Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Reduktor ciśnienia wody

michalp

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
A ja mam dylemat... o ile reduktor zamontuję, o tyle - na przykład na allegro wybór jest duży, a różnice cenowe jeszcze większe... Najtańsze są od kilkudziesięciu złotych, a najdroższe - grubo ponad 200. I niby to samo... :(

Tanie mięso psy jedza, wiem to w 100% spotkanych mi przypadków a było ich wiele.

Ja mam SYR`a i mam pewność na lata co do jakości mimo wysokiej ceny.

pzdr

A ja tak trochę z innej gruchy, w sprawie tego zaworu antyskażeniowego.

Czy pod te króćce to można "se" podłączyć manometry, czy to do czegoś innego jest?

U nas obowiązek takiego zaworu wpisali do warunków przyłączeniowych, więc musiałem go zamontować. Choć z drugiej strony to nie jest żaden koszt, więc czemu miało by go nie być? ;)

No ale my nie mamy reduktora ;) Znaczy mamy, ale nie zamontowany (służył nam kiedyś w starym mieszkaniu, gdzie ciśnienie miejskie skakało jak nie przymierzając staremu dziadkowi ;) ), tyle, że aby go zamontować musiałbym z niego jakoś wydłubać resztki mosiężnego nypla, który się ułamał tuż przy reduktorze, a poza tym ten reduktor też nie ma manometru ;)

Jutro będą nam montować kotłownię, to pogadam z hydrą, jak on to widzi ;)

Kórćce w zaworze antyskażeniowym służą do ewentualngo podłączenia się do instalacji przed i po zaworze jednokierunkowym / którym de facto jest zawór antyskażeniowy / - do podłączenia się w celu kontroli wody po stronie wodociągu i wody wewnętrznej instalacji budynku .

Nie służą one do podłączania manometrów.

Reduktor reduktorem, a jakie z praktycznego punku widzenia ustawić ciśnienie w domu??? - ja mam odczucie jakby było troszkę za małe (nawet nie wiem jakie mam :roll: :roll: )

Max 3,5 bara

Miałem 2 przestawiłem na 3 :lol: :lol: , poprzednie pod prysznicem nie sprawdzało się, a znając dzieci teraz pójdzie więcej wody :-? :-? :-?

• 3 months później...
w sieci wodociagowej cisnienie dochodzi do 7 bar, hydraulik zamontował reduktor cisnienia, ALE działa tak: przy długo nie odkręcanej wodzie w domu ciśnienie w wew instalcji rośnie do 5barów, więc odkręcajac kran najpierw pryska jak diabli a po kilkunastu sekundach spada ciśnienie do ok 2 barów. moze to wina reduktora/ jaki reduktor polecilibyście ,,na bogato"

w sieci wodociagowej cisnienie dochodzi do 7 bar, hydraulik zamontował reduktor cisnienia, ALE działa tak: przy długo nie odkręcanej wodzie w domu ciśnienie w wew instalcji rośnie do 5barów, więc odkręcajac kran najpierw pryska jak diabli a po kilkunastu sekundach spada ciśnienie do ok 2 barów. moze to wina reduktora/ jaki reduktor polecilibyście ,,na bogato"

Reduktor jest uszkodzony .

U mnie w instalacji reduktor Caleffi / na początku tego wątku go prezentowałem :D / - już 3 lata - żadnych problemów nie zanotowałem .

Reduktor jest uszkodzony .

Ale dlaczego reduktor uszkodzony? To co opisuje sebasew może wynikać z braku naczynia wzbiorczego/zaworu bezpieczeństwa przy bojlerze.