herianek 07.05.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Ile czasu potrzeba żeby rozszalunkować ten nasz stropik!!!!Jedni twierdzą 3 tygodnie inni 2 miesiące.POmóżcie dobrzy ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 07.05.2009 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Ile czasu potrzeba żeby rozszalunkować ten nasz stropik!!!!Jedni twierdzą 3 tygodnie inni 2 miesiące.POmóżcie dobrzy ludzie. Kuli szklanej nie mam ale ja swoje stropy rozszalowywalem gdzies po 3-4 dni po pare godzin dziennie. Stropy monolityczne po 170m2 kazdy, szalowana calosc (lacznie z wiencem na zewnatrz etc). Razem ze schodami. W sumie do sciagniecia bylo te ~5m3 desek. Dla porownania - moj "stropiarz" z takim stropem rozprawia sie w ok 8h. Trzeba miec odpowiednio wygiety lom - tesc mi zrobil kopie tego "jego" z drutu fi16 pozniej zahartowanego - potwierdza sie teoria ze polowa sukcesu to dobre narzedzia bo z tym lomikiem szlo znacznie szybciej 3 tygodnie to jakis kosmos - chyba ze masz strop 1000m2 i budujesz palac pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barteks31 08.05.2009 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Beton uzyskuje pełną wytrzymałość po 28dniach, rozszalować można i po 2tygodniach ale wtedy lepiej nie obciążać go zbyt mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 08.05.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Po jakim czasie można wyjąć stemple spod Terivy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 08.05.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 po dwóch minutach... chęci poszukania na forum, bedziecie wiedzieli wszystko n/t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herianek 08.05.2009 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 No dzięki właśnie chodziło mi o to ile czasu mam trzymać szalunki na stropie terriva.Bo mój wykonawca twierdzi żę 2 miesiące.Miesiąc już minął ścianki kolankowe stoją a on się nie kwapi aby to rozszalunkować a miał to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herianek 08.05.2009 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 kontynuując, Barteks31 dzieki za wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herianek 08.05.2009 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 No i oczywiście miał zdiąć stemple itp itd.Ale tego jesze nie zrobił a tu dach za 2 tygodnie będzie robiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts