Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

REMONT DACHU ZAMKNIETEGO-PROBLEMY Z WENTYLACJA

Recommended Posts

MAM PYTANKO, MAM DACH SKOSNY ZAMKNIETY OGNIOMUREM / SZEREGOWIEC/ODPROWADZENIE WODY RURA SPUSTOWA /. ROBIONY BYL BEZ SENSY ZNACZY OD DOLU BOAZERIA, POTEM MIEKKA PLYTA, WATA SZKLANA , DESKI, PAPA / OCZYWISCIE ZADNYCH FOLII, ZADNEJ WENTYLACJI, WSZYSTKO NA SCISK....

TERAZ POD TA BOAZERIA ZACZYNA BRZYDKO PACHNIEC I TRZA TO BEDZIE PORZADNIE ZROBIC / FOLIE, WELNA, PLYTY /ALE MAM ZAGWOZDKE A PROPOS WENTYLACJI .

MAM TAKI POMYSL ZEBY PRZEWIERCIC KROKWIE ZARAZ PRZY DESKOWANIU TAM GDZIE BEDZIE PRZESTRZEN WOLNA NA JAKIES 3 CM ZEBY POWIETRZE PRZEMIESZCZALO SIE W POZIOMIE- JAKIES DZIURY CO METR ALBO RACZEJ 50 CM- I MYSLE O 2, 3 KOMINKACH WENTYLACYJNYCH / POLOWKA DACHU MA JAKIES 40M2 /. ALE ZASTANAWIAM SIE CZY TO WYSTARCZY-CZY NIE POWINNO BYC JAKIES WEJSCIE POWIETRZA POZA KOMINKAMI-TYLKO Z POWODU OGNIOMURU CIEZKO COS WYMYSLEC

PIOTR

MAM PYTANKO, MAM DACH SKOSNY ZAMKNIETY OGNIOMUREM / SZEREGOWIEC/ODPROWADZENIE WODY RURA SPUSTOWA /. ROBIONY BYL BEZ SENSY ZNACZY OD DOLU BOAZERIA, POTEM MIEKKA PLYTA, WATA SZKLANA , DESKI, PAPA / OCZYWISCIE ZADNYCH FOLII, ZADNEJ WENTYLACJI, WSZYSTKO NA SCISK....

TERAZ POD TA BOAZERIA ZACZYNA BRZYDKO PACHNIEC I TRZA TO BEDZIE PORZADNIE ZROBIC / FOLIE, WELNA, PLYTY /ALE MAM ZAGWOZDKE A PROPOS WENTYLACJI .

MAM TAKI POMYSL ZEBY PRZEWIERCIC KROKWIE ZARAZ PRZY DESKOWANIU TAM GDZIE BEDZIE PRZESTRZEN WOLNA NA JAKIES 3 CM ZEBY POWIETRZE PRZEMIESZCZALO SIE W POZIOMIE- JAKIES DZIURY CO METR ALBO RACZEJ 50 CM- I MYSLE O 2, 3 KOMINKACH WENTYLACYJNYCH / POLOWKA DACHU MA JAKIES 40M2 /. ALE ZASTANAWIAM SIE CZY TO WYSTARCZY-CZY NIE POWINNO BYC JAKIES WEJSCIE POWIETRZA POZA KOMINKAMI-TYLKO Z POWODU OGNIOMURU CIEZKO COS WYMYSLEC

PIOTR

Ciężko zrozumieć o czym piszesz, ale nad przewiercaniem krokwi dobrze bym się zastanowił.

zbigmor dzieki

oczywiscie nie chce z krokwi zrobic sita tylko 2, 3 otwory wiertlem powiedzmy 10-12 by byla cyrkulacja powietrza i nie stawiac kominkow dla kazdej przestrzeni miedzy krokwiami.

co do dachu to rzeczywiscie moj opis daleki jest od fachowego jezyka ale generalnie chodzi o to ze z kazdej strony papa konczy sie na murze ktory wystaje jakies 40 cm nad dachem / powierzchnia papy....

woda odprowadzana jest korytem do rury spustowej.

szperalem na forum ale temat wentylacji dla dachow otwartych jest opisany a dla zamknietych niestety nie znalazlem...

sprobuje zrobic zdjecie i wkleic

Piotr[/img]