie bardzo ma ochotę wydać zezwolenie na oczyszczalnie, a ścieki chciałbym odprowadzić do rowu meriolacyjnego co wymaga zezwolenia wodnoprawnego którego uzyskanie jak sądzę jest sporo kłopotliwe 2 "na pewno do 2011" ma być kanalizacja- nie bardzo w to wierzę ale znajomy który pracuje w wodociągach tak twierdzi koszty podobne- szambo betonowe 13m3 - z montażem 5200 oczyszczalnia biologiczna 6200+ montaż= jakieś 7000 zużywam około 17-18 m3 wody miesięcznie- czyli wywóz co 2 tygodnie co zrobić? może ktoś ma namiar na jakąś firmę sprzedającą oczyszczanie w przyzwoitych cenach która załatwia formalności? ILE Ja za szambo betonowe 12m3 dwa lata temu płaciłem razem z montażem ca 3 kpln . Rodzina u mnie 4 osobowa i miesięcznie nie zużywamy wody więcej niż 6,5m3 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts