michalp 08.05.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Witam, Mam pomysł wykonania szafek łazienkowych - dość prostych, bo jedynie pod umywalkę, jednak musiałbym blat skleić z kilku desek. Po prostu kupuję tarcicę (grubość 26mm), a szerokość ok. 12-15 cm. U mnie blat ma ponad 50 cm, więc pytanie - czy samodzielnie można pokusić się o klejenie, a jeśli tak, to jak? Czy tylko stolarz pozostaje? Dodam, że chęci i miejsce do pracy są. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.05.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Witam, Mam pomysł wykonania szafek łazienkowych - dość prostych, bo jedynie pod umywalkę, jednak musiałbym blat skleić z kilku desek. Po prostu kupuję tarcicę (grubość 26mm), a szerokość ok. 12-15 cm. U mnie blat ma ponad 50 cm, więc pytanie - czy samodzielnie można pokusić się o klejenie, a jeśli tak, to jak? Czy tylko stolarz pozostaje? Dodam, że chęci i miejsce do pracy są. Michał Skleić się da, ale co potem? Masz jak to oheblować itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 08.05.2009 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Tak, będę miał jak to obrobić. Chodzi mi tylko o klejenie - po prostu boki ze sobą i już? Czy jakieś wpusty? Nie rozejdzie się to za jakiś czas? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.05.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Tak, będę miał jak to obrobić. Chodzi mi tylko o klejenie - po prostu boki ze sobą i już? Czy jakieś wpusty? Nie rozejdzie się to za jakiś czas? Michał Właściwy klej, wysuszone drewno, docisk i będzie OK. Obawiam sie, że z tym wysuszonym drewnem będziesz mieć największy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 08.05.2009 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Tak, wysyszenie może być kłopotem... Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale planuję zakupić egzotyk typu iroko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 08.05.2009 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Właściwy klej A jakiś konkretny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.05.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Właściwy klej A jakiś konkretny? Niestety nie jestem fachowcem i dla mnie istnieje wikol i wynalazki, które często niczym oprócz ceny się nie różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 11.05.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Bez grubościowki i dobrej pily bedzie Ci ciezko.Generalnie to tniesz na listwy 30mm, skladasz naprzemiennie, do tego sciski co 15-30cm i kleisz.Potem na grubosciowke, ew szlifierke tasmowa.Jak egzotyk, to kupisz juz pewnie odpowiednio wysuszony.Klej, np rakol da na pewno rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts