PIOTRZGDANSKA 07.05.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 MAM PYTANKO, MAM DACH SKOSNY ZAMKNIETY OGNIOMUREM / SZEREGOWIEC/ODPROWADZENIE WODY RURA SPUSTOWA /. ROBIONY BYL BEZ SENSY ZNACZY OD DOLU BOAZERIA, POTEM MIEKKA PLYTA, WATA SZKLANA , DESKI, PAPA / OCZYWISCIE ZADNYCH FOLII, ZADNEJ WENTYLACJI, WSZYSTKO NA SCISK.... TERAZ POD TA BOAZERIA ZACZYNA BRZYDKO PACHNIEC I TRZA TO BEDZIE PORZADNIE ZROBIC / FOLIE, WELNA, PLYTY /ALE MAM ZAGWOZDKE A PROPOS WENTYLACJI . MAM TAKI POMYSL ZEBY PRZEWIERCIC KROKWIE ZARAZ PRZY DESKOWANIU TAM GDZIE BEDZIE PRZESTRZEN WOLNA NA JAKIES 3 CM ZEBY POWIETRZE PRZEMIESZCZALO SIE W POZIOMIE- JAKIES DZIURY CO METR ALBO RACZEJ 50 CM- I MYSLE O 2, 3 KOMINKACH WENTYLACYJNYCH / POLOWKA DACHU MA JAKIES 40M2 /. ALE ZASTANAWIAM SIE CZY TO WYSTARCZY-CZY NIE POWINNO BYC JAKIES WEJSCIE POWIETRZA POZA KOMINKAMI-TYLKO Z POWODU OGNIOMURU CIEZKO COS WYMYSLEC PIOTR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.05.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 MAM PYTANKO, MAM DACH SKOSNY ZAMKNIETY OGNIOMUREM / SZEREGOWIEC/ODPROWADZENIE WODY RURA SPUSTOWA /. ROBIONY BYL BEZ SENSY ZNACZY OD DOLU BOAZERIA, POTEM MIEKKA PLYTA, WATA SZKLANA , DESKI, PAPA / OCZYWISCIE ZADNYCH FOLII, ZADNEJ WENTYLACJI, WSZYSTKO NA SCISK.... TERAZ POD TA BOAZERIA ZACZYNA BRZYDKO PACHNIEC I TRZA TO BEDZIE PORZADNIE ZROBIC / FOLIE, WELNA, PLYTY /ALE MAM ZAGWOZDKE A PROPOS WENTYLACJI . MAM TAKI POMYSL ZEBY PRZEWIERCIC KROKWIE ZARAZ PRZY DESKOWANIU TAM GDZIE BEDZIE PRZESTRZEN WOLNA NA JAKIES 3 CM ZEBY POWIETRZE PRZEMIESZCZALO SIE W POZIOMIE- JAKIES DZIURY CO METR ALBO RACZEJ 50 CM- I MYSLE O 2, 3 KOMINKACH WENTYLACYJNYCH / POLOWKA DACHU MA JAKIES 40M2 /. ALE ZASTANAWIAM SIE CZY TO WYSTARCZY-CZY NIE POWINNO BYC JAKIES WEJSCIE POWIETRZA POZA KOMINKAMI-TYLKO Z POWODU OGNIOMURU CIEZKO COS WYMYSLEC PIOTR Ciężko zrozumieć o czym piszesz, ale nad przewiercaniem krokwi dobrze bym się zastanowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTRZGDANSKA 09.05.2009 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 zbigmor dzieki oczywiscie nie chce z krokwi zrobic sita tylko 2, 3 otwory wiertlem powiedzmy 10-12 by byla cyrkulacja powietrza i nie stawiac kominkow dla kazdej przestrzeni miedzy krokwiami. co do dachu to rzeczywiscie moj opis daleki jest od fachowego jezyka ale generalnie chodzi o to ze z kazdej strony papa konczy sie na murze ktory wystaje jakies 40 cm nad dachem / powierzchnia papy....woda odprowadzana jest korytem do rury spustowej. szperalem na forum ale temat wentylacji dla dachow otwartych jest opisany a dla zamknietych niestety nie znalazlem... sprobuje zrobic zdjecie i wkleic Piotr[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTRZGDANSKA 13.05.2009 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 NO TO ZAMIESZCZAM PARE FOT PRZY PIERWSZYM ZDJECIU MOZNA OD RAZU WEJSC NA WSZYSTKIE FOTKI PRZEZ LINK ZARAZ POD ZDJECIEM 'OTHER IMAGES FROM THIS USER'PROSZE O POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts