Iwona Paweł 08.05.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Ile osób tyle opinii Czy warto porywać się na kominek z płaszczem wodnym mając jako główne żródło ogrzewania piec na pelety ? Czy zdecydować się na piec pelety plus kominek rekreacyjny plus solary? Jakie jest Wasze zdanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asabird 15.05.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Mam ten sam problem. Kombinuje w ten sposób:- czy potrzebne mi dwa źródła ogrzewania: płasz i piec - chyba nie..., i tak piec musi chodzić, żeby grzać ciepłą wodę do kranów, więc po ch... włączać ten płaszcz wodny - kominek z DGP wydaje się sensowny, bo nie traci się ciepłego powietrza które wylatuje bezproduktywnie przez komin, tylko się je wykorzystuje niejako "przy okazji" - solary - jedyny argument "za" według mnie jest taki, że latem można wyłączyć piec podstawowy i mieć wodę ze słońca - choć nie jestem pewna, czy ta woda ze słońca starczy na dłuższą kąpiel i będzie mieć satysfakcjonującą temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 15.05.2009 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 tak raczej plaszcz wodny odpada - to ostatnie przemyśleniaa jeśli chodzi o DGP znajomi właśnie nam odradzili, ponieważ mają przy wylotach czarne sufity a zabezpieczali się solidnymi filtrami i jednak coś jest nie takjak zobaczyłam skutecznie mnie to zniechęciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asabird 15.05.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Zawsze przy DGP sa pobrudzone miejsca "wydmuchu" - mozna po prostu obudowac je kamieniem (i czemu przy sufitach? - ciepłe powietrze przesuwa sie z dołu do góry, wiec logiczniej mieć wylot na dole) i przecierać szmatką.Zaczęłam sie teraz zastanawiać, czy to ciepłe powietrze nie jest przypadkiem trujące?.... Dobrze zrobione DGP świetnie się spisuje w miesiącach przejsciowych (jesień wiosna) i znacznie ogranicza uzywanie pieca podstawowego - choc skoro i tak on pracuje (bo krany) to może faktycznie nie ma sensu? Jak jest różnica w cenie kominka z i i bez DGP - orientowaliiście się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 15.05.2009 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 masz rację na wszystko jest sposób, obudowa dobry pomysł ale mnie to ogólnie jakoś nie przekonuje czy to powietrze jest trujące nie wiem, ale pewnie do krystalicznie czystych nie należy co do kosztów jeszcze się nie orientowaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elrow23 16.12.2015 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 niby spoko, ale nadal jest to spalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts