cieszynianka 08.05.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 U nas taki: http://europe.hbc.honeywell.com/poland/ecatdata/pg_fk06pol.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 09.05.2009 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 A ja mam dylemat... o ile reduktor zamontuję, o tyle - na przykład na allegro wybór jest duży, a różnice cenowe jeszcze większe... Najtańsze są od kilkudziesięciu złotych, a najdroższe - grubo ponad 200. I niby to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.05.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 My kupiliśmy właśnie na Allegro, po sprawdzeniu informacji na temat tego typu filtra z reduktorem. Był znacznie tańszy niż ten sam wsklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 14.06.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Reduktor reduktorem, a jakie z praktycznego punku widzenia ustawić ciśnienie w domu??? - ja mam odczucie jakby było troszkę za małe (nawet nie wiem jakie mam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrol 14.06.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Reduktor reduktorem, a jakie z praktycznego punku widzenia ustawić ciśnienie w domu??? - ja mam odczucie jakby było troszkę za małe (nawet nie wiem jakie mam ) Max 3,5 bara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 14.06.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 A ja mam dylemat... o ile reduktor zamontuję, o tyle - na przykład na allegro wybór jest duży, a różnice cenowe jeszcze większe... Najtańsze są od kilkudziesięciu złotych, a najdroższe - grubo ponad 200. I niby to samo... Tanie mięso psy jedza, wiem to w 100% spotkanych mi przypadków a było ich wiele. Ja mam SYR`a i mam pewność na lata co do jakości mimo wysokiej ceny. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 15.06.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Reduktor reduktorem, a jakie z praktycznego punku widzenia ustawić ciśnienie w domu??? - ja mam odczucie jakby było troszkę za małe (nawet nie wiem jakie mam ) Max 3,5 bara U mnie 3 bary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 15.06.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 U mnie 5,5.. lubie mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 15.06.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 U mnie 5,5.. lubie mocno Chyba bardzo mocno ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 15.06.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Jak ma wieżowiec to co ma robić? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 15.06.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 A ja tak trochę z innej gruchy, w sprawie tego zaworu antyskażeniowego. Czy pod te króćce to można "se" podłączyć manometry, czy to do czegoś innego jest? U nas obowiązek takiego zaworu wpisali do warunków przyłączeniowych, więc musiałem go zamontować. Choć z drugiej strony to nie jest żaden koszt, więc czemu miało by go nie być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 15.06.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 A po co tam podłączać manometr ?? - przeca manometr jest na reduktorze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 15.06.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 No ale my nie mamy reduktora Znaczy mamy, ale nie zamontowany (służył nam kiedyś w starym mieszkaniu, gdzie ciśnienie miejskie skakało jak nie przymierzając staremu dziadkowi ), tyle, że aby go zamontować musiałbym z niego jakoś wydłubać resztki mosiężnego nypla, który się ułamał tuż przy reduktorze, a poza tym ten reduktor też nie ma manometru Jutro będą nam montować kotłownię, to pogadam z hydrą, jak on to widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 15.06.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Kórćce w zaworze antyskażeniowym służą do ewentualngo podłączenia się do instalacji przed i po zaworze jednokierunkowym / którym de facto jest zawór antyskażeniowy / - do podłączenia się w celu kontroli wody po stronie wodociągu i wody wewnętrznej instalacji budynku .Nie służą one do podłączania manometrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 15.06.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Aha, to wszystko wyjaśnia Dzięki pablitoo za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 15.06.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Reduktor reduktorem, a jakie z praktycznego punku widzenia ustawić ciśnienie w domu??? - ja mam odczucie jakby było troszkę za małe (nawet nie wiem jakie mam ) Max 3,5 bara Miałem 2 przestawiłem na 3 , poprzednie pod prysznicem nie sprawdzało się, a znając dzieci teraz pójdzie więcej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 16.06.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Ja też mam zawór Honeywella i jest ustawiony chyba na 2. Niestety mam szambo i wywiezienie kubika wody mnie kosztuje 12 zł. Ten zawór już chyba mi się zwrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebasew 07.10.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 w sieci wodociagowej cisnienie dochodzi do 7 bar, hydraulik zamontował reduktor cisnienia, ALE działa tak: przy długo nie odkręcanej wodzie w domu ciśnienie w wew instalcji rośnie do 5barów, więc odkręcajac kran najpierw pryska jak diabli a po kilkunastu sekundach spada ciśnienie do ok 2 barów. moze to wina reduktora/ jaki reduktor polecilibyście ,,na bogato" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 07.10.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 w sieci wodociagowej cisnienie dochodzi do 7 bar, hydraulik zamontował reduktor cisnienia, ALE działa tak: przy długo nie odkręcanej wodzie w domu ciśnienie w wew instalcji rośnie do 5barów, więc odkręcajac kran najpierw pryska jak diabli a po kilkunastu sekundach spada ciśnienie do ok 2 barów. moze to wina reduktora/ jaki reduktor polecilibyście ,,na bogato" Reduktor jest uszkodzony . U mnie w instalacji reduktor Caleffi / na początku tego wątku go prezentowałem / - już 3 lata - żadnych problemów nie zanotowałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 07.10.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 w sieci wodociagowej cisnienie dochodzi do 7 bar, hydraulik zamontował reduktor cisnienia, ALE działa tak: przy długo nie odkręcanej wodzie w domu ciśnienie w wew instalcji rośnie do 5barów, więc odkręcajac kran najpierw pryska jak diabli a po kilkunastu sekundach spada ciśnienie do ok 2 barów. moze to wina reduktora/ jaki reduktor polecilibyście ,,na bogato" Reduktor jest uszkodzony . Ale dlaczego reduktor uszkodzony? To co opisuje sebasew może wynikać z braku naczynia wzbiorczego/zaworu bezpieczeństwa przy bojlerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts